Pogledajte jednu poruku
Old 24.04.2007, 03:06 PM   #11
smladenovic

smladenovic's Avatar

Status: Diskutant
Korisnik od: 23.04.2007
Godine: 34

Citat: Autor citiranog posta MARLI
View Post
Sto se tice nasih mladih pisaca ja se samo pitam da li oni imaju odjek u svetu i sta se desava uopste sa nasom knjizenoscu? Ne kazem da nema kavlitetnih pisaca ali jednostavno za njih niko nije cuo?
Jos jednom, ja sam laik u proceni knizevnih vrednosti i moj stav je subjektivan, vise stvar ukusa! Ali kolika je nasa knjizevnost velika govori cenjenica da su mađari imali devet nobelovaca a mi samo jednog!
Sto se tice mladih pisara! Da bi ste objavili knjigu morate proci pakao:
1. Naci izdavaca koji ce zeleti da te saslusa
2.Izdavaca koji ce ti procitati rukopis, i dati sugestiju sta treba izmeniti da bi rukopi dobio citalacku formu.
3. Obicno su tu matori kvazipisci, estete bez talenta, koji te prvo ponize svojom kvazivelicinom, tipa to sto ti radis sluzi samo da ti izdavac mazne pare!
(moj slucaj sa Sasom Hadzitancicem, covekom koji je studirao knjizevnost trideset i kusur godina, radeci kao politicki potrcko i knjizevna velicina) A u vecini slucajeva to su oni pisci cije knjige vam poklanjaju u osnovnoj za odlican uspeh. Oni koji ih objavljuju, oni ih i otkupljuju!
Obicno, dobar procenat mladih autora tada biva utucen i odustaje, bez obzira i na talenat koji bi se uz pravog urednika itekako isplatio.
4.Objavite knjigu, a niko za vas nije cuo! Na forumima vas vređaju za samoreklamu...i tu dobar deo odustane.
5.Jurite drugare, prijatelje da vam citaju knjigu, iako dobar deo ni novine ne cita
6.
7.
8.....I kad sve to prođete eto vama pedeset godina, postanete poznat sa tirazom od hiljadu primeraka i titulom-mlad pisac!

P.S. Sve sam to prosao objavljuci i promovisuci svoj roman "Rt dobre nade"!
Iz tog razloga kome god treba pomoc u savetu kako objaviti knjiu, stojim na raspolaganju!
smladenovic nije na forumu   Odgovori sa citatom
Marketing: