Pogledajte jednu poruku
Old 30.09.2006, 02:14 PM   #37
Cyber

Cyber's Avatar

Status: Diskutant
Korisnik od: 09.08.2006
Godine: 40

Mislim da se i sami predstavnici crkve (pričam sada o Srpskoj pravoslavnoj crkvi) bespotrebno kompromituju, i da doprinose tome da ljudi ispredaju svakojake priče i o popovima i o velikodostojnicima. Ograđujem se i naglašavam da se ovo ne odnosi na sveštenike i monahe iz manjih sredina i manastira.

Svi jako dobro znamo ko je bio Željko Ražnatović Arkan: bez obzira na njegove zasluge(???) u ratovima na ovim prostorima, on je bio kriminalac sa debelim dosijeom u policiji, koji je (vrlo verovatno) radio i prljave poslove za državu (čitaj: državnu bezbednost), sve u svemu ličnost kojoj bi trebalo zabraniti pristup crkvi. Makar zvanično i forme radi. On se čovek, međutim, bez ikakvog problema tri puta ženio u crkvi!!! Koliko ja znam, a jako sam dobro upućen makar u taj segment, crkva ne priznaje razvod osim ako jedan od supružnika ne umre ili žena ne bude uhvaćena u preljubi. I na osnovu čega su onda Arkanu odobrili da oženi Cecu, i to sa sve štampom, estradom, oficirskom uniformom, itd...

Ja drugačije objašnjenje ne vidim osim da je platio ili na drugi način "odobrovoljio" vrh SPC-a. Da li je takva blamaža potrebna crkvi u zemlji u kojoj se istinska vera posle 50 godina komunizma tek vraća u narod?
Cyber nije na forumu   Odgovori sa citatom