Hah, gledaj ga. Mesto da se izvines zbog greske ti si josh bezobrazniji. Ajde brate citaj malo astrofizicarske knjige. Pogresio sam za Neptun i PLuton i ja svoje greske priznajem i ispravljam ih, ti ocigledno imas problem sa time. Moz ti da odbijas koji zelis, ono sto sam izneo je posve jedna vrlo uvazena teorija. Ajde to sto je na vikipediji, tachno onako mi je pricao i covek koji studira astrofiziku i zna te stvari.
|
Citat: |
|
|
|
|
Ljudi oslanjate se previse na wikipediu, a tamo podatke, ako niste znali, i sami mozete uneti... Tacna temperatura Marsa je ona koju sam vam ja naveo ;> |
|
|
|
|
pazi ti em ne studiras astrofiziku, em nemash veze sa tim a tvrdish to. Mislim smehsno. Ja sam isto citao naucnu literaturu i to malo stariju i saznao sam da su temperature na marsu drugacije. Drugo Magnetno polje, ucutao si se. Ne smes da odgovoris. Mislim brate citaj josh malo saznaces da rotacija marsa nije bash toliko stabilna i da je moguce da zbog toga ima temperaturnih razlika.
Onda, ne hvataj se za mene i moje greske da bi opravdao sebi svoju sujetu, ta greska nema veze ni sa solarnim vetrovima, ni sa atmosferom, ni sa temperaturom marsa. Nisam nikad ni mislio da je cela atmosfera oduvana, vec ona odgovarajuca za zivot tamo. Nego nisam mislio da je neko toliki pacijent da ce da pomisli da sam mislio na celu atmosferu.
|
|
|
|
|
TO NE MOZE DA ODUVA ATMOSFERU kako se gopodin Bezlicni izrazio a onda ispravio "pa dobro svaka planeta ima atmosveru, nisam tako mislio"
|
|
|
|
|
da moze, pogledaj wikipediju, nemoj sad da se vadis shatro "tamo svako moze da pise i to" mislim sve moze da se dovede u sumnju.
Jadno je dovoditi sve u sumnju da bi odbranio svoju sujetu kao sto ti radis.
|
|
|
|
|
Ja se oslanjam na nauku, i naucnu literaturu...
Ne ispadajte glupi na forumu (a i sire) - moj savet |
|
|
|
|
A sto bi mi recimo sad tebi verovali? Daj da cujemo na koju se to "struchnu" literaturu oslanjas. Mnogi su dobili neke diplome i oslanjali se na struchnu literaturu, ali bili takvi ljudi ko ti pa ostali kod ociju slepi i dali mnogo pogreshnih teorija, stavovao, usporavali razvoj.
I btw, sta tebe briga koliko ce neko da ispadne glup? Sta mislish sad ti kazes da citas struchnu literaturu i opa svi ce da ti se saklone i worshipuju? Paz da nece. Mislim jaka ti je ta literatura ne znash za solarne vetrove, a sve ti tamo jasno pise. Ne znash za magnetno polje. Misli bruka brate... Pa to su neke osnovne stvari, sta mislish kako je Tesla recimo tvrdio da zemlja radi kao veliki magnet?
|
|
|
|
|
Vidim sve nam je satelite oduvao  ) |
|
|
|
|
A atmosfera i satelit su od istog materijala? Mislim.... Uostalom da si citao malo link o solarnim vetrovima koji sam dao ne bi lupao ovakve stvari, vec bi skontao sta je to solarni vetar ustvari. Oni Uniste atmosferu, citaj brate ne znam sta da ti kazem. Nije kao ovaj vetar koji se stvara u nasoj atmosferi.
To nije glupost, nije lupetanje, sve se to uci na astrofizici.