|
|
|
|
|
|
|
U potpunosti si u pravu! Pisanje trazi celog tebe a za uzvrat sem licnog zadovoljstva ne dobijas nista! Moras od neceg da zivis, a to iziskuje posvecenost poslu a pisanje...u kasnim nocnim satima! A gde je citanje! Ukoliko zelis da pises moras stalno da citas, za sta se nema vremena ukoliko imas posao od koga zivis! Izdavaci traze nesto sto ce lako da se proda, tako da su mnogo isplatljiviji strani pisci koji imaju ogromno trziste, a nasi koji pisu o neprozivljenim fantazijama gde domacice nalaze sebe! |
|
|
|
|
Smatram da je pisanje, zaista predanost istom, kao i u svemu...
Doduse svaka je umetnost poznata po tome, kako veoma retko isplacuje vreme koje unosis u nju.... Bar za zivota, ili za mladosti....
Ipak mislim da su nasi pisci, nekada bili vodjeni drugim idejama, da se danasnji covek suvise bavi politickim zbivanjima, novcem i slicnim....
Zaista i sami mentalni sklopovi, i karakterne osobine nasih savremenih pisaca ne pobudjuju u meni zelju za citanjem.... Suvise su mi, nekako, vodjeni sopstvenim isterivanjem nekih ideja nego samom ljubavlju prema knjizevnosti, prema svetu, prema ljubavi.....