Pogledajte jednu poruku
Old 04.05.2007, 02:26 PM   #47
Tanja73

Tanja73's Avatar

Status: Diskutant
Korisnik od: 07.09.2006
Godine: 35

Citat: Autor citiranog posta kuliramnp
View Post
Jedno pitanje ako moze?Jusu li J.svedoci jevreji?!Koliko je meni poznato njihova vera(jevrejska) se nemoze primiti,osim ako nisi rodjen kao Jevrej?!
Jehovi svedoci nisu jevreji nego su klasicna sekta ili kako da se nazovu vec. Oni smatraju da ce samo oni u raj. Ne znam koliko ih ima u srbiji ali u nemackoj je uzas sa njima. Setaju od kuce do kuce, od stana do stana i pokusavaju tako ljude da navataju da predju u njihovu takozvanu meru, sa pitanjem dali zelis da bude mir na ovom svetu itd. itd.
Hodaju ulicom sa njihovim novinama i prilaze narodu. Ne znam mnogo o njima, osim toga da ne smeju da primaju poklone, cak ni za rodjendane i to za davanje krvi - da bi ostali cisti. U crkvu druge vere ne ulaze - to im je zabranjeno. Deluju ovako mirni, mada napustiti njihovo drustvo je veoma tesko. Najbolja drugarica moje skolske je imala decka koji je pripadao Jehovim Svedocima i tako se i ona priblizila bila njima. Kad su se rastali bila uopste frka sto se tiche napustanja drustva J. Svedoka (pretnje, dosadjivanje itd.)
Tanja73 nije na forumu   Odgovori sa citatom