Header


Forum Left TopHardver Preporuke, uporedni testovi, saveti, konfiguracije...

Odgovori
 
LinkBack Opcije teme Način prikaza
Old 01.07.2007, 09:43 PM   #1
 
Avatar korisnika Hennessey
 
Status : Diskutant
Reputacija : Hennessey je na odličnom putu!
Reputaciona moć : 10
Korisnik od : 05.02.2007
Pol : Muško
Lokacija : Vojvodina
Godine : 28
Album : Pogledaj album ovog korisnika
Postovi : 1,841

Raspoloženje
Hladnooo

Pošaljite poruku pomoću MSN-a korisniku Hennessey
Arrow Besplatno podešavanje računara u samo 10 koraka

Besplatna generalka

Svedoci ste hrpe softvera na Internetu koji vam nude razne načine da očistite, podesite i ubrzate računar do besvesti i izvučete i zadnji atom snage iz svog procesora… naravno za određeni iznos dolara, ali postoje načini da to sve učinite besplatno.

Kao što smo već rekli postoji mnoštvo softvera koji vam nude održavanje računara u top formi. Znači razne optimizacije, čišćenja i ubrzanja, kako računara tako i internet veze, bez obzira radilo se o običnoj modemskoj vezi, ISDN, ADSL…
Medjutim, velika većina takvih programa zahteva i određenu naknadu za svoj posao, odnosno određeni iznos dolara koji ponekad i nije prihvatljiv svima. Da li ste se ikada upitali šta u stvari rade takvi programi?

Kako uspevaju očistiti "smeće" koje se nakupljalo mesecima i sada vaš računar više ne radi onako glatko! Odjednom počinju i problemi sa internetom, veza je prespora i stranice se učitavaju predugo. I uz sve to sada se više ne želi niti ugasiti onako brzo, nego čučite uz monitor i razmišljate da li će se uopće "već jednom ugasiti?"
No dobro, ako ste iskusili neke od ovih ili sličnih problema, znači da je došlo vreme da napravite "generalnu čistku", a mi ćemo vam pokazati kako da to učinite besplatno u 10 jednostavnih koraka.

1. Uklonite nepotrebne stvari

Prvo pa generalno

Prvi potez je uklanjanje svih nepotrebnih programa, igara i dokumenata koji vam nisu potrebni ili ih uopšte ne koristite.
U kontrol panelu nalazi se ikona pod nazivom "Add or Remove" gde možete videti koji su programi instalirani na vaš računar i odlučiti koje želite ukloniti. Manje - više svi to znamo, ali većina korisnika i ne primeti ikonu pod nazivom "Add/Remove Windows Components" gde možete ukloniti komponente koje dolaze sa Windowsima.
Dovoljno je maknuti kvačicu ispred programa koje ne želite više koristiti i kliknuti na Next. Ako poželite ponovno vratiti te programe, označitite prazni kvadratić i kliknite na Next.

Neki Windows programi nisu vidljivi u "Add/Remove Windows Components" npr. Windows Messenger, ali možete ih učiniti vidljivim na sledeći način:
Otiđite u vaš Windows direktorijum i onda u poddirektorijum INF. nađite datoteku koja se zove sysoc.ini .
Otvorite je u Notepadu, nađite red msmsgs=msgrocm.dll,OcEntry,msmsgs.inf,hide,7 i izbacite reč hide, tako da izgleda ovako msmsgs=msgrocm.dll,OcEntry,msmsgs.inf,7 . Sačuvajte promene i sada će Messenger biti vidljiv za deinstaliranje.

2. Start-up programi i efekti

Kako isključiti ?

Instaliranje puno programa može napuniti vašu registry bazu nepotrebnim programima koji se startuju sa pokretanjem računara, što može dovesti do usporavanja računara i zauzimanja dela memorije.

