Header


Forum Left TopOdgovori
 
LinkBack Opcije teme Način prikaza
Old 24.09.2007, 12:49 AM   #1
 
Avatar korisnika LiquidJesus
 
Status : Diskutant
Reputacija : LiquidJesus je na odličnom putu!
Reputaciona moć : 10
Korisnik od : 29.08.2006
Pol : Muško
Lokacija : Majka Srbija
Album : Pogledaj album ovog korisnika
Postovi : 924
Default TigroviMetalna znacka za kapuJedanaestog oktobra 1990. godine, Zeljko Raznatovic Arkan je sa 26 svojih prijatelja (uglavnom navijaca Crvene Zvezde sa Marakane, ciji je bio voda) otišao u manastir Pokajnica. Docekao ih je monah Stefan i upitao zašto su došli? Na šta je Arkan odgovorio "Da se zakunemo, idemo u rat!". "Gde se, zaboga zaratilo?". "Nije još, ali ce buknuti!"
U crkvi su se zakleli Bogu i narodu. Kada je garda formirana, bila je u civilu, postrojila se i komandant je izvršio smotru i održao govor.
Srpsku Dobrovoljacku Gardu (SDG) je Arkan zvanicno osnovao kod crkve u Radovanjskom lugu, nedaleko od mesta gde je ubijen Karadjorde i gde je napisana legenda o Crnom Đordu, sa tog mesta, krenula je i legeda o Arkanu, Tigrovima i SDG.

Jedinica je formirana iskljucivo od patriotski orjentisanih dobrovoljaca.Garda je belezila na svom ratnom putu samo uspehe i pobede.Naravno bilo je gubitaka i padova,ali to je sve zanemarljivo. Veliku ulogu u ratu odigrali su upravo Arkanovi Tigrovi. Tigrovi su svojim brilijantnim akcijama i herojskim borbama oslobodili i ustalili granice Republike Srpske Krajne (RSK).Ocistili su Podunavlje,tj teritoriju grada Vukovara, Osjeka, Vinkovaca, Borova, i ostalih mesta gde su Srbi bili na stalnoj meti ustaskih fanatika.Ucestvovali su u krvavom proboju oko grada Vukovara.Tu su pretrpeli najveci brojzrtava.Po smirivanju ratnog stanja u Podunavskom kraju,Tigrovi formiraju obucni centar za obucavanje novih dobrovoljaca koji su dolazili u jedinicu.
Obucni centar nalazio se u mestu po imenu Erdut,u blizini Osjeka.Svi dobrovoljci koji su pristizali u centar bili su visoko obucavani za specijalisticku borbu.Obuka se sastojala iz borilackih vestina,obuke borbe prsa u prsa,rukovanja svim vrstama naoruzanja i tehnike,postavljanjem i demontiranjem svih vrsta minsko explozivnih sredstava,pruzanja prve pomoci,prezivljavanja itd.Svaki pripadnik je bio obucen za svaki vid
borbe.Iz centra posle zavrsene obuke ,vojnici su rasporedjivani na razna ratista kako bi stali na branik nezasticenog stanovnistva i Srpske drzave.Tigrovi su imali akcija i po BiH.Uz pomoc Tigrova zaustavljena je ofanziva muslimanskog 5 korpusa koji se priblizio na svega nekoliko kilometara gradu Banja Luci.Tada su Tigrovi munjevitom akcijom razbili udarnu moc 5 korpusa i sprecili zauzimanje Banja Luke.
Posle razbijanja i potiskivanja 5 korpusa,Tigrovi prelaze u kontra ofanzivu i herojskom borbom potiskuju daleko od grada i granica Republike Srpske (RS). Kao paravojna jedinica Tigrovi su bili oskocna daska za danasnje specijalne jedinice.Bili su jedinica u kojoj je vladao visok borbeni moral i raspolozenje,nisu znali za strah i poraz,a sto je naj vaznije ,jedinica je bila visoko disciplinovana.Znao se red.Mnogi vojnici iz JNA su dobrovoljno prelazili u Tigrove.Narod je imao ogromno poverenje u ARKANA I NJEGOVE MOMKE.Vise su im verovali nego tadasnjoj JNA.Razlog tome je bio to sto JNA je bila neodlucna u ratu i ponasala se narodno takodje je bila podlozna izdajama.Srbima su pruzali malu zastitu i bili su veoma neodlucni u borbenim dejstvima.Zbog njihovih akcija tipa kreni-stani narod je digao ruke od njih i svoje zivote stavio Arkanu u ruke.TIGROVI SU IH I SACUVALI.


