Tema: Satanizam
Pogledajte jednu poruku
Old 09.01.2007, 09:04 AM   #45
Aenima

Aenima's Avatar

Status: Diskutant
Korisnik od: 11.10.2006

Satanizam je verski oblik bunta. Veliki procenat satanista je u mladim godinama, znaci za vreme puberteta, presao u tu grupaciju. Kao i svaka verska organizacija funkcionise na slicnim principima : zastrasivanje podanika i nevernika. "Vodja" mlati kesh i poseduje najbolje ribe iz grupice, no on je vodja.
Neodostatak ega, samopouzdanja i sigurnosti je najlakse nasminkati strahom. A najlakse je uplasiti druge, ljudi su sami po sebi dovoljno uplaseni, jer ne znaju odgovor na dva bitna pitanja : Odakle dolazim ? i Kuda idem?
U tu svrhu, najlakse je navuci maloletnike ili osobe krajnje nesigurne u sebe, u losoj socijalnoj, ekonomskoj ili kakvoj-vec-ali-losoj-situaciji. Ako uz to sve, nemas trun samosvesti i ne prihvatas da postoji nesto vece od tebe, onda si kompletan.
Meni su satanisti isto toliko smesni, koliko i extremni hriscani, muslimani ili koja-vec-druga-religija. Najveci vernici po meni su ateisti. Recenica: "nema Boga, to znam !" sama po sebi nosi jedno ogromno saznanje :"Ako neceg nema, moralo ga je biti, kako bi nestalo ili pak, toliko je mocno, tako da cu ga najradije negirati i reci da ne postoji, kako ne bi naskodilo mom egu".

Nemam nista protiv satanista, ateista, extremni vernika : Meni su svi isti. Svi oni veruju u jednu Visu Silu. No, radije ce se ljudi deliti na verske organizacije i krviti hiljadam godina zbog toga, nego shvatiti najvecu Istinu Jednog : Svi smo isti. (fizicki, psihicki i duhovno)