1. Pokrenite Regedit, "Start - Run i upišite regedit , zatim kliknite na "ok"
2. Dođite do ključa HKEY_CURRENT_USER\ Software\ Microsoft\ Windows\ CurrentVersion\ Run
3. Kada ste došli do ključa,na desnoj strani možete identifikovati programe koje ne želite pokrenuti pri startu računara.
4. Desni klik na program koji ne želite da se pokrene pri startu računara i odaberite "Delete".
Na ovaj način programi neće biti učitani u memoriju sve dok ne bude potrebe za njima.

Uklanjanje vizualnih efekata takođe će osloboditi deo raspoložive memorije.
Idite u Settings - Control Panel - System - Advanced i pod stavkom Performance kliknite na dugme Settings i u prozoru Visual Effects ostavite kvačice samo na "Use drop shadows… i Use visual styles…" ,sad kliknite na Advanced i pod opcijom Memory usage označite Programs, zatim kliknite Apply i sve je ostalo isto, a vaš računar radi brže.

3. Oslobodite još memorije

Nepotrebni DLL - ovi i servisi

Ako koristite puno programa u vreme rada, svi dll-ovi (dynamic linked library) se učitavaju u memoriju od strane Windows Explorera.
To utiče na količinu raspoložive memorije, kao i na brzinu rada samog računara. Evo kako naterati Windows XP da izbaci iz memorije sve nepotrebne dll-ove:

Potražimo u registry-u HKEY_LOCAL_MACHINE - Software - Microsoft - Windows-CurrentVersion- Explorer. U ovom ključu kreirajte novi Dword unos imena AlwaysUnloadDLL i postavite mu vrednost na 1.

Servisi su programi koji se pokreću sa Windowsom i oni nepotrebni utiču na performanse računara.
Idite u Start - Run i upišite services.msc i sada ste dobili listu servisa koje možete isključivati i uključivati desnim klikom,odaberete Properties i zatim Disable. Sada je servis isključen.

Ako ne pretražujete često datoteke na računaru isključivanjem servisa indexing možete malo poboljšati performanse.

4. Čišćenje Registry baze

Dubinsko čišćenje

Recimo da često dodajete i uklanjate programe i da vodite računa o deinstalaciji programa. Ali i pored svega ovog vaše "registry" datoteke liče na monstrume i zbog njihove veličine je rad na vašem računaru otežan.
U ovom slučaju upotrebićemo izvrstan program RegSeeker koji će ponuditi i više od čišćenja.

Na samom početku nudi pregled instaliranih i pokrenutih, odnosno Start up programa, koje po želji možete sprečiti da se pokreću sa Windowsom, pa brisanje Histories datoteka i Cookiea koje vaš internet browser sakuplja prilikom surfovanja.
Uz sve to, RegSeeker vam u meniju "Tweaks" nudi i nekoliko vrlo korisnih trikova i opcija.

I dolazimo do glavnog dela koji se zove Clean the Registry. Sve što trebate učiniti je, kliknuti na dugme "ok" i pričekati da se završi skeniranje, zatim kliknite na Select all i desnim klikom miša odaberite opciju Delet selected items. Sada je vaš Registry očišćen od nakupljenog smeća.

U slučaju da nakon čišćenja računar ne radi kako treba, RegSeeker je napravio Back up svih obrisanih datoteka koje možete vratiti pritiskom na dugme Backups.

5. XP na krilima

Brzi i žestoki

Ovu promenu mogu izvesti svi korisnici Windows XP operativnog sistema, ali zbog izuzetne potrebe za memorijom njen učinak neće biti vidljiv kao ubrzanje, raspolažete li sa manje od 256 MB radne memorije.

DisablePagingExecutive - uključivanjem ove opcije sprečavate čuvanje određenih aplikacija na tvrdi disk vašeg računara. Sa tim ćete znatno ubrzati sve procese, jer poznato je da radna memorija i hiljadu puta brža od virtualne na tvrdom disku. Vrednost ove opcije je 0, da bi je uključili postavite je na 1.

Ovu postavku nalazite na sedećem mestu u registry editoru: HKEY_LOCAL_MACHINE - System -CurrentControlSet - Control - SessionManager - Memory Management.

