Ja tebe prijatelju stvarno ne razumem il ti iz neznam kog razloga dokazujes svojom uznemirenom sujeteom da jesi srbin muslimanske veroispovesti ko sto te |Seselj i smatra. On govori da narod koji potice od istog naroda moze ujedinjen biti jak bez ikakvih pretenzija ili velicanja ili nipodastavanja Islama. To je njegova teorija sto se tice vas (nek ti bude) bosnjaka.
Sto se tice hrvata on se ogradjuje od jednog dela hrvatskog stanovnistva koje i ne priznaje kao slovenske narode ali da vecinu tog stanovnistva cine srbi katolici pokatoliceni od rimokatolicke crkve u veoma gladnim godinama. Mozda ovo tebi smeta ali je to istorijska cinjenica i obojica mozemo da dubimo na glavi to ce i dalje biti cinjenica. Nit te ko prijatelju svojata niti ti brani da se osecas n acijom koju si izabrao. Covek govori da je kroz istoriju srpski narod bez obzira na veroispovest bio upucen jedan na drugi a kad god je to bilo moguce koriscena je vera da bi se ti narodi posvadjali. Veruj mi da nema tih razloga zbog cega bi ja svojatao tebe ili bilo koga drugog ali nikada necemo obojica moci da pogazimo istinu pa taman ja postao bosnjak a ti srbin. U svemu ovome sejtan ili djavo dolazi po svoje a videces i kako samo sto neces moci odmah da vidis kao sto ni sada to ne vidis. Najveci uspeh djavola je sto je ubedio covecanstvo da ne postoji. Ovo je alegorija i mozda ces razumeti da nisam verski zaludjenik vec prenosno ti pokazujenm da ti ja nisam neprijatelj vec ti je neprijatelj onaj ko te nagovara ili ko ti govori da sam ti ja neprijatelj i da sam ja taj koji ti zeli zlo. Otvori oci sirom jer se lagano klupko odmotava a za veoma kratko vreme ce ti biti sve jasno a neces moci nista dauradis. Ja ti tu necu moci da pomognem jer cu biti i dalje zaokupljen uspavanim srbima. Ne boj se prijatelju uskoro...uskoro ali ne ja niti bilo koji srbin vec onaj u koga se kunes a ne vidis sta ti radi. Ziv mi bio pa da se vidimo rame uz rame protiv onoga sto nas redovno svadja a ti redovno na to nasedas
|