Tema: pomoć???
Pogledajte jednu poruku
Old 31.01.2007, 10:17 AM   #8
Lilit

Lilit's Avatar

Status: Diskutant
Korisnik od: 19.10.2006
Godine: 27

Citat:
meni je recimo uvijek bilo važnije srce bez obzira na razum... dakako, javi se i on. ali ako nisam srcem donijela odluku, sve drugo je bez koristi!
Citat:
moje je mišljenje da odlučujemo razumom koje je vođeno srcem i da sve, svaka odluka u životu, ma koliko zvučala razumno, ne vrijedi ako nije bliska srcu!
Citat:
slažem se da odluke srca znaju biti bolne i normalno je uključivati razum, zato nam je i darovan. neki stavljaju razum, a neki srce u prvi plan. ja sam od ovih drugih. neki mogu reći da je to glupo. ja mislim da nije! nikada za nijednu odluku se nisam pokajala, pa čak i ako se pokazala pogrešnom poslije. zašto? zato što je griješiti ljudski i ako ne griješim, kako ću znati da živim?!
normalno da u svemu postoji i razum kao ravnoteža. jer, rekla sam već, jedno je biti vođen srcem, a sasvim je drugo biti glup!
Eto, samo sam stavila na "papir" ono sto si ti rekla.

Rekla si da taj bivsi cini da se osecas zivom. Jos si mlada da bi razmisljala o nekim svadbenim zvonima. Zivi zivot, i radi onako kako TI zelis. Ovo su ti opcije:
-Ne vidis se sa bivsim, ostanes sa sadasnjim i bude ti lepo.
-Ne vidis se sa bivsim, ostanes sa sadasnjim i celi zivot provedes u mislima sta bi se desilo da ste se tada videli..
-Vidis se sa bivsim, shvatis da nije to to, vratis se sadasnjem (bez da on zna da si se videla sa bivsim), i bude ti lepo.
-Vidis se sa bivsim, shvatis da je to TO, ostavis sadasnjeg i bude ti lepo.
-Kazes sadasnjem da zelis da se vidis sa bivsim kako bi rascistila neke stvari, jednom za svagda, jer ne zelis da se njegov duh iz proslosti uvlaci u tvoju dusu, a samim tim i u vas krevet. Pritom mu napomeni da ne znas sta ce biti, i da ce od tog razgovora zavisiti sta ce biti sa vama nadalje. (Ja bih ovo uradila, ako ti uopste i znaci nesto moje misljenje.) Ako je stvarno neko "tko bi napravio sve za tebe", nemas se cega bojati.
-Imas dve paralelne veze, posto je ovaj sadasnji ionako daleko.
-Ostavis obojicu i nadjes treceg.
(Poslednje dve su samo mogucnosti, i ne razmatraj ih uopste!)