Sljedeća opcija koju nalazite odmah do pre spomenute je: LargeSystemCache. Kada uključite ovu opciju, "prisiljavate" učitavanje operativnog sistema i njegovih procesa u memoriju.

S ovom promenom Windows XP učitava jezgro operativnog sistema i drži ga u memoriji, čineći celokupni sistem mnogo bržim i življim za rad.

6. Ubrzajte prenos podataka

DMA - mode

Win XP ne postavlja ispravno DMA mode na IDE kanale. Većina CD-ROM-ova podržava ovaj način rada,ali XP ih gotovo uvek stavlja u PIO (sporiji) način rada. DMA neće ubrzati vaš CD-ROM,ali će koristiti manje procesorske snage i time ubrzati prenos podataka.
Evo kako:
1. Otvorite Device Manager (My Computer-Hardware-Device Manager)
2. Kliknite na znak plus pored "IDE ATA/ATAPI Controllers" i dva puta kliknite na "Primary IDE Channel"
3. Pod "Advanced Settings" proverite Device 1 postavke. Verojatno je postavljeno na PIO transfer mode.
4. Postavite ga na "DMA if available".
Isto ponovite i za "Secondary IDE Channel" ako je u PIO modu.

Ukoliko ovo ne pomogne, u većini slučajeva pomaže reinstaliranje IDE kanala koji ne želi prihvatiti DMA mode, na sledeći način:

Desni klik na IDE kanal, zatim uninstall i pritisnite ok.
Restartujte računar i pogledajte sada da li je IDE kanal prihvatio DMA mode.

U nekim slučajevima najviše što ćete dobiti je MultiWord, ali i to je u svakom slučaju puno bolje od PIO moda.

7. Još malo ubrzanja

Konačni obračun

a) Nemojte zaboraviti koristiti alat za defragmentaciju diska. Naći ćete ga pod "Start/ Programs/ Accessories/ System Tools/ Disk defragmenter". Održavanjem diska na ovaj način, odnosno defragmentacijom možete povećati performanse računara do 10 % i produžiti vek trajanja HD-a.

b) Ako imate malo više "RAM-a", a to se odnosi na korisnike koji imaju 256 MB i više, možete podesiti Windows da je koristi maksimalno.. Otvorite "SYSTEM.INI" datoteku iz "Windows" "direktorijuma" i u "[386Enh]" delu dodajte liniju "ConservativeSwapfileUsage=1". Na ovaj način ste ustvari naznačili Windowsu da značajno smanji korišćenje virtualne memorije.

c) Kada već imate otvoren SYSTEM.INI, za efikasnije korištenje DMA mogućnosti dodajte i liniju "DMABufferSize=64". Snimite promene i napravite restart računara!

8. Ubrzajte surfovanje

Internet na steroidima

Na Internetu možete naći hrpu programa koji vam nude brže spajanje i učitavanje programa te web stranica i po pravilu gotovo nikada nisu besplatni. Svi obećavaju veliko ubrzanje bez obzira koji tip veze koristili; običan modem, ISDN vezu ili neki novi, još brži način spajanja na Internet.

Osjetno ubrzanje možete postići malom ispravkom registry ključa. Pokrenite Regedit i potražite ključ koji se nalazi na sledećem mjestu: HKEY_LOCAL_MACHINE - Software - Microsoft - Windows - Current Version - Explorer - RemoteComputer - NameSpace.

Na ovom mestu postoje dva prisutna ključa; jedan od njih je [D6277990-4C6A-11CF-8D87-00AA0O60F5BF]. Obrišite ga. Nije potrebno ponovno pokretati računar kako bi primetili ubrzanje koje nastaje ovom jednostavnom izmenom u Registry editoru.

Ovim ste ustvari ispravili jedan od bugova u XP Windowsima.

9. Podesite modem

Modem na maksimum

Spojili ste se na Internet i zadovoljni ste prikazanom brzinom, ali ipak vam se čini da je protok podataka katastrofalan.

Upotrebili ste sve moguće trikove, "Tweak" programe i "Dial up" ubrzivače, a čini vam se da sve to negde drugde radi mnogo lepše. I pitate se da nije možda greška u modemu ili lošoj telefonskoj liniji.

Vjerojatno nije, nego je greška u premaloj brzini "port-a" na kojem modem radi. "COM port-ovima" je po defaultu brzina podešena na "9600 bps".

Otvorite Device manager ( Start - Settings - Control Panel - System - Hardware - Device Manager) kliknete na zatim na Ports, i odaberete "port" na kojem se nalazi modem. Kliknete zatim na Properties, Port settings, i promenite Bits per second na najveću vrednost i kliknete na "OK". Sada je brzina na kojoj "port" vrši komunikaciju puno veća i nije ograničavajući faktor.

10. Završni radovi

Uštimavanje

Iako Windowsi imaju još puno opcija za podešavanje, mogućnosti za tweak-ovanje i primenu ponekog trika, nećemo ih sada opisivati jer bi to preraslo u jedan ogroman članak koji ne bi mogao nositi naslov "Podešavanje u 10 koraka" jer bi smo morali dodati još jednu nulu na ovu brojku.

No, ostavili smo vam mogućnost da se sami poigrate alatom koji dolazi sa Windowsom i ima puno opcija za podešavanje, a zove se Group Policy Editor.

Do ovog alata dolazite na sledeći naćin: Start - Run i upišite gpedit.msc , kliknite na "ok" i otvorile su vam se mogućnosti za detaljno podešavanje Windowsa, bez kopanja po registry bazi ili zavirivanja u Control Panel.

Uživajte!


Izvor: XP Tips&Tricks
__________________
Nekad smeska se povoljna prilika za bolje...
Nekad spasi te dusman,a izigra te voljen...
Hennessey nije na forumu   Odgovori sa citatom
Sponsored Links
Old 02.07.2007, 12:29 AM   #2
Ned
 
Avatar korisnika Ned
 
Status : Diskutant
Reputacija : Ned je na odličnom putu!
Reputaciona moć : 10
Korisnik od : 18.06.2007
Pol : Muško
Album : Pogledaj album ovog korisnika
Postovi : 98
Default

nisam sve isprobo,al mislim da je ovo super....
znam da je glupo pitanje a moram da pitam jer se ne razuminjem bas najboolje:
Formatiranjem se sve ovo vraca na normalu????!!!!
Ned nije na forumu   Odgovori sa citatom
Old 02.07.2007, 02:12 AM   #3
 
Avatar korisnika Hennessey
 
Status : Diskutant
Reputacija : Hennessey je na odličnom putu!
Reputaciona moć : 10
Korisnik od : 05.02.2007
Pol : Muško
Lokacija : Vojvodina
Godine : 28
Album : Pogledaj album ovog korisnika
Postovi : 1,841

Raspoloženje
Hladnooo

Pošaljite poruku pomoću MSN-a korisniku Hennessey
Default

Procitaj i sve ce ti biti jasno brate
__________________
Nekad smeska se povoljna prilika za bolje...
Nekad spasi te dusman,a izigra te voljen...
Hennessey nije na forumu   Odgovori sa citatom
Old 02.07.2007, 02:55 PM   #4
 
Avatar korisnika Coyote
 
Status : Diskutant
Reputacija : Coyote je na odličnom putu!
Reputaciona moć : 10
Korisnik od : 12.02.2007
Pol : Muško
Lokacija : Štala
Godine : 31
Album : Pogledaj album ovog korisnika
Postovi : 8,512
Default

moram da priznam da sam kad sam video naziv posta pomislio da si napisao gomilu baljezgarija ali sam ga procitao i ok je. Samo sto ne bih savetovao iskljucivanje paging fajla osim ako se nema min 1 gb memorije (znam sisteme koju se skucali sa 512 - znam da zavisi od aplikacija koje se koriste ali to vecina ne zna).
Sto se tice registry meni se mnogo bolje pokazao jedan matori program "regcleaner" koji ti omogucava da lakse brises registry podatke (automatski programi cesto umeju da naprave gluposti).
Jedino sto ranije nisam probao jeste ova fora za internet explorer ali probacu je ...