Svoje vojno znanje, komandant je objašnjavao porodicnom tradicijom. Poticao je iz ratnicke familije, njegov predak Jokelj Ražnatovic, bio je megdandžija, posekao je 17 turskih glava, a u vreme srpsko-turskog rata, zarobio dva turska barjaka.
Zanimljivo je to da komandant Srpske Dobrovoljacke Garde nije nikada služio vojsku, i to nije ni krio. Uvek je govorio da je vojno ne obucen, ali da je kao sin pukovnika avijacije celoga života bio vojnik "po krvi". Veliku pomoc imao je od strane Milorada Ulemeka i njegovog strica Mihaila Ulemeka.

Prilikom pristupanja u Srpsku Dobrovoljacku Gradu svaki dobrovoljac je morao da položi zakletvu koja je glasila:
"Sine Božiji! Ti si zapovedio i nama da duše svoje položimo za drugove svoje. Radosno idem da izvršim svetu volju Tvoju, boreci se za otadžbinu i veru svoju. Naoružaj me snagom i junaštvom da odolim neprijateljima našim. Ako pak, bude sveta volja Tvoja da položim život svoj u današnjem boju, milostivo dopusti da umrem s tvrdom verom i nadom u vecni blaženi život u Tvom nebeskom carstvu. Majko Božja! Sacuvaj me pod krovom tvojim. Zaklinjem se sa tri prsta, za ovoga svetoga krsta, život dajem za spas srpstva! Amin."

Komandant je novo-pridošlima govorio:
SDG je srpska vojska, vanstranacki orijentisana. Nastala zbog pomoci i odbrane Srba, ma gde se nalazili u zemlji ili svetu. Zadatak SDG je ocuvanje srpstva, svetosavlja, porodice i srpske sloge. Delovacemo po principima i pravilima naše vojske iz Prvog svetskog rata. Bicu vam strog komandant na obuci, ali cu vam biti kao otac ili rodeni brat u borbi. Ne srljajte u smrt. Pobeda u nekoj bici, ali i živa glava na ramenima su nam najvažnije.
Takode je govorio da je SDG elitni deo vojske Republike Srpske Krajine.
U SDG, na frontu, bili su i beogradski pankeri! Medu njima je bio i Srdan Petrovic, poznatiji kao Srle panker, važio je za srpskog Bajrona, a umro je kao borac za otadžbinu!

Kako je Komandant govorio o Gardi:" Srpska Dobrovoljacka Garda je savremena, mlada i hrabra srpska vojska. Moji borci su pravi tigrovi. Ponosim se njima, nesebicni su, odani, neustrašivi... Hrabro jurišaju jer imaju poverenja u svoje oficire i mene kao komandanta, jer mi uvek u borbi idemo ispred njih i komandujemo:"ZAMNOM"! Oni znaju da se bore za svoj srpski narod i svoju Pravoslavnu Crkvu. Mnogi od njih su položili svoje živote za naš sveti cilj. Neka im je vecna slava. Oni su svetlog obraza otišli u Nebesku Srbiju. Mi nastavljamo borbu i boricemo se do konacnog oslobodenja naše otadžbine - jer mi smo njeni sinovi."

Do novemra 1994. godine svoj život za srpstvo, iz Srpske Dobrovoljacke Garde dali su:
Šaleta Vukotic, Dušan Markovic, Srdan Cvetkovic, Mirko Lavadinovic, Slobodan Jocic, Slobodan Stjepovic, Mile Višnjevac, Milan Jovanovic, Branislav Klajsner, Zoran Karic, Branko Živanovic, Ivan Okijevic, Miodrag Cumic, Milan Mihajlovic, Saša Tomic, Vladimir Homa, Slobodan Vulic, Zoran Bujuklic, Zoran Maksic, Vladica Nikolic, Miko Petrovic, Petar Petrunšanin, Ljubiša Simic, Dragan Ristovic, Zoran Jovanovic, Micic Jugoslav, Jašek Dimitrije, Sava Stankovic.

