Heh, bas htedoh postaviti temu o ovome.
Sto se mene tice, ovo a i bilo koji drugi Google-ov shitware nece biti instaliran na moj komp, osim mozda na neku test virtualnu masinu. A evo i razloga.
Od pre nekoliko meseci Google svoje programe instalira i update-uje preko programa zvanog GoogleUpdater.exe. Ovaj program, osim sto radi to sto ocekujemo da radi, takodje i bez ikakvog pitanja, postavi sebe u startup (cini mi se da cak instalira windows service), instalira addon-ove za ff i ie (za operu ne znam) i zatim, prilikom posete google sajtu prijavljuje sta imas instalirano od programa (cini mi se da je jos nesto bilo ali ne mogu da se setim). Koliko se secam ovo se ne odnosi samo na Google-ov software. Mislim da je prijavljivao i Office i Acrobat reader. Kada sam otisao na sajt, da vidim sta ima novo od programa, vidim ja kaze on imas to i to pa ti ja nudim ovo. Ja gledam, wtf, otkud on zna, krenem da prekopavam i pronadjem u kojoj chuchi grmi zec.
Od tada ne instaliram Google software, koristim live search umesto goole-a, maps.live.com umesto google maps itd. jedino jos Gmail ostao.
Sto se tice tog browser-a, mozda ga instaliram za vikend ako me ne bude mrzelo praviti virtualnu masinu. Sto se trenutnog misljenja tice, rekao bih da je to Apple tip proizvoda - koristice ga oni koji se loze na Apple (tj. Google), koji ce za svaku novu fancy stvar reci kako je soooo coool iako pojma nemaju o tome, oni koji ce kupiti bilo sta ako je marketing dobar (ovo se znacajno preklapa sa prethodnom grupom), poneko znatizeljan i jedno 0.001% korisnika Interneta kojima takav browser bas odgovara (vecina takvih vec misli da je Internet onaj program sa ikonom u obliku slova 'e' i nikad nece ni pomisljati o nekom tamo Google Chrome-u, ako ikad i cuje za njega).
Eto, toliko od mene za sada. Nesto vise kada isprobam, da ne ispadne da pricam neosnovano. Iskustvo mi govori da nece zasluziti promenu misljenja, ali cu ipak probati. Mozda usput napravim i GoogleUpdater Removal Tool ;]
|