p.s.
ko ima problema da hoce automatsko logovanje na sistem a nece da prcka po registry moze da iskoristi jednostavnu komandu
start > run > control userpasswords2
pa odcekira opciju za upis imena i sifre
i posle apply ce traziti user/password koja ce se koristiti za automatsko logovanje
__________________
Lady, your love's the only love I need, and beside me is where I want you to be.
'Cause, my love, there's somethin' I want you to know, you're the love of my life, you're my lady!

Poslednju izmenu radio/la Coyote: 02.07.2007 u 03:02 PM.
Coyote nije na forumu   Odgovori sa citatom
Old 02.07.2007, 03:06 PM   #5
 
Avatar korisnika V.Benjocki
 
Status : Diskutant
Reputacija : V.Benjocki je na odličnom putu!
Reputaciona moć : 10
Korisnik od : 21.02.2007
Pol : Muško
Lokacija : Milky Way - Solar System - Earth
Godine : 38
Album : Pogledaj album ovog korisnika
Postovi : 734
Pošaljite poruku pomoću MSN-a korisniku V.Benjocki Pošaljite poruku preko Skype™ korisniku V.Benjocki
Default

@Ned - kakvim formatiranjem, se zezaš il si ozbiljan?
Ako ne razumeš osnovne kompjuterske pojmove najbolje je da se ni ne upuštaš u ubrzavanje sistema, jer često dolazi do posledica koje se mogu da rešiti samo reinstalacijom sistema.
Nemoj da čačkaš po registriju, ako ga nisi svestan mogućih posledica. Često samo jedna promenjena stavka moze tako da zakomplikuje život. Bolje za početak koristi neke programe koji autmatski ubrzavaju sistem. POred svake opcije koju aktiviraš se nalazi objašnjenje na šta sve utiče tako da ćeš vremenom naučiti i sam kako da ubrzaš sistem.
__________________
Jesus is my airbag
V.Benjocki nije na forumu   Odgovori sa citatom
Old 02.07.2007, 03:09 PM   #6
 
Avatar korisnika Coyote
 
Status : Diskutant
Reputacija : Coyote je na odličnom putu!
Reputaciona moć : 10
Korisnik od : 12.02.2007
Pol : Muško
Lokacija : Štala
Godine : 31
Album : Pogledaj album ovog korisnika
Postovi : 8,512
Default

ne zivot pobogu... sistem .. sistem sinko
__________________
Lady, your love's the only love I need, and beside me is where I want you to be.
'Cause, my love, there's somethin' I want you to know, you're the love of my life, you're my lady!
Coyote nije na forumu   Odgovori sa citatom
Old 02.07.2007, 05:42 PM   #7
 
Avatar korisnika Hennessey
 
Status : Diskutant
Reputacija : Hennessey je na odličnom putu!
Reputaciona moć : 10
Korisnik od : 05.02.2007
Pol : Muško
Lokacija : Vojvodina
Godine : 28
Album : Pogledaj album ovog korisnika
Postovi : 1,841

Raspoloženje
Hladnooo

Pošaljite poruku pomoću MSN-a korisniku Hennessey
Default

ovaj mali c++ kod ce vam omoguciti primetno brze sartovanje vaseg xp Winods-a

opis i nacin primene programa

OTVORIS NOTPAD I U NJEMU NAPISES
del c:\windows\prefetch\ntosboot-*.*/q
SACUVAS KAO ntosboot.bat NA C
ONDA START-RUN I KUCAS gpedit.msc
onda ides prvi Windows Setings -> Script(Surtup/shutdown)->Shotdown->add->
Brovse i nadjes file (ntosboot.bat)->OK
naravno restartujes komp
__________________
Nekad smeska se povoljna prilika za bolje...
Nekad spasi te dusman,a izigra te voljen...
Hennessey nije na forumu   Odgovori sa citatom
Old 03.07.2007, 09:42 AM   #8
 
