Pogledajte jednu poruku
Old 24.04.2007, 08:30 PM   #18
zaspala

zaspala's Avatar

Status: Diskutant
Korisnik od: 08.04.2007
Godine: 31

Citat: Autor citiranog posta Bezlični
View Post
Ne bih se slozio poznajem dosta pisaca i to kvalitetnih. Mogu se naci po raznim forumima, mladi talenti koji nemaju gde da objave svoje a i ko objavi ko tje da kupi njegovo delo ?
Vidis, jasno je da, sve sto se tice bilo umetnickog dela ili knjizevnog, zaista na kraju, mora da se svede na biznis....
Ne slazem se doduse, da pravom kvalitetu nije moguce da probije barijere....
Merim vrednost jednog dobrog knjizevnog dela po tome koliko ljudi je sposobno da dotakne....
Pisci kao sto su Andric, Selimovic, ili drugi iz njihove epohe, su i te kako primenjivi i na danasnje vreme, i na sve generacije....
Mislim da se danas drustvo suvise razvrstalo, i da je teze dotaci svakoga, ali definitivno nije nemoguce....
Skoro sam upoznala coveka, kome je izdavac 'Narodna knjiga', procitala sam knjigu i bilo me je sramota, da je narodna knjiga na to spala.... Jeftin petparacki roman, napisan od strane nekoga ko nije bas pismen za jednog pisca, da ne pricam o malfunkcij lektorskog dela posla.....
Bice da ipak nemamo tako kavlitetne pisce, ili da oni koji to jesu, nemaju snage i volje da izguraju sopstveno delo na police knjizara.....
Od svega sto je jednom piscu potrebno, covek koga sam pomenula, je imao jedino mnogo snage i volje za sastanke sa izdavacima, i zelju za pisanjem...
Nije moguce sedeti i napisati knjigu, i cekati da dodje neko ko ce reci 'Hm.. da li si ti to napisao najbolju knjigu ikada napisanu, evo ja cu da ti je izdam...'
Proces je upravo obrnut....

Poslednju izmenu radio/la zaspala: 24.04.2007 u 11:36 PM. Razlog: progutana slova :) opet!
zaspala nije na forumu   Odgovori sa citatom