Pogledajte jednu poruku
Old 20.02.2007, 08:08 AM   #45
Aleksa76

Aleksa76's Avatar

Status: Banovani korisnik
Korisnik od: 08.02.2007
Godine: 32

Dusane, tacno je da se u Srbiji mzoe zaraditi novac
To i moj cale, zestoki clan SRS(ujedno i kandidat za gradskog poslanika) prica!
Ali ja sumnjam da ti stvarno mislis to sto pises ;)
Kao prvo, dobijam utisak iz tvojih postova da je lose "zapeti na poslu"
Kao eto, sramota sto mora mnogo da se radi na zapadu.
Naravno da mora da se radi, ko je jos dobio nesto na lepe oci?
Naravno da moram odraditi svoje projekte, naravno da ima instrument merenja sta sam uradio i na osnovu toga dobijam povisicu ili pak kaznu
A te price moze se u Srbiji zaraditi...
Slusaj, ne treba meni ispijanje kafa na radnom mestu, ne treba mi ni ovaj internet (a kao sto vidis pisem sa posla)...ne treba mi puno
Daj mi posao u struci, daj mi realnu platu za moj rad i neka plata dodje na vreme.
Posle radnog vremena mogu ispijati kafe, telefonirati, surfovati..
Medjutim i pored toga, garantujem da se puno, puno vise radi u Srbiji nego na zapadu.. Ti uzimas primere devojcica koje rade po buticima...za 200 eura..
Kazi mi koliko rade muskarci koji moraju da prehrane svoju porodicu...
Jel i oni ispijaju kafe ili rade kod privatnika od jutra do mraka, od ponedeljka do subote, a ne retko i nedeljom.
Evo ovako...najiskrenije, ja bih se rado vratio u Srbiju...
Imam iskustvo od 10 godina u finansijskom sektoru, mislim da imam sasvim solidno znanje...
Hajde ti meni sada reci koja firma nudi posao za mene u Srbiji, da radim 40h sedmicno i da zaradim haj da kazemo barem 700 eura.
Ako takve ima i ne treba veza da se dobije posao vec ce znanje biti jedino merilo, odmah se vracam.
A te price, nece da rade, tvoj prijatelj trazi prodavacicu a nece niko da radi...
Kazi mi koliku platu nudi? Ako je barem 20.000 dinara garantujem da ce to mesto popuniti za 2 minuta.
Ako nudi 10.000 dinara..ne bih ni ja za taj novac radio
Ne moze se nsita tako generalizovati...
Sigurno da ima ljudi u Srbiji koji fantasticno zive, svi mi zajedno da im pozavidimo..ali broj takvih ljudi ne prelazi 10%
Sigurno da ima i nasih ljudi na zapadu sto rade od jutra do mraka i crnce...
Ali takvih je maximum 50% (pricam za mladje generacije) a i ti sto crnce od jutra do sutra izadju na 5.000 eura mesecno pa imaju i inspiraciju da crnce
Aleksa76 nije na forumu   Odgovori sa citatom