Pogledajte jednu poruku
Old 30.09.2006, 01:52 PM   #1
Cyber

Cyber's Avatar

Status: Diskutant
Korisnik od: 09.08.2006
Godine: 40
Default Crkva ili manastir koji su ostavili utisak na vas

Da li postoje crkva ili manastir koje ste posetili, a da su na vas ostavili poseban utisak? Na mene lično poseban utisak ostavljaju manastiri jer deluju nekako skroz umirujuće na mene. Kao da mi se uspori ceo metabolizam i zapadnem u neko stanje polu-nirvane. Nikada nisam imao prilike da razgovaram sa nekim od monaha, a mislim da bi mi bilo izuzetno zanimljivo, pre svega zbog toga što ti ljudi žive potpuno drugačijim životom, i što bih verovatno sagledao najobičnije životne stvari iz sasvim drugog ugla.

Crkve... Hm... Obišao sam ih dosta, što pravoslavnih što katoličkih. Ako zanemarim hram Svetog Save u Beogradu, koji je definitivno van kategorije, onda bih izabrao crkvu (tj. baziliku) Svetog Petra u okovima u Rimu. Mala je, nije nikakva spektakularna građevina, ali se izdvaja po tome što je to jedina crkva u Italiji (uključujući Vatikan) u kojoj se nalazi Mojsijeva statua (u prirodnoj veličini).

Za tu Mojsijevu statuu postoji zanimljiva priča, ali bih prvo želeo da vidim da li će ova tema da zaživi. Tako da... Raspalite vi sa vašim iskustvima :smile:
Cyber nije na forumu   Odgovori sa citatom
Marketing: