Pogledajte jednu poruku
Old 15.12.2006, 01:02 PM   #1
Achilles

Achilles's Avatar

Status: Diskutant
Korisnik od: 11.08.2006
Godine: 26
Default Predbracni ugovor? Podela posle razvoda?

E ova tema mi je bas interesantna i diskutabilna, cudi me da se niko od nas ranije nije setio.

Sta mislite o predbracnom ugovoru? Da li vam to razbija romansu?

Ja sam apsolutno za, mada sobzirom da ovde na balkanu vecina njih nemaju neki kapital veliki, ugovor se i ne potpisuje, ali kad bi imao neko bogatstvo, i zenim se sa devojkom koja nema neku imovinu i nekakva posebna primanja, trazio bih ugovor.

Znate kako, dok su dvoje u braku, mislim da ne treba da se gleda ko koliko trosi itd.. ali ako dodje do razvoda, ona osoba koja je zaradila najvise, i koja je imala nekakav kesh pre braka, to treba i da dobije. Totalno je glupo da se dvoje vencaju, i da posle i 10 godina braka, dele podjednako iako je 95% para samo jedna osoba zaradila, a druga osoba je znala od pocetka koliko joj partner zaradjuje. Ima tu dosta varijacija koje mi padaju na pamet, necu pisati post bi bio predugacak.

Ali recimo, ako bih ja sad usao u brak sa nekom devojkom, i oboje nemamo nekakva primanja, i ja uspem da napravim neki posao i obogatim se u toku tog braka, po meni je ok da recimo posle 10 godina braka to podelimo, jer kao sto sam rekao, to sto sam stekao, stekao sam dok smo bili u braku zajedno.

Ono kad se devojka uda za muskarca bogatog, i posle par godina trazi razvod, i gomilu para, od toga nema nista gore, i takve osobe NAJVISE mrzim, isti mislim i za obrnut slucaj, kad se muskarac ozeni sa bogatom devojkom.

Jedan od najpoznatijih slucajeva, je ana nikol smith, playboy-eva zechica, koja se udala za milijardera koji radi sa naftom. Kad su se vencali, ona je imala 26 godina, a on 89! Lik je umro 7 meseci posle vencanja, i ona je nasledila stotine miliona dolara . Uopste ne shvatam kako mogu zakoni da dozvile tako nesto, pa za te slucajeve ni ugovor nebi trebao da se potpisuje, zakon bi to trebao automatski da zabrani... uzas zaista.

Amy Irving je posle 4 godine braka sa stivenom spilbergom, dobila (pogotovo za to vreme - 1989) neverovatnih 100 000 000$ . Jeste da su bili 4 godine sto nije tako malo, i imali su dete zajedno, i da je dobila milion - dva jos i ok, ali 100 vala to je previse.

By Kico
Achilles nije na forumu   Odgovori sa citatom
Marketing: