Header


Forum Left TopMisterije i magija Diskusije o svim misterioznim i natprirodnim pojavama u svetu. Da li verujete u iste? Ako imate iskustva ili informacija-podelite ih.

Zaključana tema
 
LinkBack Opcije teme Način prikaza
Old 11.12.2006, 10:57 PM   #41
 
Avatar korisnika BALKANKA
 
Status : Diskutant
Reputacija : BALKANKA je na odličnom putu!
Reputaciona moć : 10
Korisnik od : 26.09.2006
Pol : Žensko
Album : Pogledaj album ovog korisnika
Postovi : 183
Default

mnogo se pise o tome i prisutno je vekovima a vi procenite..
samo cu vam nalepiti par tekstova..

1.
Poigravanje s crnom magijom, urocima i vradžbinama pogubno djelovanje može imati samo ako su u priču uključena sljedeća četiri 'sastojka': strah, vjera u moć magije, osjećaj beznađa i moćna autosugestija.

Prema definiciji, magija podrazumijeva uspostavljanje kontrole nad događajima, predmetima, ljudima i fizikalnim fenomenima posredstvom mističnog i paranormalnog. Jedan od najraširenijih oblika je bacanje čini, ritual čija je svrha izazivanje nekog posebnog djelovanja.

Ogroman broj ljudi stvarno i praktikuje takve oblike djelovanja, a njihova su iskustva više nego začuđujuća

2. (deo iz kurana pa procenite)
Ajeti 65 - 76
· 65. "O Musa," - rekoše oni - "hoćeš li ti ili ćemo najprije mi baciti?"
· 66. "Bacite vi!" - reče on - i odjednom mu se pričini da konopi njihovi i štapovi njihovi, zbog vradžbine njihove, kreću,
· 67. i Musa u sebi osjeti zebnju.
· 68. "Ne boj se!" - rekosmo Mi - "ti ćeš, doista, pobijediti!
· 69. Samo baci to što ti je u desnoj ruci, progutaće ono što su oni napravili, jer je ono što su oni napravili samo varka čarobnjaka, a čarobnjak neće, ma gdje došao, uspjeti."
· 70. I čarobnjaci se baciše licem na tle govoreći: "Mi vjerujemo u Musaova i Harunova Gospodara!"
· 71. "Vi ste mu povjerovali" - viknu faraon - "prije nego što sam vam ja dopustio! On je učitelj vaš, on vas je vradžbini naučio i ja ću vam, zacijelo, unakrst ruke i noge vaše odsjeći i po stablima palmi vas razapeti i sigurno ćete saznati ko je od nas u mučenju strašniji i istrajniji."
· 72. "Mi nećemo tebe staviti iznad jasnih dokaza koji su nam došli, tako nam Onoga koji nas je stvorio!" - odgovoriše oni - "pa čini što hoćeš; to možeš učiniti samo u životu na ovome svijetu!
· 73. Mi vjerujemo u Gospodara našeg da bi nam grijehe naše oprostio i vradžbine na koje si nas ti primorao. A Allah bolje nagrađuje i kažnjava trajnije."
· 74. Onoga koji pred Gospodara svoga kao nevjernik iziđe čeka Džehennem, u njemu neće ni umrijeti ni živjeti;
· 75. a one koji pred Njega iziđu kao vjernici, a koji su dobra djela činili - njih sve čekaju visoki stepeni,
· 76. edenski vrtovi kroz koje će rijeke teći, u njima će oni vječno ostati, i to će biti nagrada za one koji se budu od grijeha očistili.


3.VLASKA MAGIJA
Obredi i rituali vlaške magije treba, pre svega, da pomognu ljudima u bolesti i nevolji, ali mnoge vračare zloupotrebljavaju svoju moć radeći o glavi članovima svoje porodice, pa čak i svojoj deci


U Srbiji je veoma rasprostranjena i cenjena vlaška magija koja se "praktikuje" više milenijuma i duboko je usađena u kolektivnu svest vlaškog bića.
Obredi i rituali vlaške magije treba, pre svega, da pomognu ljudima u bolesti i nevolji, ali mnoge vračare zloupotrebljavaju svoju moć radeći o glavi članovima svoje porodice, pa čak i svojoj deci


U Srbiji je veoma rasprostranjena i cenjena vlaška magija koja se "praktikuje" više milenijuma i duboko je usađena u kolektivnu svest vlaškog bića.
MRTVAČKA VODA

U svojim obredima vlaške vračare najčešće koriste "mrtvačku vodu" kojom se kupaju mrtvaci, u njoj kuvaju kafu ili je dodaju u mleko zbog čega krave "presuše".

