|
Citat: Autor citiranog posta gile80 |
|
|
|
|
|
@bezlicni jesi li siguran u to sto pricas. ako smatras da nije tesko, ajde probaj da uradis tako nesto, pa da vidimo da li je to malo vezbe. pre svega za ovako nesto na 1. mestu moras da budes odlican likovni umetnik, znaci na tom prvom koraku bi otpalo bar 80% ljudi. zatim kvalitetnu opremu? ne znam samo za sta, to je obicna jpeg slika radjena recimo u photoshopu, i ne znam sta ti podrazumevas pod kvalitetnom opremom, kad photoshop moze da se koristi bez problema na mnogim masinama, i to prosecnim. trece, za sta ce ti mis? u ovom slucaju koristis mis samo za komande photoshopa, ali ne i za crtanje. misem mozes nacrtati fake verziju, ako si gledao klip, a za prvu verziju postoje olovke za racunare
|
|
|
|
|
Pa ovako.
1 treba imati kvalitetnog misa ili pad za crtanje na kompu. Probaj losijim misem da nacrtas liniju na kompu, sve ce ti se samo kazti.
2. Ne trebash da budes Likovni UMETNIK vec-crtac. Crtanje mozes da naucis da budes likovnim umetnikom se radjas. Likovni umetnik nije neko ko precrtava, vec neko ko stvara i izrazava se.
Ako hoces da naucis da crtas dacu ti neke stvari, ako konstatno vezbash godinu dana ima da precrtavas okom onakve radove ko od sale. Isto ti je ko sa sviranjem gitare. Sviraj god dana koliko god da si talentovan ili ne ima da "naucis" da sviras. Skidaces pesme lako prepoznavaces tonove. A ono sto ces stvoriti i koliko ce to kvalitetno biti eee to vec zavisi od neceg drugog malo vise nego od vezbe.
3. Ta slika mora da bude kvalitetne rezolucije, velike. Ajd povecaj format malo i povuci liniju. Sacekaj pet min i ocrtace ti se ako imas losiju masinu.
4. Uz kvalitetnu opremu i razvijen oseacaj za cratanje, mislim da je lakse ono nacrtati u fotoshopu nego na papiru. Zasto? Pa na papiru moras da imas boje, nijanse, sve to da bojis polako.. ne zmesh da pravis gresku. Ovde napravis gresku ctrl+z eto nema je vise. Onda video si i sam.. on je osnovnim valer nijansama obojio onda polako selektovao boju i dobio.
Ne znam koliko crtas, ali ono nije tesko za nacrtati. ;)