|
|
|
|
|
|
|
Samo nekoliko primera iz licnog okruzenja:
~Znam Amerikanca ozenjenog Srpkinjom koji je naucio da pise cirilicu.
Odusevljen je srpskom kuhinjom, kao i njegovi roditelji koji su vise puta bili u Srbiji.
~Kolegenica me pita sta je to u nasim mladicima da njena cerka voli da se druzi,
uglavnom sa Srbima??!
~Jedan jako dobar prijatelj, rodjen ovde ..ozenjen Francuskinjom iz Canade - svake
nedelje vode decu na folklor ...
Ne poricem da ima i onih koji nas gledaju ispod oka i sumnjicavo kad se
spomene Srbija. Dok im se ne objasni - ko/sta/kako .. jer sve sto znaju o
nama je sa TVa.
Dakle, vide nas onako kako se mi sami predstavimo.. |
|
|
|
|
Ne bih se mogla vise sloziti sa tobom, nikada (sem od ljudi jako niskog nivoa svesti i opste kulture) nisam kao Srpkinja bila degradirana ili ugnjetavana..... Nisam za to sto sam Srpkinja ni dobila ordenje ili neke povlastice... Onaj ko me je kao coveka, upoznao i pozeleo da sazna nesto vise o nasoj kulturi ili istoriji, uglavnom je bio u najmanju ruku, fasciniran, da ima toliko toga sto se o nama kao narodu ne zna....
Ja volim nasu zemlju i nas narod, i realna sam kad govorim i o manama i vrlinama, tj pokusavam da budem sto objektivnija... A ovde ima svih mogucih nacija, tako da je veoma lako vrsiti komparaciju......
Ne postoji niti jedan razlog, kod ljudi da nas gledaju 'drugim ocima' zato sto smo iz Srbije, nismo ni po cemu spektakularni, jednako kao i bilo koji drugi narod ovog sveta....