Pa dobro, u biti je pohvalno da se netko educira iz knjiga i da pomoću toga formira svoje mišljenje. Zaista ne vidim tu ništa loše!
Ne znam samo kako objašnjavaš svoj stav da ne postoji neko apsolutno dobro?! Ako ne postoji, onda ne postoji ni Bog, a kažeš da si kršćanska. Jer ako ne postoji onda pojam Boga se dovodi u pitanje...onda Bog nije savršen. Onda ne bi bio Bog!
Ja sam jasno rekla u svojemu postu zašto ne priznam da ne postoji apsolutno zlo.
Filozofski pristup
Samo je Bog apsolutan. Samo je Dobro apsolutno. Logički sud je: Bog je apsolutno dobro. Bog je ljubav. Bog iz ljubavi i dobra stvara svijet. Svijet egzistira jer je stvoren iz dobra i ljubavi.
Zlo je nedostatak dobra. Iz zla se ne može ništa stvarati da stalno egzistira, jer je zlo nesjedinjeno. Zato zlo ne može egzistirati.
NE MOŽE POSTOJATI 2 APSOLUTNA. NE MOŽE POSTOJATI APSOLUTNO DOBRO I APSOLUTNO ZLO, JER SU TO 2 KRAJNOSTI. Kako zlo ne može samo egzistirati bez dobra, ne može biti apsolutno.
Sotona je fikcija ljudske mašte. Sotonama su židova nazivali svoje neprijatelje. Sotona znači neprijatelj ljudi. A kršćansto je utjelovilo Sotonu kao predstvnika zla i nečistog. Sotona je za židove bio javni tužilac u slobodnom prijevodu. Jer je osuđivao obične ljude.
Zato vas molim da ne govorite o Sotonizmu kao religiji, ni kao sekti. Jer nema temelja za to. To je štovanje imaginarnog lika. On je oličenje naših strahova i naše mašte. Sotona nije mogao stvoriti svijet, jer zlo nije sjedinjeno i ne egzistira samostalno. Gdje fali dobro pojavljuje se zlo (kao nedostatak dobra). Gdje je zlo, tu je kraj. Zlo nikad nije vladalo.
Molim vas da svi prvo se pozabavite filozofijom i teodicejom, a onda počente o religijama. Sotonizam nije ni jedno od toga.
Ljudi koji štuju Sotonu kao predstvnika zla su ne educirani. Oni ga štuju jer su gledali filmove i vidjeli velikog crvenog vraga s rogovima i vatrom i on ubija dobre i on je jak. Baš kao i neki lik u stripu.
Ne negiram postojanje zla. Ali da je Sotona predstavink zla, je sam naša fikcija jer ne možemo priznati da smo sami malo zli. Jer nam je Bog dao slobodu da izaberemo biti zli ili dobro. To nas razlikuje od životinja. SLOBODA.
E a vi koji štujete Sotonu, jel štujete i Lucifera? Daj sami prvo pručite tko je vaš predstavnik. Ima ih dosta.....
Za sve koji misle da je sotona različit od lucifera ili vraga:
Sotona (heb. שָׂטָן satan; aram. שִׂטְנָא lat. Sátanas) znači protivnik: optužitelj, dok se u religiji on se smatra palim anđelom, demonom, vragom ili manjim božanstvom. U abrahamskim religijama (židovstvo, kršćanstvo, islam) Sotona je nadnaravno biće koje je utjelovljenje zla. Obično poznat je kao vrag ili đavao (lat. Diábolus), gospodar tame, Belzebub, Nečastivi, Mefisto, ili Lucifer. U Talmudu Sotona se spominje pod imenom Samael. U islamu Sotona je poznat kao Iblis (arap. إبليس) ili Šejtan (arap. شيطان), a bio je poglavica Đina, posebne vrste duhova prije svoje pobune i pada. Sam Isus Krist dva ga puta zove knez ovoga svijeta (Iv 12,31) i (Iv 14,30).