Pogledajte jednu poruku
Old 22.01.2007, 12:12 PM   #8
cuore_sportivo

cuore_sportivo's Avatar

Status: Diskutant
Korisnik od: 03.12.2006
Godine: 24

Citat: Autor citiranog posta _Anna_
View Post
E vidis tvoje razmisljanje je klasicno Amerciko, jer oni smatraju da ako nisi uspeo sam si kriv, dok Evropa gleda na ovaj problem drugacijim ocima, a to je epatijom. Ti pricas o surovim zakonima prirode, a ja sam pitala da li je proces Globalizacije zaista diprineo ovom "fenomenu" ili je to oduvek bilo tako, a samo se sada mnogo vise istice? Najgore je imati, pa nemati i nikad ne znas gde ce te sutra odvesti i da si imao drugacije uslove zivota mozda ne bi tako razmisljao, a mozda i bi, ko zna! Medjutim to ovde nije problematika. Znaci mene konkretno zanima da li vi uvidjate neke zamerke Globalizacije kao pojave???
dusanonline je u potpunosti u pravu. Sta je neko kriv neko0me drugom? Kao sto je u Srbiji sramota biiti sposoban i zaradjivati dobro jer si tada odmah "lopov" "kriminalac" "mafijas" i to zsve zbog toga sto je preko 50% "radno sposobnih" nesposobno za bilo sta.

Protiv toga se ne treba boriti - oduvek sposobni vladaju i oni su u vrhu a ostali se raslojavaju po piramidi - ispod njih. Naravno po tome ko je koliko sposoban. Jer da se razumemo i za kriminal je potrebno biti sposoban za tu vrstu posla. Ni to ne moze svako da radi a i od onih koji mogu rade ga sa razlicitim uspehom.
cuore_sportivo nije na forumu   Odgovori sa citatom