Pogledajte jednu poruku
Old 14.02.2007, 10:54 PM   #8
cuore_sportivo

cuore_sportivo's Avatar

Status: Diskutant
Korisnik od: 03.12.2006
Godine: 24

Citat: Autor citiranog posta dusanonline
View Post
Nisam ja ni rekao da smo losi u tome, naprotiv mi smo postigli dobar rezultat na osnovu svojih mogucnosti!

Dzejmi Shej kao potparol Nato-a je najavljivao da ce operacija trajati svega 3-4 dana, jer ce toliko biti dovoljno.
Nisu oni imali blage veze da ce to trajati 75 dana i da ce se toliko pilota i tehnike uloziti, municije, a doziveli su i shok kad im je jedna "mala" Srbija oduvala njihov najveci ponos f-117 i to sa protiv vazdusnom odbranom iz 1970....

Mi smo inace vrlo sposoban narod, a to dokazujemo i u sportu, ali dzaba kad se danas ratuje vojnom tehnikom, a ne misicima i srcem..... nazalost, to je vreme u kome zivimo...
Pa ocekivali su da onaj nije toliko lud da dozvoli da mu poruse celu "despotovinu" nego da bi kapitulirao posle 2-3 dana li se Milosevic tu pokazao kao totalni ludak (mada bih pre rekao da je on kao veoma inteligentan covek tada potpuno pao pod uticaj svoje lude zene a i da je ukapirao da je u cosku i da nema izlaza pa je isao do kraja - kud puklo da puklo).

A sto se tice Armije samo cu navesti primer iz autoindustrije - skoda sa oko 5000 radnika ima produkciju od pola miliona vozila godisnje a fabrika zastava automobili (sa starom tehnologijom, ne racunam navodno montiranu liniju za Z10) proizvodi 200K vozila sa oko 3 puta vise radnika (takvi su kapaciteti) - sto bi znacilo da dobro obucena radna snaga uz modernu tehnologiju menja mnogo ljudstva. Tako je i u vojsci - bolje profesionalna vojska nego regruti koji samo gledaju kako da se napiju, strugnu ispod zice, izvrdaju naredjenje... A i ovako granice polako preuzima MUP tako da nam vojska nece ni trebati.

Uostalom - ne zelim da izgubim godinu dana svog zivota radeci nista i veoma ozbiljno razmisljam da pokrenem medjunarodnu arbitrazu da kada odem u vojsku da mi drzava nafoknadi propustenu zaradu jer za godinu dana u vojsci (bilo civilno bilo 6 meseci pod uniformom) gubim poprilicno para (narocito za Srpske prilike) - a uz to se samo pitam ko bi mi placao stan ili nedaj boze leasing za kola dok ja budem sluzio drzavi?
cuore_sportivo nije na forumu   Odgovori sa citatom