Header


Forum Left TopTradicionalna medicina Često nam u borbi više od zvanične medicine pomognu tzv. narodni lekovi. Kakva su vaša iskustva sa tim?

Odgovori
 
LinkBack Opcije teme Način prikaza
Old 16.09.2009, 02:38 AM   #1
 
Avatar korisnika Nadina
 
Status : Diskutant
Reputacija : Nadina je na odličnom putu!
Reputaciona moć : 10
Korisnik od : 30.04.2009
Pol : Žensko
Lokacija : Montenegro
Godine : 44
Album : Pogledaj album ovog korisnika
Postovi : 11,914
Default Akupresura

Akupresura je vrsta medicine koja potiče iz Azije i bazira se na japanskoj i kineskoj tradicionalnoj medicini. Legenda stara 5000 godina govori o jednom kineskom generalu koji je patio od oštrog bola koji se kretao od donjeg dela leđa do butine. Tokom jedne bitke, strela ga je pogodila u ahilovu tetivu i prvi bol je nestao.

Akupresura je drevna kineska tehnika koja se sastoji u presuri – pritiska prsta na tzv. aku – tačke. Ravnoteža životne energije unutar tela smatra se osnovom zdravlja, ne samo telesnog nego i psiho – emocionalnog. U našem telu postoji 14 glavnih energetskih tokova ili meridijana koji su povezani sa različitim organima i psiho-emocionalnim izražajima. Na svakom meridijanu nalaze se mnoge akupresurne ili akupunkturne tačke, čijim povezivanjem dobijamo meridijane. To su tačke ulaska i izlaska energije.

Tačke za akupresuru poređane su duž 14 meridijana koji ne odgovaraju ni jednom fiziološkom procesu ili anatomskoj strukturi tela. Tako, može se pritisnuti samo jedna tačka da bi se ublažio određeni simptom ili tegoba, ili niz tačaka određenim redosledom kako bi se poboljšalo opšte stanje organizma. Na svakom meridijanu se nalaze akupresurne tačke koje su povezane sa jednim ili više vitalnih organa. Stimulišući ih masažom, grejanjem ili iglama, možete povratiti unutrašnju ravnotežu i ublažiti tegobe. Akupresura koristi iste tačke kao i akupunktura, ali u ovoj tehnici tačke se tretiraju pritiskom prsta ili šake, dok se u akupunkturi tačke stimulišu ubadanjem iglica.

Pored toga što olakšava bol, akupresura izvanredno pomaže i u ponovnom uspostavljanju ravnoteže tela, uklanjajući napetost i stres koji mu onemogućava normalno funkcionisanje i negativno deluje na imunitet. Ona omogućava telu da se prilagodi promenama u sredini u kojoj egzistira, pruža otpor bolesti. Upotrebljava se pri najrazličitijim tegobama, kao što su stres, glavobolje, bolovi u ramenom predelu i vratu, bolovi, alergije, menstruacijski bolovi, umor, nesanica, digestivne smetnje, mučnina i bolovi u leđima.

Neke osobe efekat akupresure osete već nakon jednog ili dva tretmana. Nekima je potrebno malo više da bi im telo reagovalo i da se osete pozitivni pomaci u duševnom, fizičkom i emocionalnom stanju.

Rizici akupresure su minimalni, pod slovom da se poštuju sve mere opreza. Postoje određene tačke koje se ne smeju pritiskati tokom trudnoće, niti se pritiskaju otvorene rane, proširene vene, tumori, upaljena ili inficirana koža, mesta nedavnog operacionog zahvata ili predeli u kojima se sumnja na prelom kosti

---------- Post je dodat u 08:24 PM ---------- Prethodni post je napisan u 08:23 PM ----------

( zdrav zivot)

---------- Post je dodat u 08:26 PM ---------- Prethodni post je napisan u 08:24 PM -------------------- Post je dodat u 08:35 PM ---------- Prethodni post je napisan u 08:26 PM ----------Da biste pobedili bolove u krstima i u stomaku koji su povezani sa PMS-om, masirajte nežno i naizmenično male pregibe na prstima, svaki oko minut. Ova mudra deluje umirujuće na matericu i jajnike.

