|
|
|
|
|
|
|
Ceo DSOTM je napisao Roger... |
|
|
|
|
HA! se shalish? To je mozda cak i jedini album gde su svi radili podjednako. Imam kuci Making Of DSOTM, svi su radili podjednako. The Wall je napisao Waters 80%, i album posle toga The Final Cut, taj je bukvalno ceo album sam napisao, cak je i trazio da izadje kao solo album njegov, ali ostali se nisu slozili, ali Dark Side Of The Moon? To je potpuno skoro ujednacen rad, Waters jeste glavna inspiracija, i glavni textopisac, ali za DSOTM , svi su kontributovali.
Evo vidi link i pogledaj ko potpisani kao pisci pesama ,
http://en.wikipedia.org/wiki/The_Dark_Side_of_the_Moon , i samo da ti napomenem da ovde nije slucaj kao u bitlsima, gde su se za svaku pesmu potpisivali Lennon i McCartney, ovde ko je ucestvovao u stvaranju pesme, taj je potpisan kao autor ili jedan od autora, takav je uvk bio princip PF.
Stvarno si me iznenadio ovom izjavom, ocekivao sam da si neki expert za PF. Pa gde DSOTM da pripises ceo Watersu lol... to je smeshno cak.
Sto se tice vokala, Waters-u je totalno trso vokal, Gilmour je 10 puta bolji pevac, jesi cuo na live 8 kako je pevao?ono je bila katastrofa...
Mogu da se slozim da bez Waters-a nisu pravi PF sto se tice izdavanja albuma, ali sto se tice izvodjenja uzivo, Gilmour je daleko bolji pevac...
I jos nesto, pesme iz Gilmour-ove ere koje su dobre su Learning To Fly, High Hopes, Take It Back, Coming Back To Life (live izvodjenje iz 94te, solo najbolji od PF ikad), Keep Taliking. Sve ove pesme su meni fenomenalne.