SDG je demobilisana krajem 1994. ali je uvek bila spremna da se vrati na prve linije fronta, ako zatreba (kao što se desilo 1999).

Evo i pesme SDG:

Srpska vojska to smo mi
Svi u Boga vernici
Dobrovoljci svi od reda
Srpsku zemlju nikom ne dam
Od kad sam se rodio
Srbiju sam voleo
Majka me je ucila
Poštuj slavu svojega
Ustaše cemo pobiti
Sve cemo ih pobiti
Srbija se budi sva
Nije više pospana
Od Kosovo nam bolna rana
Sve za spokoj davnih dana
Ko ce ljuti boj da bije
Arkanove divizije
Mi smo Srbi nek se zna
Živela nam Srbija
Srpska vojska to smo mi
Arkanovi Tigrovi
__________________
Mozete da me volite! Mozete da me mrzite! Ali morate da me postujete! :starac:
Rat je skupa lekcija. Mnogo naucis ali i previse platis.
''Rodoljublje je stvaralacka snaga kulture covecanstva, a kultura je stvaralacka snaga rodoljublja."-A.C.Kuza

Poslednju izmenu radio/la LiquidJesus: 24.09.2007 u 08:21 PM.
LiquidJesus nije na forumu   Odgovori sa citatom
Sponsored Links
Old 24.09.2007, 12:49 AM   #2
 
Avatar korisnika LiquidJesus
 
Status : Diskutant
Reputacija : LiquidJesus je na odličnom putu!
Reputaciona moć : 10
Korisnik od : 29.08.2006
Pol : Muško
Lokacija : Majka Srbija
Album : Pogledaj album ovog korisnika
Postovi : 924
Default

Hteo sam da napravim sajt o srpskim borcima, to je propalo ali ono sto sam sakupljao jos imam dosta podataka o jedinicama, pa cu postovati kad za to budem imao vremena.
__________________
Mozete da me volite! Mozete da me mrzite! Ali morate da me postujete! :starac:
Rat je skupa lekcija. Mnogo naucis ali i previse platis.
''Rodoljublje je stvaralacka snaga kulture covecanstva, a kultura je stvaralacka snaga rodoljublja."-A.C.Kuza
LiquidJesus nije na forumu   Odgovori sa citatom
Old 24.09.2007, 02:05 AM   #3
 
Avatar korisnika UNICORN
 
Status : Diskutant
Reputacija : UNICORN je na odličnom putu!
Reputaciona moć : 10
Korisnik od : 10.08.2006
Pol : Muško
Lokacija : Zona Sumraka
Album : Pogledaj album ovog korisnika
Postovi : 6,181
Pošaljite poruku pomoću MSN-a korisniku UNICORN
Default

Pazi, sve je u redu, sto se tice teme na paravojnim formacijama, ali prema pravilniku, nece se velicati niti javno dozvoliti izrazavanje simpatija prema necemu, sto jeste, i proglaseno je zvanicno i ostace zauvek, paravojna formacija...
Sam naziv govori sta je i cemu je sluzila...
Znaci nelegalna, i samim tim zlocinacka formacija...
Sta su oni radili, i da li je to dobro ili lose, ovde se na to nece gledati niti o tome pisati...
Tako da iskreno, ako imas nekih simpatija prema njima, ili bilo kojoj paravojnoj formaciji, zadrzi je za sebe, jer ne zelimo na ovom delu foruma da ubacujemo i politiku, dosta ima mesta da se o tome pise na temama i mestima gde mogu da se otvaraju takve teme...
Znaci, konkretno, sve moze o jedinici, ma koje vrste, brojcano stanje, naoruzanje, moto, itd...
Ali licne simpatije i navijanja, tj ratni i hushkacki govori, nece ici ovde...
hvala
__________________
UNICORN© 2007 All Rights Reserved.
UNICORN nije na forumu   Odgovori sa citatom
Old 24.09.2007, 07:21 PM   #4
 
Avatar korisnika LiquidJesus
 
Status : Diskutant
Reputacija : LiquidJesus je na odličnom putu!
Reputaciona moć : 10
Korisnik od : 29.08.2006
Pol : Muško
Lokacija : Majka Srbija
Album : Pogledaj album ovog korisnika
Postovi : 924
Default

