Bosanski, Crnogorski, Hrvatski i Srpski su ISTI JEZIK (sto se mene tice).Nisam lingvita - neki lingvista bi bolje objasnio ali cim je gradjenje reci, gradjenje recenica i 90% reci isto - to je isti jezik, bar za mene laika.
A sto se Bugarskog tice - to je ipak sasvim druga stvar, kao i makedonski (meni je i slovenacki blizi njemu nego 4 u 1 jeziku, ali mozda zato sto nisam imao previse kontakata sa Slovencma a i kada sam imao govorili smo - Srpski). Makedonski i Bugarski su slicni ali nikako isti (Bugarski govorim a Makedonski nikako ne mogu da pohvatam sta je sta i red reci u recenici mi je cudan. Svi juznoslovenski jezici su slicni a i razliciti (tu smatram Makedonski, Bugarski, Srpsko-Hrvatsko-Bosansko-Crnogosrki i Slovenacki). Na primer slicnost izmedju Bgarskog i Makedonskog je sto "drugo"kazu "ftoro" i reci su im veoma slicne ali je zato red reci u recenici drugaciji. A dok srpski i bugarski imaju prilicno slicne recenice ali reci su drugacije. Tako - dobro pazite da ne bude zabuna, ako Bugarin kaze "iskash li da te zakaram?" - samo pita da li zelis da te poveze :D lol!!!
|