Xm...pa ja mislim da se pod satanizmom podrazumeva skup veoma različitih duhovnih tendecija i struja koje u istoriji ideja obuhvataju isto tako različite domene čovekovog misaonog i stvaralačkog ispoljavanja, od verovanja u nadljudsku moć demona (demonizam), preko crne magije i okultnih seansi prizivanja duhova, do pesničkog revolta, proizašlog iz saznanja o nepodnošljivoj potčinjenosti tajnim zakonima prirode.
Valjda se u bazi satanizma nalazi neka cudna borba protiv gospoda boga.Taj sukob se,bar ja tako mislim,ne zavrsava velicanjem,niti pobedom zla,vec borbom protiv svake vrste potcinjenosti,pa cak i bogu,i ohrabruje se misljenje za stvaranje vlastitok ja u negativnom smislu.
Iskreno,svi znamo za slucajeve,da su i u nasoj zemlju zrtvovani mladi ljudi,zbog neznanja,i pristupanja tim kultima,a nije ni tajna da takvi ljudi imaju pravila da zrtvuju zivotinje,jer smatraju da ih to cini jacim.
Ja mislim,da satanizam mora biti osudjen od svih normalnih,i samosvesnih ljudi,ali ipak,svako ima pravo da bira gde ce i kako ce.