|
Citat: Autor citiranog posta McLoud |
|
|
|
|
|
Glavni paradoks je sledeci: da bi verovao u Satanu moras verovati u Boga. I obratno. Pozitivan i negativan princip. Jedno bez drugog ne moze.
Ateisti nemaju tih dilema.
Zvuci povrsno za jednu ovako ozbiljnu temu, ali teza je neoboriva. |
|
|
|
|
Donekle si u pravu, dve suprotne strane I svaka za sebe smatra da je apsolutno najbolja, samo ne znam da li si znao da je upravo Katolicka crkva napravila najvetji mogutji genocid od strane visokih autoriteta iste u 15 veku I smatra se da je upravo ona protagonista Gotickog Satanizma u svetu.
Zasto?
Zato sto se uplasila za svoju egzistenciju I uhvatila ju je velika histerija nad najezdom ostalih postojecih paganskih religija koje su se pojavile na podrucju njene dominacije. Postojale su velike realne sanse da ce se pojedinci sami pripojiti drugim religijama a ovu napustiti.
Takva politike Katilcke crkve se bukvalno stopila sa fenomenom mrznje prema zenskoj populaciji.
Opet zasto?
Zato sto je zenska zavodljivost tj. provociranje muske pozude bila smrtni greh I jedan od najvetjih neprijatelja hristjanskog cudoredja dok je u ostalim religijama zenska sexipilnost mnogo drugacije prihvatjena , kao nesto sto je prirodno I normalno. Sve to je rezultiralo postavljanje temelja za jedan od najvecih genocida u istoriji covecanstva. (Procitaj knjigu Malleus Maleficarum-Vesticin malj koju su zajedno napisali svestenici Kramer I Sprenger)
Upravo tu se javljaju najgori oblici Satanizma. Svestenici opisuju da su satanisti uglavnom zene zbog svoje intuitivnosti, perfidnosti , orjentacije ka zemaljskom itd….
Muskarci su postedjeni posto je Bog muskarac I zastitio je svoj rod od krivoverja.
Satanisti, odnosno zene su te koje ubijaju, truju zivotinje, bacaju cini na krave da ne daju vise mleka, uzrokuju impotenciju, pobacaje, orgijaju, jasu na metli, jedu meso onih koji
NISU krsteni u katolickoj crkvi nude decu demonima itd, itd…
Da li je sve tako stvarno bilo, to nikad nije dokazano a da je tu crkva odigrala jednu prljavu igru da bi okrenula vernike ka sebi, to je ocigledno.
Culi ste verovatno I za “Crnu misu”. I to je bio jedan vid propagande ciji je protagonista takodje bila sama crkva kad je uvidela da otvorenim nasiljem ne moze ostati na vlasti I da polako gubi svoje sledbenike.
Duboke su to vode, I o tome se moze danima pisati, samo znam jedno, da nema idealne religije a da svaka zeli upravo to da postane I da svaka zeli da ima najvise sledbenika. Nema apsolutnog dobra a ni zla ni na jednoj a ni na drugoj strani.
Bez obzira na sve, iako smatram da Satanizam ne ispunjava uslove da bude prihvatjen kao religija, ipak mislim da je vise ocrnjen nego sto zaista to I jeste.
Ivana, nisam citala iz wikipedije. Citala sam same knjige jer me bas zanimalo dal je sve to tako kako se prica..
Neka moja setjanja se upravo poklapaju sa podacima iz wikipedije.
Sve je to po mom misljenju mac sa dve ostrice. Sve u svemu nisu cvetjka ni jedni ni drugi.
Sto bi rekao McLoud, ateisti nemaju tih problema a ni dilema