MAGIJA ZA ŠVALERACIJU
Vlajne često koriste i vodu kojom su okupani slepi mačići pa, ko popije tu vodu, ostaje slep kod očiju. To naročito koriste žene koje "oslepe" muževe, pa nekažnjeno "šaraju" do mile volje. Da bi mogle da rade šta žele i da imaju koga požele, crvene gaćice bace u WC ili ispod kade i - put im je otvoren, a siroti muževi misle da su im supruge verne i smerne.

ZAŠTITA OD ZLIH SILA
Ubedljivo najjača zaštita od zlih i urokljivih sila koje šalju vlaške vračare je, po Natinim rečima, plećka crne mačke. Naime, na prostoru gde nema crkava i manastira, crnu mačku treba u pola noći, usred šume, potopiti u vrelu vodu, a njena plećka biće najjače oružje. Pored toga, dobrim su se pokazali i metal, crvene šibice, beli luk i katran. Nešto od toga svaki čovek mora da ima uza se, a nepoznatim ljudima ne treba ništa davati iz kuće, pogotovo ne na Božić
__________________
Nepoznavanje čoveka je opasno po život..
BALKANKA nije na forumu  
Sponsored Links
Old 12.12.2006, 03:14 AM   #42
 
Avatar korisnika TinaOfTrades
 
Status : Diskutant
Reputacija : TinaOfTrades je na odličnom putu!
Reputaciona moć : 10
Korisnik od : 19.10.2006
Pol : Žensko
Album : Pogledaj album ovog korisnika
Postovi : 5,845
Default

I samo citanje svega ovoga izaziva jezu ..grozno ..
__________________

* Peace. It does not mean to be in a place where there is no noise, trouble or hard work.
It means to be in the midst of all those things and still be calm in your hart. *
TinaOfTrades nije na forumu  
Old 22.12.2006, 10:32 AM   #43
 
Avatar korisnika Rakica
 
Status : Diskutant
Reputacija : Rakica je na odličnom putu!
Reputaciona moć : 10
Korisnik od : 22.12.2006
Pol : Muško
Album : Pogledaj album ovog korisnika
Postovi : 9
Default

Magija zaista postoji, mislim, od trenutka kada je i postao i covjek.Price o vlaskoj magiju su iz mog licnog iskustva preuvelicane i nema tu nikakvih cudesa.Svaka vracara djeluje na isti nacin bajuci i prizivajuci duhove, tako rade i hodze (nadrihodze).Najopasnije su ciganska, vudu i arapska magija i njihovu je snagu tesko kontrolisati zato mnogi od nje i stradaju.
Rakica nije na forumu  
Old 22.12.2006, 01:49 PM   #44
 
Avatar korisnika LoveandLive
 
Status : Diskutant
Reputacija : LoveandLive je na odličnom putu!
Reputaciona moć : 10
Korisnik od : 18.12.2006
Pol : Muško
Album : Pogledaj album ovog korisnika
Postovi : 125
Default

Naravno da postoji...magija od pamtivjeka postoji...samo to su "duboke teme",kao da zapocnemo o vanzemaljcima(da li ima jos neko na drugim planetama)...o piramidama,kako sta,ko,kada,kakva tehnologija...sve su to "duboke teme,a ja o tim temama jako volim da razgovaram sa nekim ko je stvarno iskusan,upucen u iste,realno,uz kaficu,i tako...Pogotovo,ona novcanica od 1-og dolara krije dosta tajni,a takodje i odg...bila je i dok...emisija o tome...naravno,svega ima na ovome svijetu...mi smo samo obicne sitne ribice,i Veliki brat nas neumorno posmatra
LoveandLive nije na forumu  
Old 24.12.2006, 02:45 PM   #45
 
Avatar korisnika Rakica
 
Status : Diskutant
Reputacija : Rakica je na odličnom putu!
Reputaciona moć : 10
Korisnik od : 22.12.2006
Pol : Muško
Album : Pogledaj album ovog korisnika
Postovi : 9
Default

Pored ciganske magije, koja u sebi sadrzi vise uticaja ne samo muslimanski, katolicki i pravoslavnih vec i drugi, te vudu magije cija je snaga sirova i jako mocna arapska magija spada u domen iste snage.Sve tri magije su izrazito opasne i njihova se energija tesko kontrolise.Zanimljiv je podatak da osobe koje se bave iscjelivanjem tojest otklonjanjem arapske magije ne zive dugo jer upravo takvih duhovni iscjelitelj postaju meta zlih sila protiv koji su se i borili.Hodza-egzorcist vjecito je na udaru dzinskih plemena koji su bez obzira na svoje medjuplemenske podjele i ratove uvijek slozni kada je u pitanju osveta.

