Pogledajte jednu poruku
Old 29.12.2006, 10:55 PM   #8
cuore_sportivo

cuore_sportivo's Avatar

Status: Diskutant
Korisnik od: 03.12.2006
Godine: 24

Citat: Autor citiranog posta kalem
View Post
1.
Тачније опаки диктирају, пасивни трпе диктатуру. Само...
Не видим шта је ту добро. Поготово за слабије.
2.
Боме немају никакву, докле год они јаки имају брабоњке...
Е сад, ко помисли да је брабоњак лизалица, можда и добије какву-такву шансу...
3.
Можда месару лежи да буде кардиолог...
Да ли би му дозволио да те оперише?
Odgovor:

1. Zar to nije prirodni poredak. I u prirodi slabiji nestaju a jaki opstaju i postaju jos jaci. Sada ce neko reci da ljudi nisu zivotinje ali ja mislim da nema nikakve razlike sem sto su metode koje ljudi koriste za nijansu sofisticiranije.

2. Nisam shvatio sta je pisac hteo da kaze!

3. Niko nije rekao da ce covek sa poljoprivrednom skolom raditi u apoteci ali moze da je otvori i naravno da zaposli strucno lice. Ali ako se ne bavi drugim poslom on stice prihode od FARMACIJE odnosno tacnije od trgovine lekovima i sta tu ima lose. A ti si izabrao bas interesantan primer.

Sada cu ja da te pitam - da li bi ti dao fizicaru da vodi investicioni fond i da odlucuje u koje ce se akcije plasirati pare?Znaci coveku koji je po profesiji diplomirani fizicar? A posle i da to predaje na fakultetu - ekonomskom? (profesor Urosevic koji predaje na postdiplomskim studijama na EF-u u BG-u je fizicar) Ili da li bi psihologu dao da vodi multinacionalnu kompaniju - da bude predsednik (primer HP), ili da li bi coveku bez skole (sa zavrsenom I godinom fakulteta) dao da bude predsednik multinacionalne kompanije i direktor razvoja u isto vreme (Microsoft - Gates). Ili da li bi coveku koji je inzenjer masinstva dao da bude regionalni direktor u banci (znam coveka koji je bio regionalni direktor Citi banke u USA a zavrsio je masinstvo)?

Jel sad kapiras o cemu pricam?

Znam mnogo uspesnih ljudi koji su uspesni u strukama za koje se nisu skolovali (zaboravio sam farmaceuta koji je veoma uspesan direktor firme koja se bavi trgovinom lekovima, elektroinzenjer je predsednik Varte a na to mesto se obicno postavlja ekonomista...)

Ima jos mnogo primera ali ne mogu sada bas svih da se setim!
cuore_sportivo nije na forumu   Odgovori sa citatom