III DEO
Ljubavna priča Cece i Arkana počinje rečenicom: "Možete svi da se poubijate, ja ću se udati za njega jer ga obožavam", koju je Ceca izgovorila svojim roditeljima! Kategorične i pomalo zastrašujuće izjave ljubavi prema Arkanu, Ceca je opevala i u svojim pesmama. Kada ga je upoznala, "odsekle su joj se noge", ali se kasnije odlično snašla u svetu "ratnika". U vreme kada je Srbija grcala u sankcijama, udala se za komandanta. Na svadbi, ispred hotela "Interkontinental" - desetine džipova, krava i tele, a unutra dijamantske ogrlice, kavijar, guščje paštete...
Dok je još boravila u Evropi i pe*vala u srpskim kafanama, Ceca je, putujući iz grada u grad, "stala na jednoj benzinskoj pumpi". I to će biti "istorijsko zaustavljanje", kako će se kasnije ispostaviti. Svetlana Veličković je, kako je kasnije pričala, "nehajno prelistavala stranu štampu". "Nešto" ju je magnet*ski privuklo da uzme nemačko iz*danje "Plejboja", "iako nije znala ni reči nemačkog jezika". I tu je ug*ledala njega -Željka Ražnatovića Arkana. Kako je kasnije govorila, tada je ugledala "najlepšeg muškarca na svetu" i pomislila: "Dakle, to je taj čuveni Arkan!"
-Bio je to najmuževniji i najzgo*dniji muškarac kojeg sam ikada u životu videla. To je bio neki tekst o njemu kao ratniku. On je bio u uniformi. Delovao je odlučno, moćno opasno -govorila je Ceca prisećajući se kako je prvi put ugledala "čoveka svog života".
Svetlana Veličković se 1993. godine vratila u Srbiju i bio je to njen veliki "kambek", iznad očekivanja svih estradnih ljudi, pa i nje same. Album "Šta je to u tvojim venama" prodavao se u rekordnim tiražima, pesma "Kukavica" postala je apsolutni hit, nizali su se uspešni nastupi, koncerti u prepunim halama.
Kada je videla Arkana
-Počela sam da obaram sve re*korde u zemlji, vratila sam se na sam estradni vrh, gde sam i bi*la pre odlaska u Švajcarsku. Onda je stigao poziv menadžera Ba*neta Stojanovića da se zajedno sa Džejom i Oliverom Mandićem pojavim u Erdutu. Tek kada smo stigli u Slavoniju, primetila sam da je to ratno područje (?!). Kod prvih barikada shvatila sam da idemo da pevamo za Arkanovu gardu. Setila sam se da sam ga videla u nemačkom "Plejboju", i bila mi je velika provokacija da ga lično upoznam, pogotovu što se pričalo da sam već imala jedan neprijatan susret sa njim prilikom kojeg me je ošišao, jer sam se zabavljala sa Muslimanom. Da se ne lažemo, posle svega što sam čula o njemu, uhvatio me je strah. Ali pošto sam uvek volela zabranjeno voće, rešila sam da idem do kraja, pogotovu što smo se na putu do tamo, Oliška, Džej i ja super zezali. Međutim, kada smo došli do prvih barikada, dlanovi su mi bili potpuno mokri od nervoze. Zamolila sam Džeja da zaustavi auto i rekla da želim da se vratim za Beograd. Džej je rekao da sam "luda što odustajem maltene ispred kapije". Za vreme smotre vojske, sedeli smo sa strane i čekali da počne. Snimila sam ga na stotinak metara. Stajala sam do nekog generala, i prokomentarisala: "Uh, kakvo mače! Ko je ovaj tip? Bruka kako izgleda!" Čovek samo što se nije šlogirao. "Da li si ti normalna? To je komandant!" Željko je jedini bio u odelu, a ja sam sve vreme očekivala Arkana u maskirnoj uniformi. Prišao mi je da se upoznamo i rekao: "Jesi li ti ta zvezda koju ja redovno šišam?" -pričala je očarano za "Plejboj" 2005. godine naša folk diva.
Ceci su se "odsekle" noge, i već tada je "znala da je to čovek nje*nog života". Arkan u to vreme os*niva Stranku srpskog jedinstva i na promocijama stranke često su gostovale estradne zvezde, među kojima i Ceca. Ona je, kaže, tada "već bila smrtno zaljubljena".
