Pogledajte jednu poruku
Old 03.04.2007, 01:27 PM   #13
Anja-Bgd

Anja-Bgd's Avatar

Status: Banovani korisnik
Korisnik od: 10.11.2006
Godine: 26

F.Niche-TAKO JE GOVORIO ZARATUSTRA
Ako imas neku vrlinu,ona je samo tvoja,ne delis je ni sa kim.Svakako,zelis da je nazoves po imenu i da je milujes,zelis da se zabavljas njome.
I gle!Sada delis njeno ime sa narodom,i postao si narod i stado sa svojom vrlinom.
Bolje bi ucino da kazes-neizrecivo je i bezimeno ono sto mojoj dusi stvara muku i slast i sto je jos i glad moje utrobe.
Tvoja vrlina neka bude odvec uzvisena za prisnost imena-i ako moras o njoj govoriti,ne stidi se da mucash.
Zato,slobodno govori i mucaj-to je moje dobro,to volim,samo ovako zelim da je dobro.
....
Nekada si imao strasti,i nazivao si ih zlima..ali,sad,imas samo vrline-one su izrasle iz tvojih strasti.
Nekada si imao divlje pse u podrumu,ali si ih preobrazio u umilne psice.
Od svojih otrova svario si svoj melem,pomuzao si kravu svoje tuge-sada pijes slatko mleko.
Ako imas srece,imas jednu vrlinu i nista vise-tako ces lakse preci preko mosta.
Odlika je imati mnoge vrline,ali tezak je to usud.
Gle,kako tvoja vrlina zudi za najvisim,ona zeli ceo tvoj duh,ona zeli svu tvoju snagu gneva,mrznje i ljubavi.
Ljubomorna je svaka vrlina na drugu,a strahovita je stvar ljubomora.
Koga opkoli plamen ljubomore,taj na kraju,poput shkorpije,protiv sebe samog okrece svoju bodlju.
Covek je nesto sto mora biti prevazidjeno,i zato treba da volis svoje vrline-jer od njih ces na kraju propasti.
Zar nikada dosad nisi video neku vrlinu kako sama sebe opanjkava,podbada,grize? Sigurno jesi...
Anja-Bgd nije na forumu   Odgovori sa citatom