E moj Hasicu, najvecu zabludu je tvoj narod ili nacija kako te volja, vec popio. Sto se tice Seselja, nista posebno, obzirom na to da se trenutno preslusavaju transkripti sa prisluskivanja telefonskih razgovora. Pravno, nema nista sto povezuje Seselja sa optuznicom, a inace svi di sada izvodjeni dokazi ne mogu ni pod tackom razno da terete Sesalja. Sve je vidljivija poenta sudjenja, odnosno stav sudskog veca da Seselja osude ili da ga posalju u istoriju jer zele da mu nametnu branioca. Na taj nacin bi samo potvrdili osnovanu sumnju u eventualnu nadleznost haskog tribunala da se bavi ovakvim poslovima, te bi dokazali da su produzena ruka novog svetskog poretka. To nije moje misljenje vec konstatacija svih onih koji iz zabave prate sudjenje a veoma su uceni ljudi i poznati u javnom zivotu. Ovakvo nametanje volje i usmeravanje citavih nacija da se povinuju novom svetskom poretku nije nista sto se do sada nije znalo. Sada je vec kompletan proces usao u novu fazu gde vise ne nameravaju da se bakcu marginalnim licnostima za velicinu novog svetskog poretka. Ja nisam spreman da sutra objasnjavam deci da su rodjena u ropstvu i da su rodjenjem stekli polozaj koji nije ni po cemu ni pravedan ni zasluzen. Kada ti tvoji intelektualci bosnjaci shvate (ako vec nisu) da vam NSP ne nudi nista od obecanog pokusace ko i ovi moji srbi da se dokopaju mesta na kojima to nece toliko da utuce na njihove zivote. Pokusaj samo da vidis da li ti je prijatelj onaj koji te je do skora optuzivao da se iz tvoje nacije regrutuju pripadnici najekstremnijih ogranaka teroristickih organizacija. Time ti je vezao i ruke i noge da budes miran i ne talasas i ako nisi ni kriv ni duzan. Samim tim ti je odredio i mesto i polozaj i uvek te ima kao kusur ako mu negde ne krene kako treba. Treba vise da te zabrine nova pretnja sankcijama Iranu. 60 miliona ljudi nije stalo mirno i reklo bicemo dobri a novi sef sveta se ponasa isto kao i do sada. Preti, truje javno mnjenje i cak daje opis mogucih posledica na irance ako se ne predomisle. Da li mislis da je 60 miliona ljudi malo? Nije prijatelju, to nije bivsa Jugoslavija sa pocepanim savovima po veroispovesti, To je jedna velika muslimanska zemlja, cija je svaka tradicija starija od pomisli na Ameriku i Evropu. Sto bi reko P P Njegos:"mlado zito navijaj klasove, predje roka dosla ti je znjetva!" Ja se ratova vise ne bojim. Veca me muka hvata shvatajuci da se blizi novi. Tu ne pomaze ni jedna vera ni jedan svetac ni jedan mucenik. Razuma nema kada neko hoce da porobi citav svet.
Sada ce uslediti bombardovanje informacijama da ce iranci krenuti u dzihad i da su oni pretnja demokratskom i miroljubivom svetu. Hoces li prijatelju i to da popijes a da ne profiltriras kroz razum?
Evo ti malo da se razmislis:
Digitalni Andjeo