Dzini se pred ljudskim ocima najcesce pojavljuju u liku covjeka, ali nisu rijetka pojavljivanja ni u obliku ptice, zmije, skorpije, psa, krave, ovce...Nekad, pak, dzini se pojavljuju i u liku odredjenih, poznatih nam, pa cak i vrlo bliskih osoba.Dzini su stvoreni od bezdimne vatre, na hiljade godina prije stvaranja prvog covjeka.Medju njima kao i medju ljudima ima dobri i losi, ima ih vjernika svih vjera koje postoje na ovom svijetu ali i nevjernika, ateista.Neki su dzini nastanjeni po rusevinama, starim napustenim kucama, kraterima, spiljama, kanjonima, grobljima, mjestima gdje stalno ima krvi, kostiju, mokrace, zivotinjskog izmeta a zatim i na stijenama, gudurama, kamenju, u rijekama i morima - ukratko rijetka su mjesta gdje ih nema.
Vrsta dzina koji nosi ime karin ima zadatak da skrene svakog covjeka sa pravog puta.Karini u ljudsko srce ubacuju mrznju, pohlepu, zavist, strah....U knjizi Sumusul-anvar u cjelosti su opisani nacini pokoravanja dzina u svrhu zla, njihova imena, kao i za sta sluze, koji od njih mogu covjeka uciniti nevidljivim, koji ga mogu prenijeti i na najudaljenija mjesta na zemaljskoj kugli za tili cas, koji mogu prenositi i otkrivati tudje misli, koji znaju jezike ptica i drugih zivotinja...Za svaku od ovih grupa dzina postoji odredjeno ime.Kada se zeli uciniti zlo, onda se to ime ponavlja u toku dana tokom izvjesnog perioda onoliko puta koliko je to potrebno da bi se zadovoljio i dzin i osoba koja je narucila nanosenje zla.Sami sihiri (carolije) se rade na mnoge nacine.Da bi ih uspjesno izvrsio sihirbaz ili carobnjak mora imati posebnu prostoriju, jako zamracenu, u kojoj obicno pali tamjan.Ako zeli praviti crnu magiju onda pali tamjan koji ima jak i ruzan miris dok za ljubavnu magiju obavezno pali tamjan ugodnog mirisa.Tada pocinje sa izgovaranjem prizivanja i zakletvi odredjenim dzinima obicno ih velicajuci pri tom.Sihirbaz mora biti prljav u staroj odjeci a najidealniji je da ritual obavlja odmah nakon seksualnog odnosa.Posto izgovori sve potrebne zakletve pred njegovim ocima pojavi se dzin u liku psa ili lisice ili u nekom drugom obliku.To je znak da treba izgovoriti svoju zelju.Nekad se dogodi da mu se niko ne pojavi vec samo cuje glas u tami dok nekad nema nikakve ocite manifestacije prizivanje vec mu osjecaj govori da je prizvao dzinsku snagu.Tad odmah pocije sa vracanjem nad licnim stvarima osobe na koju usmjeruje magiju diktirajuci naredbe dzinovima.
Zavisno od jacine magije arapski carobnjak prinosi zlim demonima zrtvu u obliku ptice, kokoske ili neku drugu zivotinju ali obavezno crne boje.Zaklanu zivotinju baca u neku rupu u zemlju ili neko drugo magicno mjesto.Cim se vrati kuci izvodi vracanja.Ipak, najpoznatije caranje jest ono sa izrazenim bogohuljenjem.Sihirbaz nosi Kuran ili kruh u wc i staje na njega.Potom izadje iz klozeta i naredjuje dzinovima na koga trebaju ici.Ostalo je zapisano kako je demonima ovo vracanje najdraze i na desetine njih se zure da sto prije ispune carobnjakove zelje.Sihiri su i odredjeni tekstovi, tilisumi i vezivanje cvorova cime se na srcima i tijelima stvara tegoba pa covjek oboljeva ili umire ili se rastaje od zene.Carobnjak kad zeli nekom poslati zlo postize to i na ove nacine-cita pojedina poglavlja Kurana naopacke, uzme sliku ili dio zrtvine odjece pa nosi i ukopa na groblju, uzme sapun kojim je okupan mrtvac, nokte mrtvaca pa tim omadjija neku osobu...Sve ovo predstavlja nacine pokoravanja dzina koji zatim napadaju osobu na koju je magija ustremljena.Njihovi napadi su strahoviti i po brzini i po snazi.Najcesce posljedice su padavica, oduzetost pojedinih dijelova tijela (nekad i cijelog), ruzni snovi, nocne more, halucinacije....
Osim djelovanjem putem magije dzini ljude napadaju i ukoliko se na njih "nagazi".Kada su dzini ugrozeni tojest kada se tako osjecaju oni prelaze u napad i to se naziva dzinski udar.Ugrozenost dzina nastupa onda kada se na njih baci prljava ili vrela voda pogotvo u zalazak Sunca, ako ih nagazimo, ako se na njih izvrsi nuzda, ako udjemo u prostorije koje oni smatraju svojim a to su napustena i pusta mjesta.Od dzinskog udara (napada, nagraisavanja, ograme) i carolija lijecenje se postize udaljavanjem i unistavanjem dzina napadaca.
Rakica nije na forumu  
Old 24.12.2006, 03:23 PM   #46
 
