Tema: Nostalgija
Pogledajte jednu poruku
Old 04.04.2007, 02:56 AM   #18
Aleksa76

Aleksa76's Avatar

Status: Banovani korisnik
Korisnik od: 08.02.2007
Godine: 31

Sta znam...nemam nostalgiju
Znam za sebe da sam Srbin, osecam se Srbinom 100%...
Ali kada odem u Srbiju vidim da sam ja ipak Srbin koji zivi u zapadnoj Evropi i da se razlikujem od Srba u Srbiji.
A i kod mene odmah provale da ne zivim vec neko vreme u Srbiji...

E sada..obozavam da odem u Srbiju na odmor ali ne idem cesto...necu da mi zivot prodje na relaciji Shumadija-Holandija i da svaki odmor provedem u Shumadiji...ima mnogo lepih mesta za videti jos na svetu.
U Kragujevac dolazim jednom u 2 godine i najvise zbog najboljeg prijatelja. Familja me cesto posecuje ovde tako da se njih ni ne stignem uzeleti
Medjutim...ne vidim sebe u Srbiji, namem zelju da se vratim, bar jos neko vreme ne.
Mislim da su ljudi dosta napaceni i dosta paranoicni...i posebno..ima previse laznog morala, laznog "statusa" ...
Evo za 15ak dana idem u Srbiju i to na 5 sedmica...ali jos uvek ni ne razmisljam o tome...da se razumemo..raduje me odlazak u Srbiju...ali me uglavnom raduje i kada se vracam kuci u Holandiju.
Ne znam kako je ljudima koji su preko bare...
Ali ako si u zapadnoj Evropi...drpi te nostalgija(koja je mene po nekada hvatala u pocetku)..250 eura je povratna avio karta ie to te u Srbiji za 2h
Meni je licno jednom u 2 godine dosta..ako ne i previse
Sve vise i vise hvatam sebe da se daleko bolje razumem sa ljudima ovde nego sa ljudima u Srbiji
Od ljudi u Srbiji mroas kriti i gde si na odmoru bio i sta si kupio itd itd itd, sve da bi izbegao ljubomoru i ono tipa "dosao ovde da se kurcu koda mi enznamo da on tamo cisti WC)

Moj cale je devizni penzioner(jes da se penzionisao sa 45 na prevaru i lazne nalaze ali ok)
Komsiluk jednsotavno zesce pizdi, ne mogu da ga gledaju jer ima veliku penziju i svaka druga im je "Zasto ne ides nazad"

Srbi tesko podnose kada komsija ima vise od njih...a ja i da dobijem milione na lotou sumnjam da bih se vratio...smetao bih ljudima..a da se vratim id a krijem ceo zivot sta imam, gde imam itd..ni to nije zivot kao ni ideja da se vratim i da zivim od prosecne palte kao velika vecina

Sve u svemu...Srbija....tj Shumadija(ostatak Srbije ni ne vidim niti me zanima), mnogo je volim, ali odmor jednom u 2-3 godine, za male pare se odlicno provesti(ni jevtinije hrane ni pica ni taksija ni cigara u Evropi) i povratak nazad
Aleksa76 nije na forumu   Odgovori sa citatom