Pogledajte jednu poruku
Old 27.04.2007, 04:28 AM   #20
MARLI

MARLI's Avatar

Status: Global Moderator
Korisnik od: 16.02.2007
Godine: 24
Pošaljite poruku pomoću MSN-a korisniku MARLI

Citat: Autor citiranog posta smladenovic
View Post
Govorim vam iz sopstvenog iskustva! Napisao sam samo jedan roman, Rt dobre nade! Roman o studentskom protestu 96-97! Ukoliko niste studirali knjizevnost i ukoliko vam skripi polazna osnova iz maticnog obrazovanja, u problemu ste. Međutim, jako je bitno napisati nesto sto ce biti prepoznato od strane citalaca, a ne citaoca,.....
Uopste ne mogu da se slozim i mislim da nasi pisci koji jure gomile ljudi a ne jednog coveka, grese. Treba da se fokusirate na coveka a ne na mase.

Citat:
....kako je imao obicaj da kaze Danilo Kis! Pisao sam dve godine, sest meseci nosio kopije izdavacima i kad sam nasao izdavaca koji je prepoznao (zahvaljujuci jednom univerzitetskom autoritetu), trebalo je naci nekog ko ce to na osnovu njegovih preporuka srediti! Tu platite neku pristojnu sumu, jer ipak izdavac stampa gratis! Onda je problem lekture i korekture, jer u mom slucaju covek koji uređuje radi i taj posao, a u njemu se ne snalazi bas najbolje! Javio se tehnicki problem, koji je isprovocirao strucnu javnost, ali se i to da otkloniti!
Ali te ljude ne mozemo da krivimo sto nasi pisci pisu dosadne knjige.
Zar ne?!

Citat:
....Elem, pisao sam realisticno, nesto sto je nazalost danas potisnuto od domacic modernista!...

Bez seksa, bez superhika, i ljubavnih fantazija srtedovecnih zena!
Zanimljivost knjige nema veze sa tim da li u njoj ima sexa!

Citat:
S obzirom da na cenu proizvoda ide 30% reklame, a knjiga mora biti pristupacna...koliko onda tebi kao mladom autoru treba da bi nekom nametnuo da bude citana!
Mislim da cena knjige nema veze sa tim da li cu je ja procitati ili ne. Ukoliko negde u novinama procitam dobre kritike uzecu je bez obzira na cenu. Dobar primer tome jeste knjiga koja se zove "Kako otkriti zlo u sebi i drugima" , madijski je propracena jer se tice pojedinca a ne gomile! Fokusirana je na pojedinica!

Citat:
Kazem, zapostavio sam struku nekih tri godine, ali zadovoljstvo objavljene knjige nema cenu!
Meni licno to ne bi bilo vece zadovoljstvo od cinjenice da je moju knjigu procitao veliki broj ljudi i isto tako pohvalio. Toliko.