|
|
|
|
|
|
|
Jedno pitanje ako moze?Jusu li J.svedoci jevreji?!Koliko je meni poznato njihova vera(jevrejska) se nemoze primiti,osim ako nisi rodjen kao Jevrej?! |
|
|
|
|
Jehovi svedoci nisu jevreji nego su klasicna sekta ili kako da se nazovu vec. Oni smatraju da ce samo oni u raj. Ne znam koliko ih ima u srbiji ali u nemackoj je uzas sa njima. Setaju od kuce do kuce, od stana do stana i pokusavaju tako ljude da navataju da predju u njihovu takozvanu meru, sa pitanjem dali zelis da bude mir na ovom svetu itd. itd.
Hodaju ulicom sa njihovim novinama i prilaze narodu. Ne znam mnogo o njima, osim toga da ne smeju da primaju poklone, cak ni za rodjendane i to za davanje krvi - da bi ostali cisti. U crkvu druge vere ne ulaze - to im je zabranjeno. Deluju ovako mirni, mada napustiti njihovo drustvo je veoma tesko. Najbolja drugarica moje skolske je imala decka koji je pripadao Jehovim Svedocima i tako se i ona priblizila bila njima. Kad su se rastali bila uopste frka sto se tiche napustanja drustva J. Svedoka (pretnje, dosadjivanje itd.)