Nema problema. A slike jedinice da li mogu da se stavljaju ili ?
__________________
Mozete da me volite! Mozete da me mrzite! Ali morate da me postujete! :starac:
Rat je skupa lekcija. Mnogo naucis ali i previse platis.
''Rodoljublje je stvaralacka snaga kulture covecanstva, a kultura je stvaralacka snaga rodoljublja."-A.C.Kuza
LiquidJesus nije na forumu   Odgovori sa citatom
Old 25.09.2007, 06:00 PM   #5
 
Avatar korisnika UNICORN
 
Status : Diskutant
Reputacija : UNICORN je na odličnom putu!
Reputaciona moć : 10
Korisnik od : 10.08.2006
Pol : Muško
Lokacija : Zona Sumraka
Album : Pogledaj album ovog korisnika
Postovi : 6,181
Pošaljite poruku pomoću MSN-a korisniku UNICORN
Default

Citat:
Autor citiranog posta LiquidJesus Pogledaj Post
Nema problema. A slike jedinice da li mogu da se stavljaju ili ?
Pa iskreno, paravojnih jedinica, bas i nije umesno stavljati slike, pogotovo sto je jos rovito sve posle ratova na nasem prostoru, A sto je najgore, te paravojne formacije su ucestvovale kako u borbama, tako i u zlocinima...
vreme je da se stane sa tim, i zakopati ratne sekire...
__________________
UNICORN© 2007 All Rights Reserved.
UNICORN nije na forumu   Odgovori sa citatom
Old 14.03.2008, 10:05 AM   #6
 
Avatar korisnika Commando
 
Status : Diskutant
Reputacija : Commando je na odličnom putu!
Reputaciona moć : 10
Korisnik od : 06.02.2008
Pol : Muško
Lokacija : Uzice
Godine : 25
Album : Pogledaj album ovog korisnika
Postovi : 86
Pošaljite poruku pomoću MSN-a korisniku Commando
Default

"Svi za jednog,jedan za sve,to su prave Delije.
Gde je jedan,tu su svi,Arkanovi tigrovi"
Commando nije na forumu   Odgovori sa citatom
Old 19.03.2008, 10:55 PM   #7
 
Avatar korisnika nesakid
 
Status : Diskutant
Reputacija : nesakid je na odličnom putu!
Reputaciona moć : 10
Korisnik od : 14.03.2008
Pol : Muško
Lokacija : niko ne zna
Godine : 26
Album : Pogledaj album ovog korisnika
Postovi : 391

Raspoloženje
Šmeker

Default

Nasi Tigrovi su bili dobra jedinica steta je sto ih vise nema.Oni su imali naljbolju jedinicu sve dok nisu poginuli.Komadant Arkan Raznjatovic bio je dobar komadant.Svi znamo da su bili dobro obuceni i dobro nauruzanje su imali i dobre zakletve su imali.Evo zakletva-kada pripadnik polozi zakletvu to ovako ide-crnu beretku stavi,crnu beretku skini,pa ceka 3 minuta i kaze crnu beretku stavi pa opet ceka 3 minute i onda kaze crvenu beretku stavi crnu beretku baci to je njihova zakletva
nesakid nije na forumu   Odgovori sa citatom
Odgovori

Bookmarks

Opcije teme
Način prikaza

Opcije postovanja
Ne možete kreirati novu temu
Ne možete poslati odgovor
Ne možete dodati priloge
Ne možete prepraviti svoju poruku

BB kod je uključen
Smajliji su uključeni
[IMG] kod je uključen
HTML kod je uključen
Forum Right Top
Forum Left Bottom Forum Right Bottom
 
Right Left
Korisnicki pristup
Zaboravili ste šifru?
Forum LeftForum Right


Forum statistike:
Korisnika: 53,146
Tema: 19,563
Poruka: 837,359

Trenutno je 372 aktivnih korisnika na forumu.
Forum LeftForum Right


Forum LeftForum Right


Izdvajamo:
Forum LeftForum Right


Preporucujemo:
Forum LeftForum Right


Radio:
Forum LeftForum Right


Marketing:
Forum LeftForum Right


Reklame:
Forum LeftForum Right
Right Right
Right Bottom Left Right Bottom Right