Avatar korisnika Coyote
 
Status : Diskutant
Reputacija : Coyote je na odličnom putu!
Reputaciona moć : 10
Korisnik od : 12.02.2007
Pol : Muško
Lokacija : Štala
Godine : 31
Album : Pogledaj album ovog korisnika
Postovi : 8,512
Default

hmmm... nisam bas siguran za to sto si napisao. Mislim da je mnogo bolje ocisiti prefetch rucno nego tako. Mada moze i da uradis ali posle da iskljucis tu opciju (da je startujes samo povremeno recimo na mesec dana).

XP systems have a Prefetch directory underneath the windows root directory, full of .pf files — these are lists of pages to load. The file names are generated from hashing the EXE to load — whenever you load the EXE, we hash, see if there’s a matching (exename)-(hash).pf file in the prefetch directory, and if so we load those pages. (If it doesn’t exist, we track what pages it loads, create that file, and pick a handful of them to save to it.) So, first off, it is a bad idea to periodically clean out that folder as some tech sites suggest. For one thing, XP will just re-create that data anyways; secondly, it trims the files anyways if there’s ever more than 128 of them so that it doesn’t needlessly consume space. So not only is deleting the directory totally unnecessary, but you’re also putting a temporary dent in your PC’s performance.

evo objasnjenje zasto.
Mozes eventualno da ga iskoristis ako je boot windowsa mnogo spor pa da ga ubrzas ali ce racunar u radu usporiti jer ce stvarati nove prefetcheve u toku radap.s.
posto imam trenutno slobodnog vremena bacio sam se na ceprkanje po netu (microsoft sajt i tweak XP sajtova) i napomenucu da za neke tweak savete na kraju pise da ne rade nista (pozitivno) za vas komp.
Uzecu u primer gasenje paging file -
1) windows xp iako mu ukljucite tu opciju nece ugasiti paging fajl skroz nego ga smanjiti na minimum (mislim da je 4mb u pitanju ali nisam 100% siguran)
2) gasenjem paging fajla postizete da vas racunar nece korisiti virtualnu memoriju ako je sva ram memorija zauzeta (kako je ovo poboljsanje u radu?). Ali ajd da to pogledamo sa druge strane - ako ceo operativni sistem stavite u ram on ce raditi mnogo brze ali kako cete onda korisiti ram za ostale stvari (ako je zauzet sa operativnim sistemom) ako hocete da vam operativni sistem radi brze mozete jednostavno i da prebacite koriscenje RAM memorije sa "programs" na "system cashe" i racunar ce vam raditi brze (naravno mislim na OS)
__________________
Lady, your love's the only love I need, and beside me is where I want you to be.
'Cause, my love, there's somethin' I want you to know, you're the love of my life, you're my lady!

Poslednju izmenu radio/la Coyote: 03.07.2007 u 10:56 AM.
Coyote nije na forumu   Odgovori sa citatom
Old 03.07.2007, 03:46 PM   #9
 
Avatar korisnika Hennessey
 
Status : Diskutant
Reputacija : Hennessey je na odličnom putu!
Reputaciona moć : 10
Korisnik od : 05.02.2007
Pol : Muško
Lokacija : Vojvodina
Godine : 28
Album : Pogledaj album ovog korisnika
Postovi : 1,841

Raspoloženje
Hladnooo

Pošaljite poruku pomoću MSN-a korisniku Hennessey
Default

Brisanje foldera ili fajla

Ukoliko ikada dobijete poruku: Cannot delete file ili Cannot read from the source file or disk pri brisanju fajla ili direktorijuma odgovor može biti da je disk pokvaren a takođe i da se fajl u tabeli fajlova pojavljuje ali da ne postoji na disku i samam tim nemoguće ga je obrisati jer ne sadrži nikakve podatke.

