Pogledajte jednu poruku
Old 04.05.2007, 04:04 PM   #48
mystery_blue

mystery_blue's Avatar

Status: Diskutant
Korisnik od: 05.02.2007

Citat: Autor citiranog posta Tanja73
View Post
Jehovi svedoci nisu jevreji nego su klasicna sekta ili kako da se nazovu vec. Oni smatraju da ce samo oni u raj. Ne znam koliko ih ima u srbiji ali u nemackoj je uzas sa njima. Setaju od kuce do kuce, od stana do stana i pokusavaju tako ljude da navataju da predju u njihovu takozvanu meru, sa pitanjem dali zelis da bude mir na ovom svetu itd. itd.
Hodaju ulicom sa njihovim novinama i prilaze narodu. Ne znam mnogo o njima, osim toga da ne smeju da primaju poklone, cak ni za rodjendane i to za davanje krvi - da bi ostali cisti. U crkvu druge vere ne ulaze - to im je zabranjeno. Deluju ovako mirni, mada napustiti njihovo drustvo je veoma tesko. Najbolja drugarica moje skolske je imala decka koji je pripadao Jehovim Svedocima i tako se i ona priblizila bila njima. Kad su se rastali bila uopste frka sto se tiche napustanja drustva J. Svedoka (pretnje, dosadjivanje itd.)

Izvini ali vidim da o Jehovinim svedocima pises napamet i da nisi najbolje informisana. Jehovini svedoci su religija I drze se izvornog hriscanstva, a to sto neki smatraju da su oni sekta to je drugo… Koliko ja znam oni su zvanicna religija u nekim zemljama ili su registrovani kao hriscanska zajednica I slobodno deluju u skoro svim zemljama sveta…
Takodje je netacno ovo sto si na pisala da SAMO ONI idu u raj….vec veruju da svi imaju sansu na vecni zivot na zemlji…Oni veruju da svi ljudi imaju sansu kod Boga, i zato se trude da pomognu ljudima da upoznaju bibliju I Bozju nameru… to je ono sto oni rade, ako su zato tebi dosadni to je tvoj problem. Mozda kada bi malo bolje upoznala njihovu veru bi shvatila neke stvari…Zasto nesto rade ili ne rade…
I to sto kazes da NE SMEJU ….ovo ili ono , to je netacno, jer oni sve sto rade Iili ne rade rade, to iz uvedjenja, tj licnog ubedjenja I vere i na osnovu savesti, ne postoje striktna pravila koja im se pripisuju… Kao kada bih ja rekla da ne pijem alkohol ili da ne pusim jer to ne zelim, a onda neko dosao pa to povezao sa mojim nacinom verovanja… Neke stvari su stvar licnog izbora…
I zar mislis da se nekome moze nesto zabraniti, ja ne vidim da ljudi toliko slusaju druge kako da oprganizuju svoj zivot.
JS samo zive po svom uverenju I postuju Bozji zakon …
Ne smeju da primaju poklone??? Ovo mi je smesno, a ko im to brani???
Pises o njima ko da ih neko drzi vezane negde I naredjuje im sta smeju a sta ne smeju… smesno…
Zna se da su JS protiv idolopoklonstva i posto se drze izvornog hriscanstva, samo ne slave paganske praznike u sta spada I rodjendan. Sta je tu lose sto ne zele nesto slaviti. Takodje im nije zabranjeno da ulaze u druge crkve tj hramovi itd… a to sto neki svedok to ne zeli to je njegova licna volja… I glupo je uopstavati ikoga… to su ljudi koji imaju svoju veru , sa razlicitom savescu i stavovima…u okvirima Bozjeg zakona naravno…
A napustiti njihovo drustvo je najlakse…. Znam mnoge koji bili JS pa vise nisu…
Toliko..
Milim da bi trebalo malo vise religiozne tolerancije i malo manje predrasuda…