Pogledajte jednu poruku
Old 26.12.2006, 04:39 PM   #105
Achilles

Achilles's Avatar

Status: Diskutant
Korisnik od: 11.08.2006
Godine: 26

Citat: Autor citiranog posta Varg Vikernes
View Post
Ono sto me je nateralo da promenim veru iz hrishcjanstva u paganizam je veoma lichna stvar i to ne mogu da ti kazem jer te ne poznajem dovoljno.

zasto verujem u vise bogova? zasto vise kad moze jedan? Odgovor na to sam vecj dao. Verujem u sile prirode. Bogovi su te sile prirode. Sloven sam a sloveni su verovali u vishe bogova. Ako me pitas zasto su sloveni verovali u vise bogova to je zato sto je jedino chega su se oni plashili su sile prirode i njih su veoma poshtovali. Te sile prirode kao sto sam ti rekao su bogovi. Nadam se da me razumesh o chemu ti pricham.
Otkud ti znas da su bogovi te sile? Mozda jedan bog kontrolise sve te sile? Ne kazem da je tako, ali ne mozes reci ni da nije?. A i kakve veze ima sta su sloveni bili pre 3000 godina ili kad vec. Pricas ovde kako podrzavas promenu religije, zato sto je mnogima hrishcanstvo nametnuto, a onda se ti pozivas na svoje pretke pre 3000 godina, koji vise nisu ni tvoji pretci, jer je toliko davno bilo da jes ada sve izmesano. Pozivas se na svoje pra pra pra pretke, a svoje blize ne postujes ocigledno.

Poenta moja je, kako mozes da se pozivas na pretke od pre 3000 godina, a ne od pre 1000. Mislim... i pre nego sto smo verovali u vise bogova,verovali smo u nesto 10to, i sta sad ocemo i u to opet da verujemo?

Argumenti su ti totalno glupi moram priznati. NIsta konkretno nisi rekao. "Verujem u sile prirode. Bogovi su te sile prirode." Mislim ok, verujem i ja u letecu azdaju, a ta azdaja kontrolise okretanje zemaljske kugle, koja prouzrukuje bla bla ... Ti si samo rekao da verujes u nesto jer je tamo neko to ranije verovao.

By Kico
Achilles nije na forumu   Odgovori sa citatom