Avatar korisnika dollar
 
Status : Diskutant
Reputacija : dollar ima izuzetnu reputaciju!dollar ima izuzetnu reputaciju!dollar ima izuzetnu reputaciju!dollar ima izuzetnu reputaciju!dollar ima izuzetnu reputaciju!dollar ima izuzetnu reputaciju!dollar ima izuzetnu reputaciju!dollar ima izuzetnu reputaciju!dollar ima izuzetnu reputaciju!dollar ima izuzetnu reputaciju!dollar ima izuzetnu reputaciju!
Reputaciona moć : 6316
Korisnik od : 23.12.2006
Pol : Muško
Lokacija : Sabac, Serbia
Godine : 28
Album : Pogledaj album ovog korisnika
Postovi : 4,253
Default

Ne mogu da poverujem da cu ovo da napisem: Achilles je jedan od normalnijih koji su kuckali ovde. Bez uvrede svima, ali..
Vec je pomenuta moc (auto)sugestije. "Magija" (smesno zvuci zar ne) deluje iskljucivo na ljude koji su podlozni sugestiji. Ako obratite paznju na gomilu poruka ostavljenih ovde, primeticete da jedan velik broj slepo veruje u sve to. Pa sad, da li ce ta vasa "magija" isto delovati na vas koji nerazmisljajuci verujete u to, ili na one ljude kojima je sve to smesna prica uz kaficu (kao sto je npr meni)?
Ja se dobrovoljno javljam da neko isproba svoju magiju na meni. I u slucaju da me ubedi da nesto zaista postoji, pojecu tastaturu sa koje sam ovo kucao.

Edit: Ne morate mi pricati da sam glup, neobavsten i sl, jer sam ziveo u okruzenju koje vise veruje da postoje vracare nego automobili na 4 tocka..
dollar nije na forumu  
Old 25.12.2006, 09:58 AM   #47
 
Avatar korisnika Rakica
 
Status : Diskutant
Reputacija : Rakica je na odličnom putu!
Reputaciona moć : 10
Korisnik od : 22.12.2006
Pol : Muško
Album : Pogledaj album ovog korisnika
Postovi : 9
Default

Oprosti ali to je jedna najgluplja izjava koju sam dosad procitao.Po toj tvojoj tvrdnji ne postoji ni Bog jer i u njega ljudi vjeruju i podlozni su toj sugestiji.Magija postoji i ocito da se nisi susreo sa njom i na tome trebas biti zahvalan.Istina je da ljudi pretjeruju u pricama o magiji ali meni se cini da ljudi u svemu pretjeruju pa zasto bi ova tema bila iznimka.
Rakica nije na forumu  
Old 25.12.2006, 02:41 PM   #48
 
