Pogledajte jednu poruku
Old 16.09.2006, 01:29 PM   #23
yeca

yeca's Avatar

Status: Administrator
Korisnik od: 09.08.2006
Godine: 24
Pošaljite poruku pomoću MSN-a korisniku yeca

Citat:
Lukrecius ("O prirodi stvari"). Sve religije su podjednako uzvisene za neuke i neskolovane, korisne za politicare, i smesne za filozsofe.

Seneca. Prosti ljudi religijsko ucenje smatraju istinitim, pametni da je netacno, a vladari da je korisno.
savrsheno receno..
zao mi je sto u Srbiji popovi zive kao kraljevi .. pa sam tako ja videla popa kako vozi mercedesa... da ne pricam kako imaju cenovnik za krstenja, vencanja itd.. taman posla da se pobunite za taj cenovnik: pa to sve ide u crkvu! da da.. a dobar primer je jedan pop sa Kosova koji uzme pare(koje su vernici ostavili na ikoni) baci ih u vis i kaze: "Ono sto padne na zemlju to je moje a ono sto ne padne to je za Boga".. pa vodetji se silom gravitacije zakljucite ko je imao najvishe koristi iz tog postupka...
postujem jedino ljude po manastirima koji su se istinski posvetili onome u sta veruju...a o popovima i crkvi vishe nemam reci..prevrne mi se stomak

..::mail::..yeca@diskusije.net
yeca nije na forumu   Odgovori sa citatom