---------- Post je dodat u 08:36 PM ---------- Prethodni post je napisan u 08:35 PM ----------Povratite energiju
Posle napornog radnog dana često ste umorni i iscrpljeni. Sledeća mudra će vam pomoći da to savladate. Spojite vrhove palčeva, kažiprsta i srednjih prstiju i blago pritiskajte. Ostale prste ispružite. Da biste postigli prave rezultate, ovu mudru primenjujte od pet do 20 minuta.
EKSTRA SAVET
Da biste pojačali efekat ove vežbe, vrhovima prstiju naizmenično masirajte dlanove, polazeći od korena prstiju pa do vrha. Ovu vežbu ponavljate svaka tri sata, jer to umiruje nervni sistem.

---------- Post je dodat u 08:38 PM ---------- Prethodni post je napisan u 08:36 PM ----------Ojačajte imunitet
Ako ste prehlađeni, ne brinite, ove vežbe će vam sigurno pomoći. Laganim pritiskom nežno masirajte gornji deo srednjeg zgloba kažiprsta i srednjeg prsta po jedan minut. Možete i da upletete prste jedne i druge ruke, i tako ih trljate tri sekunde. Ovu mudru ponavljate nekoliko puta dnevno jer ćete na taj način aktivirati limfni sistem, izbaciti otrove iz organizma i ojačati odbrambenu moć organizma.
EKSTRA SAVET
Za bolji efekat vrhom palca desne ruke jako pritiskajte oko tri minuta vrh desnog kažiprsta i srednjeg prsta. Nakon toga promenite ruku. Vežbu radite više puta dnevno.
__________________
Ljepota je u ocima posmatraca!
Nadina nije na forumu   Odgovori sa citatom
Sponsored Links
Old 16.09.2009, 06:21 AM   #2
 
Avatar korisnika von Rawicz
 
Status : Diskutant
Reputacija : von Rawicz je na odličnom putu!
Reputaciona moć : 10
Korisnik od : 19.07.2008
Pol : Muško
Album : Pogledaj album ovog korisnika
Postovi : 14,567
Default

Стиско, не стиско, исто ти се хвата!
von Rawicz nije na forumu   Odgovori sa citatom
Old 16.09.2009, 08:00 PM   #3
 
Avatar korisnika Nadina
 
Status : Diskutant
Reputacija : Nadina je na odličnom putu!
Reputaciona moć : 10
Korisnik od : 30.04.2009
Pol : Žensko
Lokacija : Montenegro
Godine : 44
Album : Pogledaj album ovog korisnika
Postovi : 11,914
Default

hm....pa ne bih se bas slozila
Rawicz,jes' prob'o da stisnes?
Ja probala.....
__________________
Ljepota je u ocima posmatraca!
Nadina nije na forumu   Odgovori sa citatom
Odgovori

Bookmarks

Opcije teme
Način prikaza

Opcije postovanja
Ne možete kreirati novu temu
Ne možete poslati odgovor
Ne možete dodati priloge
Ne možete prepraviti svoju poruku

BB kod je uključen
Smajliji su uključeni
[IMG] kod je uključen
HTML kod je uključen
Forum Right Top
Forum Left Bottom Forum Right Bottom
 
Right Left
Korisnicki pristup
Zaboravili ste šifru?
Forum LeftForum Right


Forum statistike:
Korisnika: 53,146
Tema: 19,563
Poruka: 837,372

Trenutno je 247 aktivnih korisnika na forumu.
Forum LeftForum Right


Forum LeftForum Right


Izdvajamo:
Forum LeftForum Right


Preporucujemo:
Forum LeftForum Right


Radio:
Forum LeftForum Right


Marketing:
Forum LeftForum Right


Reklame:
Forum LeftForum Right
Right Right
Right Bottom Left Right Bottom Right