Uopste nemam razloga da idem tamo.
Mislim da svoj zivot mogu ako sam vest da sredim i ovde, a ne da budem drugi sloj drustva + u tudjoj zemlji..
Masa nasih ljudi po Evropi rade najgore ciganske poslove, a posle se pitamo zasto nas u svetu ne postuju? Sramota.
Ogroman problem naseg drustva je sto se ne trudimo da napravimo nesto od svoje zemlje nego bezimo iz nje! I time se hvalimo! "Ja sam pobegao"
Imam utisak da svi zelimo preko, a onaj ko je otisao taj je kralj.
Koliko se spustamo kao drustvo, kao nacija.
Izvinjavam se ljudima iz diaspore koji citaju ovaj forum, pricam uopsteno, verovatno kada umete da koristite racunar i imate vremena za njega onda ne verujem da ste iz gore pomenutog sloja.
Znaci jedini nacin na koji bih otisao iz zemlje je da sam toliko strucan u nekoj oblasti da me neka inostrana kompanija zove da radim za njih, i tada bih otisao privremeno (da nesto naucim) i vratio se da ih ovde zastupam, ili krenem nesto sam.Ili da jednostavno imam neku ideju za neki biznis i shvatim da se sa ovim ljudima ne moze raditi, otisao bih da pitam nekog sastrane..
Ako ne budem u tim situacijama, a niko ne kaze da cu biti,... bice mi sasvim lepo i ovde, ima piva, sunca, zena, slobodnog vremena....
-Nikada ne bih otisao tamo da "puzim" da bi se neko ovde "jeo" sto je meni tamo "lepo", a sami znamo da tamo nije med i mleko.
-Nikada, ne bih ni jednu ambasadu molio i ponizavao se, cekao u redu po kisi, da mi dozvole (daju vizu) da mogu da koracam njihovom zemljom.
Ako udjemo u Uniju prosvrljacu malo Evropom do tad mozda Kuba gde nas prihvataju kao ljudi - na pasos ;>
A kucni prijatelj mojih je vec nekoliko puta bio vojni atashe u USA, poslednji put se vratio 2006, tamo mu je sin mu je ostao sin sa zenom (elektroinzenjeri).. moja sestra od strica je bila kod njih spavala u nasoj (ambasadorskoj) vili tamo,... zvali su i moje.. tako da ja da sam hteo da grizem, grizao bih.. ali ne, rekao sam vam gore svoje uslove ;>
jbt ja sam lood kol'ki post!!