-Činilo se da me kao ženu uopšte ne primećuje. Bila sam klinka, imala sam kratku kosu i 48 kilograma. Namestilo se da stalno nekud putujemo zajedno. Ponašala sam se kao pravi agresor. Napadno sam mu se udvarala. Stalno sam mu govorila kako je lep i zgodan, a on me je pitao: "Šta to pričaš mala?" Uspevala sam da ga zbunim tako što sam mu ponavljala koliko mi se sviđa. Željko je u to vreme bio strašno krut i zatvoren. Retko se šalio. Posle je pored mene potpuno podetinjio. Ignorisao je moje udvaranje, a onda se, valjda, prvi put predao.
Pokoreni Arkan
Romansa je počela. Željko Raž*natović je u to vreme bio u drugom braku sa Natalijom Mar*tinović, i imao je sedmoro dece iz dva braka (Mihajla, Sofiju, Anđelu, Milenu, Nikolu, Vojina i Mašu). Kada nije bio na ratištu, Ar*kan je bio biznismen. Bio je vlas*nik poslastičarnice, pekare, vi*še privatnih kompanija ("SDG kom*pani", "Ari kompani", "Vizantin kompani", stambene zadruge "Šumadija", kazina "Grand" u ho*telu "Jugoslavija", kasnije i FK Obilić).
"Devojčurak iz Žitorađe" bio je fatalan za "strašnog i opasnog ko*mandanta Srpske dobrovoljačke garde". Kažu upućeni da je u domu Ražnatovićevih tada bila drama, jer se "pojavila druga žena". Arkan je, navodno, jednog dana svojoj, tada za*konitoj supruzi Nataliji, priznao da je zaljubljen i da "jednostavno ne može više da živi bez Svetlane". Ceca priznaje da tada nije smela da kaže svojim roditeljima s kim je u vezi. Međutim, kada su Arkan i Ceca već bili vereni i kada su doneli odluku da se venčaju, Svetlana je odlučila da ode kod roditelja i saopšti im radosnu vest.
-Rekla sam im da ću se udati za Željka. Do tada sam to krila kao zmija noge. Mama je rekla: "Za Šašića? Divno. On je sjajan mo*mak". Ćale se u to nije mešao. Sa*mo me je pogledao i rekao: "A, Ša*šić?" A ja im kažem: "Kakav, bre, Šašić? Udajem se za Željka Raž**natovića Arkana!" Ljudi kad ni**su popadali. Možda su ranije neš*to i načuli, ali su se nadali da će da me prođe. Onda se otac uozbiljio: "Budeš li to uradila, ja ću te se od*reći!" Znala sam da me sa*mo plaši. Gde da me se odrekne? "Mo*žete svi da se poubijate, ja ću se udati za nje*ga jer ga obožavam", rekla sam im. I, kada je Željko prvi put došao kod nas, sve je funkcionisalo kao po receptu -pričala je Ceca.
