|
Citat: |
|
|
|
|
meni je recimo uvijek bilo važnije srce bez obzira na razum... dakako, javi se i on. ali ako nisam srcem donijela odluku, sve drugo je bez koristi! |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
moje je mišljenje da odlučujemo razumom koje je vođeno srcem i da sve, svaka odluka u životu, ma koliko zvučala razumno, ne vrijedi ako nije bliska srcu! |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
slažem se da odluke srca znaju biti bolne i normalno je uključivati razum, zato nam je i darovan. neki stavljaju razum, a neki srce u prvi plan. ja sam od ovih drugih. neki mogu reći da je to glupo. ja mislim da nije! nikada za nijednu odluku se nisam pokajala, pa čak i ako se pokazala pogrešnom poslije. zašto? zato što je griješiti ljudski i ako ne griješim, kako ću znati da živim?!
normalno da u svemu postoji i razum kao ravnoteža. jer, rekla sam već, jedno je biti vođen srcem, a sasvim je drugo biti glup! |
|
|
|
|
Eto, samo sam stavila na "papir" ono sto si ti rekla.
Rekla si da taj bivsi cini da se osecas zivom. Jos si mlada da bi razmisljala o nekim svadbenim zvonima. Zivi zivot, i radi onako kako TI zelis. Ovo su ti opcije:
-Ne vidis se sa bivsim, ostanes sa sadasnjim i bude ti lepo.
-Ne vidis se sa bivsim, ostanes sa sadasnjim i celi zivot provedes u mislima sta bi se desilo da ste se tada videli..
-Vidis se sa bivsim, shvatis da nije to to, vratis se sadasnjem (bez da on zna da si se videla sa bivsim), i bude ti lepo.
-Vidis se sa bivsim, shvatis da je to TO, ostavis sadasnjeg i bude ti lepo.
-Kazes sadasnjem da zelis da se vidis sa bivsim kako bi rascistila neke stvari, jednom za svagda, jer ne zelis da se njegov duh iz proslosti uvlaci u tvoju dusu, a samim tim i u vas krevet. Pritom mu napomeni da ne znas sta ce biti, i da ce od tog razgovora zavisiti sta ce biti sa vama nadalje. (Ja bih ovo uradila, ako ti uopste i znaci nesto moje misljenje.) Ako je stvarno neko "tko bi napravio sve za tebe", nemas se cega bojati.
-Imas dve paralelne veze, posto je ovaj sadasnji ionako daleko.
-Ostavis obojicu i nadjes treceg.
(Poslednje dve su samo
mogucnosti, i ne razmatraj ih uopste!)