Pogledajte jednu poruku
Old 11.07.2008, 07:34 PM   #272
opvaiop

opvaiop's Avatar

Status: Diskutant
Korisnik od: 12.06.2008

Ljudi ovo je forum a ne ratište. Nije problem što bilo koga bilo šta zanima, već je problem postavljanja pitanja sa tendencijom za izvlačenje činjenica. Jedino pitanje koje sam ja postavio jeste vidi li se u celini da se ceo Svet (ovde mislim na specifični deo Sveta) usredsredio da Balkan oslobodi od srba i ljudi koji se tako osećaju. Zar ovako nešto ne može da se konstatuje kao činjenica. Hajde da proanaliziramo dogadjaje u bivšim republikama: Hrvatska - koliko god se trude moraju da vrate dug napravljen da dobiju svoju državu. Gaće su skinuli (ne pravim pitanje da li su čiste ili prljave) ali i njih j... pa ne pokrivaju. Gospodarstvo im se svelo na turističku sezonu i sada bi dupe dali za goste iz Srbije ali malo mac. Pre samo devetnaest godina sam gledao švabu kako u Zadru pali cigaretu sa dinarskom novčanicom najvećeg apoena. Sada hrvoje drži gaće i pitaj hoće li još.

Bosna i Hercegovina - Tri kantona, tri države, tri naroda, i čobanin (guverner) - njegova zadnja pa svi mogu da postanu irci istog momenta ali njegova je zadnja.
I sva pitanja koje bi trebalo da rešavaju a koja su svakodnevnica rešava im neko drugi.
U principu to je jako jednostavno: Drugi razmišlja za tebe a tebe baš briga. A to što plaćaju veći danak nego pod turcima nema veze - važno je da niko to od njih ne vidi pa samim tim i ne postoji.

Makedonija - svi albanci koji nisu mogli u Grčku i Italiju preselili se u Makedoniju koja jadna ne može da ima ni pošteno ime. Nato baza i milina.

Crna Gora - Viđeli đetići kome treba prodati kamen, ljudi lepo prodali a posledice nisu bitne; važno je da su sada spustili temperaturu i ako nije dozvoljen paradajs turizam iz Srbije. Kada počnu da govore ruski biće kasno da znaju šta su uradili.

Srbija: - Na vlast je došla bagra, koja je shvatila da dok srbi shvate šta im rade više neće moći ni da zinu. Sve što je vredno prodali su u bescenje trošeći novac najčešće na govore koji su zaluđivali široke narodne mase. To što su oni prodali novi vlasnici preprodaju i opet Srbija plaća. Svi socijalni programi su prošli pare su potrošene a samo poneko još može da se opusti i diše. Kada ni oni to više ne budu mogli (a nije daleko) Srbija će biti golog dupeta da može svako da je ....

U svemu tome akcenat je stavljen na mirenju nacija koje su nastale od jedne nacije od strane vrlo prefriganih umova sa zapada.

Ja ne mrzim ni hrvate ni muslimane (mogu da se zovu kako hoće ali bošnjaci je izmišljotina novijeg doba) ni bilo koga drugog ali kako to da ove tri najveće grupacije nisu gledale malo dalje. Kako to da nisu videli da će obema nogama upasti u kljusu. Sada nema nazad. Ono što želim je da se probudi Srbija i da vidi šta joj se sprema. Ovi drugi sami neka se bude. Ali Srbija je ta koja mora da shvati da je svoju sudbinu dala na milost i nemilost ljudima koji Srbiju vode ka iščezavanju. Globalno zagrvanje više nije samo kategorija prirodno naučnog karaktera već društvenog. Nije Evropa rešenje za Srbiju. Da jeste, makar jednom jedinom činjenicom bio bih itekako uz režim u Srbiji. Ali on to ili ne vidi ili to namerno radi- da li im je naloženo ili ne to je malo bitno- bitno je da ljudi u Srbiji gube tlo pod nogama i i dalje ćute. Šešelj se udara u grudi a nikako da se okrene ka tom narodu za koji se toliko bori. Zato nisam ni uz njega. On ima najviše šanse da zaustavi propast Srbije, ali mu je važnije nešto drugo ili je zaokupljen suđenjem. Radikalna stranka se pretvorila u debatni klub poslanika u skupštini koji ruku na srce upozoravaju na ovakve probleme ali ne daju konstruktivna rešenja koja su bliska čak i ovim ljigavcima da ih prihvate. Nego eto oni pričaju... ovi ih ne čuju...

почетак

Poslednju izmenu radio/la opvaiop: 11.07.2008 u 07:47 PM.
opvaiop nije na forumu   Odgovori sa citatom