Avatar korisnika dollar
 
Status : Diskutant
Reputacija : dollar ima izuzetnu reputaciju!dollar ima izuzetnu reputaciju!dollar ima izuzetnu reputaciju!dollar ima izuzetnu reputaciju!dollar ima izuzetnu reputaciju!dollar ima izuzetnu reputaciju!dollar ima izuzetnu reputaciju!dollar ima izuzetnu reputaciju!dollar ima izuzetnu reputaciju!dollar ima izuzetnu reputaciju!dollar ima izuzetnu reputaciju!
Reputaciona moć : 6316
Korisnik od : 23.12.2006
Pol : Muško
Lokacija : Sabac, Serbia
Godine : 28
Album : Pogledaj album ovog korisnika
Postovi : 4,253
Default

Khm, po meni i ne postoji Bog, ali o ateizmu na drugoj temi (koliko je ratova zapoceto zbog vere?) Ovo sto sam ja pomenuo se tice magije, ne religije.
Rekoh, bio bih zahvalan da me neko "susretne" sa magijom.
Uostalom, o "mojoj najglupljoj izjavi" prica osoba koja je u predhodnom postu pisala od postojanju dzinova(?!) koji su nastali iz bezdimne vatre(?!) mnogo godina pre coveka(?!).
dollar nije na forumu  
Old 26.12.2006, 10:02 AM   #49
 
Avatar korisnika Rakica
 
Status : Diskutant
Reputacija : Rakica je na odličnom putu!
Reputaciona moć : 10
Korisnik od : 22.12.2006
Pol : Muško
Album : Pogledaj album ovog korisnika
Postovi : 9
Default

vidim da se odgovori brisu jer ocito nekom ne odgovara tudje misljenje pa mi onda nije realno zasto se ovo zove diskusije.Valjda u nekom normalno svijetu svako ima pravo na svoje misljenje koje, naravno, treba biti iskazano u okviru pristojnosti.Svacije je pravo da vjeruje ili ne vjeruje u nesto ali da namece svoje misljenje drugima e to je neprihvatljivo.
Rakica nije na forumu  
Old 26.12.2006, 02:02 PM   #50
 
Avatar korisnika _Limeni_
 
Status : Diskutant
Reputacija : _Limeni_ je na odličnom putu!
Reputaciona moć : 10
Korisnik od : 26.11.2006
Pol : Muško
Album : Pogledaj album ovog korisnika
Postovi : 2
Default

heh za tu magiju i te vradzbine morate pitati moju babu ona veruje u to, ja neee!
hehe
_Limeni_ nije na forumu  
Zaključana tema

Bookmarks

Oznake
272, bla bla, bliski, bog, cipele, groblju, ide, idi, kamenje, knjiga, koliko, kosovo, led, ljubav, ne radi, nekad, njena, nov, novi, pametan, postoje, pricao, selo, slike, smesno, srbija, temama, tijela, udam, video, voda

Opcije teme
Način prikaza

Opcije postovanja
Ne možete kreirati novu temu
Ne možete poslati odgovor
Ne možete dodati priloge
Ne možete prepraviti svoju poruku

BB kod je uključen
Smajliji su uključeni
[IMG] kod je uključen
HTML kod je uključen


Slične teme
Tema Temu otvorio/la Forum Odgovora Poslednji post
istina brankicame Prijateljstvo 70 07.06.2011 02:08 AM
Legenda o Caku Norisu pahuljica* Priče/Pisma/Tekstovi 22 09.03.2010 11:34 AM
Za bacanje smeća, udarac po džepu Minea Zastarele vesti 42 03.04.2009 04:02 AM
Bratancu polomio lobanju zbog vradžbina Minea Zastarele i obrisane teme 11 17.09.2008 08:55 AM
Stephen Lynch - Legenda je rodjena :) Milos Muzika 9 12.08.2008 09:29 PMForum Right Top
Forum Left Bottom Forum Right Bottom
 
Right Left
Korisnicki pristup
Zaboravili ste šifru?
Forum LeftForum Right


Forum statistike:
Korisnika: 53,196
Tema: 19,571
Poruka: 837,458

Trenutno je 370 aktivnih korisnika na forumu.
Forum LeftForum Right


Forum LeftForum Right


Izdvajamo:
Forum LeftForum Right


Preporucujemo:
Forum LeftForum Right


Radio:
Forum LeftForum Right


Marketing:
Forum LeftForum Right


Reklame:
Forum LeftForum Right
Right Right
Right Bottom Left Right Bottom Right