1. Otvorite komandni prompt. U Start>Run... kucajte cmd
2. U Start>Run.. kucajte taskmgr
3. Idite u Processes tab i nađite explorer.exe i ugasite ga (obeležite ga i kliknite na End Process)
4. Ostavite otvoren Task Manager i idite na prozor komandnog prompta. Idite do fajla koji niste mogli da obrišete koristeći komande cd za ulaz u direktorijum (cd progra~1 ili cd windows) i cd.. za izlazak iz direktorijuma (npr. ako smo u c:\windows\system32\ i otkucamo cd.., izaćićemo u c:\windows\ direktorijumu) a zatim kucajte:

Postoji nekoliko metoda za brisanje ovakvih fajlova:
RD \\.\<driveletter>:\<path>\<directory name>
Na primer:
RD \\.\c:\somedir\aux
ili
RmDir \\.\<driveletter>:\<path>\<directory>
Na primer:
RmDir \\.\C:\YourFTP_ROOT's_PATH\COM1 /s /q
Potrebno je napomenuti da postoje switch-evi koji mogu u mnogome pomoći i to su:
/s - koji briše sve fajlove i foldere unutar zadatog goldera
/q - tihi mod kojim se izbegava postavljanje bilo kakvih pitanja od strane komande ili kada se upotrebio /s switch.
Neki od programa za brisanje:Unlocker1.8.5; PocketKillbox
__________________
Nekad smeska se povoljna prilika za bolje...
Nekad spasi te dusman,a izigra te voljen...
Hennessey nije na forumu   Odgovori sa citatom
Old 25.11.2011, 09:46 AM   #10
 
Avatar korisnika kulizic
 
Status : Diskutant
Reputacija : kulizic je na odličnom putu!
Reputaciona moć : 10
Korisnik od : 20.08.2009
Pol : Muško
Godine : 34
Album : Pogledaj album ovog korisnika
Postovi : 2
Default jel moze pojasnjenje tacke 7

u "[386Enh]" delu dodajte liniju "ConservativeSwapfileUsage=1".

Da li se 386nh brise pa se ovo doda ili se doda ispred ili iza.Bio bi vam zahvalan ako bi mi to neko pojasnio inace ostale korake sam odradio sada mi komp radi triput brze! Odlicna stvar ovo treba svako da primeni.
kulizic nije na forumu   Odgovori sa citatom
Odgovori

Bookmarks

Opcije teme
Način prikaza

Opcije postovanja
Ne možete kreirati novu temu
Ne možete poslati odgovor
Ne možete dodati priloge
Ne možete prepraviti svoju poruku

BB kod je uključen
Smajliji su uključeni
[IMG] kod je uključen
HTML kod je uključen


Slične teme
Tema Temu otvorio/la Forum Odgovora Poslednji post
samo apstinencija? djoleat Zastarele i obrisane teme 11 16.08.2009 05:36 PM
Kako šarmirati ženu u 10 koraka Minea Muški kutak 17 27.01.2009 05:58 AM
Prodao stan da bi besplatno pio dok je živ Kobi Zastarele vesti 1 06.01.2009 07:20 PM
Rambov novi album besplatno na internetu damir Zastarele i obrisane teme 2 12.08.2008 07:54 AM
Samo za 18+!!!! VuXman Zastarele i obrisane teme 1 04.04.2007 10:42 PMForum Right Top
Forum Left Bottom Forum Right Bottom
 
Right Left
Korisnicki pristup
Zaboravili ste šifru?
Forum LeftForum Right


Forum statistike:
Korisnika: 53,150
Tema: 19,564
Poruka: 837,388

Trenutno je 230 aktivnih korisnika na forumu.
Forum LeftForum Right


Forum LeftForum Right


Izdvajamo:
Forum LeftForum Right


Preporucujemo:
Forum LeftForum Right


Radio:
Forum LeftForum Right


Marketing:
Forum LeftForum Right


Reklame:
Forum LeftForum Right
Right Right
Right Bottom Left Right Bottom Right