Pogledajte jednu poruku
Old 22.07.2008, 06:58 AM   #121
lilars

lilars's Avatar

Status: Diskutant
Korisnik od: 23.04.2008
Godine: 52

Citat: Autor citiranog posta VuXman
View Post
sad ste me svi zbunili zar ova tema nije o poreklu albanaca?a ne za svadjanje izmedju moderatora i clanova?predlazem da se poslednja 10-ak postova izbrisu

a kad smo vez kod imena albanaca...citam i vidim da lilars kaze da su albanci i siptari razliciti narodi?... ako su razliciti zasto se oni izmedju sebe zovu siptari,a svoju zemlju shqiperia?molim za objasnjenje!
Gospodine vuxmane,
jeste, tema je o albanmcima kao narod ili naciju. kad se ova tema pojavila, neki su diskutanti okrenuli na temu shqiptari ili shiptari. ja sam reagovao time shto nisam dozvolio da se upotrebljava rech shiptari jer je ta rech nije na srpskom rechniku i zbog togsa shto tema je iskljuchivo o albancima.
Albanci i shqiptari nisu razlichiti narod, nego su razlichite nazive.Ovaj drugi naziv "shiptari' kad se upotrebljava kod neki diskutanata, upotrebljava se po pogrdnom smislu, shte je za nas albance uvredljivo. Ako vi srbi smatrate da u vashem jeziku treba da se ne upotrebljava rech albanci, to je vash preoblem i ja tu nishta nisam protiv, ali taj NAZIV TREBA DA SE UPOTREBLJAVA ZA CELI NAROD I U ALBANIJU I U DIASPORI I TAKO DALJE. Uvredljivo je da za isti narod na ex yu upotrebljava rech shiptari a za onAJ U ALBANIJI ALBANCI. tO ZNACHI DA I I ZEMLJI PO IMENU ALBANIJA TREBA DA GA KONVERTIRATE U SHQIPERIA. ne mozhe se upotrebljavati da arshina za istu meru. Rech shiptar nije srpska rech, nego je albanska. Kratko recheno, jedan narod mozhe se zvati samo sa jednom imenom, jednom nazivom kod jednog jezike .
bila je politika za vreme ex yu da nash narod u ex yu zove se shiptari, a onaj u alnbaniji albanci, da bi time podelio nash narod na dava veshtachka naroda , to jest bilo je aspiracije da se stvori lazhna nacija na kosovu, poput nacije kao shto su jugosloveni, goranci, egipchani i tako dalje,.....lilars
lilars je trenutno na forumu  
Marketing: