Pogledajte jednu poruku
Old 05.01.2007, 10:10 AM   #8
_Anna_

_Anna_'s Avatar

Status: Diskutant
Korisnik od: 14.09.2006
Godine: 24
Pošaljite poruku pomoću MSN-a korisniku _Anna_

mhm...smrtna kazna...zar nije bolje eksperimentisati na tim ljudima, kad vec hoce da ih ubiju, da bar imaju neko dobro za covecanstvo...jeste nehumano, ali nisu ni oni bili humani kad su dospeli tamo gde jesu i zahvaljajuci cemu jesu!
Dozivotna robija, bez mogucnosti za pomilovanje je samo zauzimanje prostora u zatvoru i trosenje resursa, dozivotna sa mogucnoscu pomilovanja?Sta ce on posle 30godina kad izadje iz zatvora?Zasto je najveci procenat pustenih oni koji su se medju 4 zida i vratili?zato sto zivot van zidina za njih neretko nema perspektivu!
Mali je broj slucajeva kada su nevini greskom pogubljeni, ali je veliki broj onih koji su greskom lezali, no...da ne skrecem sa teme, ne znam sta da mislim o smrtnoj, bes te obuzme u nekom trenutku pa kazes neka, kad vidis sta je neko "cudoviste"od coveka uradilo, rehabilitacija je nemoguca, korist od njega?nema je! smrtne kazne postoji od veka i vekova, dal je metod efikasan?mozda za nauk nekima i za pretnje!I sada kad treba da se izjasnim dal sam za nju, ne znam...vracam se na ono?jel moze od njih da se izvuce nekakva korisnost za drustvo, ako je to nemoguce, neka im je laka zemlja!