Pogledajte jednu poruku
Old 12.09.2006, 03:57 AM   #8
Cyber

Cyber's Avatar

Status: Diskutant
Korisnik od: 09.08.2006
Godine: 40

Mislim da ste previše pojednostavili stvari, što i nije čudno, jer ljudi ne vole da se udubljuju u probleme. Priča o netrpeljivosti prema Jevrejima potiče još iz vremena Isusa Hrista, i od tada se na najrazličitije načine razvija. Ono o čemu se danas najviše govori (jer je došlo vreme kada je finansijska moć najvažnija) je upravo ono o čemu je DaNgErOuS^GiRl pisala: imaju ekstremno jak lobi i kontrolišu dobar deo finansijskih tokova. Odavno su shvatili da su mala zajednica i da mogu da opstanu samo ako se drže zajedno i ako se međusobno pomažu. Uostalom... Osnovno pravilo u biznisu potiče upravo od Jevreja: više volim da mi svaki dan kapne po kap vode (kapitala), nego da mi poteče voda iz slavine. Sigurica, i na duge staze, jer misle dalekosežno, a ne misle samo na trenutni i lični interes. U takvoj situaciji je logično da podržavaju svoje sunarodnike i da ih je puno uspešnih, jer Holivud i ceo šou biznis se zasniva upravo na parama - što više novca se uloži u nekoga, to će on(a) biti uspešniji.

Da li ih mrzim? - Naravno da ne!
Da li im zavidim? - Naravno da da!
Da li bismo od njih mogli puno toga da naučimo? - Odgovorite sami...

P.S. Tema je ispravno otvorena na religiji, ali još niko nije razmotrio taj aspekt. A trebalo bi...
Cyber nije na forumu   Odgovori sa citatom