Pa slazem se da idemo u tom pravcu, samo sto po meni nikad ljudska rasa nece dostici raj nivo da bi moglo da dodje do totalne globalziacije, i da... nadam se da gresim...
Jednostavno, evo primera, po meni i USA i EU su samo eksperimenti na tom polju, mada opet bezuspesni, za globalizaciju ipak trebaju mnogi preduslovi... ajde da ne idemo toliko da svi treba da budemo jedne globalne vere, ali su svemu ce neko da ima prednosti ili mane uvek.
pogledajte USA, lepo, sve sredjeno, nacije i narodi su samo na papiru, svi imaju ista prava i to je americki san, a pozadina svega je da niko sem belaca nema ama bas nikakva prava sem na papiru i tako ce biti dok su belci vecina tamo.... Ni jedan crnac, meksikanac, indijanac ih nemaju......
Upravo to je model globalizacije koji nam se sad nudi, i naravno, nema od toga nista...
Neka mi neko kaze ( pricam ovo s predpostavkom da ostanu razlike medju nacijama, verama i ljudima) da na globalnom planu, tj recimo kao predednik nase planete dodje neki Iranac, sta bi se desilo? Da li ce on da ima razumevanja prema zapadnjacima ili njihovim istocnjacima? ili ce raditi sve u korist svoje vere i nacije?
Naravno da ce na svoju korist da radi, Isto kao i model USA, mi smo za globalizaciju, ali samo da vladamo "mi".
Nece ici , dokle god svest ljudi ostane takva kakva je sad, a ja ne vidim ni u nekom dalekom periodu da ce da se menja, a kamo li u nekom blizem....