Svadba decenije
Godine 1995, usledila je, kako su je neki mediji nazvali, "svadba decenije". Postoji podatak da je tu svadbu pratilo 36 novinskih redakcija, 22 domaće i 14 stranih. Novine su se utrkivale ko će napisati više detalja sa "ovog istorijskog događaja". TV Pink, tada mlada TV stanica, direktno je prenosila ovaj događaj. Mediji beleže da su se svatovi okupili u nedelju ujutro (19. februar 1995), po velikoj kiši i mraku u 5.30 ispred štaba Srpske dob*rovoljačke garde na Banjičkom vencu. Formirala se kolona od 56 džipova, predvođena jaguarom koji je umesto registarskih brojeva imao ispisano "Ceca i Željko". Na autoputu Beo*grad-Niš, svi su primetili dugu ko*lo*nu luksuz*nih automobila, od ko*j*ih je svaki imao srpsku zastavu. Is*pred mladine kuće u Žitorađi or*kestar trubača Bakija Bakića svi**rao je Cecinu "Kukavicu". Kada su izašli iz svojih besnih džipova svatovi su "junački" zapucali iz stotinu pištolja marke "mauzer" i pušaka (raznog kalibra). Kažu da su pucali momci iz Arkanovog obez**beđenja, kojih je bilo oko sto**ti*nu! Željko Ražnatović je nosio crnogorsku narodnu nošnju, na gru*dima je imao lanac od dukata, sa krstom velikim 15 centime**ta*ra, a na obe ruke bleštalo je prste-
nje sa brilijantima! Mlada je svog voljenog dočekala u jeleku, an**teriji i cipelama sa visokom štik*lom, umesto opanaka. Tada je nastalo ono čuveno "Arkanovo nepogađanje jabuke" ispred ku*će. Naime, pošto nije uspeo ni iz drugog pokušaja da obori jabuku zakačenu na visokom stubu ispred kuće, svatovi su povadili naoružanje, te je "zapraštalo sa svih strana" i jabuka je zajedno sa motkom pala! Žitorađani tvrde da je njihovo selo danima zbog toga bilo bez struje. Taj "promašaj" Ceca je zdušno demantovala:
-Nije tačno da nije ski*nuo ja*buku! Imam video zapis! Skinuo je posle šestog po*kušaja. Zar nije normalno da se mla*do*ženji tresu ruke? Ne sreće se ovakva mlada svaki dan -branila je tada Ceca nišandžijsku čast svog đuvegije. A neki su tvrdili "da je za sve bio kriv jak vetar koji je tog da*na duvao u Žitorađi". Usledilo je uobičajeno "prodavanje mlade". Sestra Lidija "prodala" je Cecu tek kada je od devera primila dva brilijantska prstena, dva ručna sata i 140 dukata! Zet je nakon toga tastu, taš*ti i svastici poklonio po jedan zla*tan prsten sa di*jamantima! U beogradsku crk*vu svetog Arhan*gela Gavrila mladenci su stigli oko 14 časova. Ceca je bila u beloj venčanici sa čipkanim šlepom od 12 metara, a Arkan u oficirskoj uniformi srpske vojske i sabljom oko pasa. Ovaj brak morale su da odobre crkvene vlasti pošto je mladoženja stariji od mlade više od 15 godina. "Olakšavajuća" okol*nost pronađena je u tome što je mladoženji to prvo crkveno ven*čanje -prethodna dva braka bila su građanska. Kumovali su im novinarka RTS-a Maja Pavić (kasnije izrešetana zajedno sa Ra*doslavom Čaldovićem Ćentom u kolima ispred Kluba književnika) i Borislav Pelević, Arkanov ratni drug, danas predsednik Stranke srpskog jedinstva.
Krava i dijamanti
Građansko venčanje obavlje*no je u svečanoj sali hotela "Interkontinental", kojem je prisustvovalo oko 500 zvanica. Mediji su bili gladni svakog detalja sa ovog venčanja, tako da se do svake sitnice znalo šta se na*lazilo na meniju. Za ru*č**ak je služena guščja džigerica, ja*ja punjena kavijarom,
pršuta, valdorf salata, losos, file "kolbert", ćureći medaljoni, torta "esterhazi", preko 100 vrsta sit*nih kolača, a svadbena torta bila je teška oko 70 kilograma. Troš*kove svadbe platio je kontro*verzni italijanski biznismen Đovani di Stefano, kao poklon mladencima. Pričalo se da će im kuma pokloniti trkačkog konja. Međutim, Pavićeva im je darovala salonski set sto i tri fotelje. Preko puta hotela "Interkontinental", uz traktor stajala je privezana kra*va sa teletom, dar porodice Jer*ković. Dever Stojan Novaković mladi je kupio džip marke "grand čiroki" i skupoceni nakit (marke "bulgari") koji je mlada nosila na venčanju.
Veliku prašinu, skoro deceniju kasnije, podigla je priča o skupocenoj ogrlici sa venčanja. Pukovnik Dragan Karleuša, tadašnji prvi čovek bogradskog MUP-a, izjavio je da je prilikom akcije "Sablja" u pretresu kuće Svetlane Ražnato*vić u ulici Ljutice Bogdana br. 3, pro*na*đen nakit koji je ukraden iz ku*će austrijskog kancelara Franca Vranickog.
IZVOR:blicpuls.com