|
Citat: Autor citiranog posta Search |
|
|
|
|
|
Od ukupnog broja nezaposlenih u Srbiji, 70 odsto su žene. Prećutna pravila kažu da na razgovoru za posao ne sme da se pomene planiranje porodice
Neformalni podaci govore da su devojke morale da potpišu ili usmeno obećaju da se neće udavati u iduće dve, pet godina, na koliko će ih firma angažovati.
|
|
|
|
|
|
Citat: Autor citiranog posta qwert |
|
|
|
|
|
Kada se vec govori o diskriminaciji,gledala sam neko istrazivanje na tv-u i bas mi se ucinila zanimljivim cinjenica da upravo zene (iako kukaju o diskriminaciji) pre zaposljavaju muskarce nego osobe istog pola.Tako da ako zelite da promenite svet,pocnite od sebe. |
|
|
|
|
Iz ličnog iskustva znam da je sve ovo tačno. Na svakom razgovoru za posao mi je bilo postavljeno pitanje bračnog statusa i dece, a razgovor se obično završavao kada ja kažem da planiram decu i porodicu u narednih pet godina. Ili, kako je to sumirala moja drugarica za jednu uglednu družavnu firmu u kojoj sam konkurisala: "Tamo ćeš se zaposliti samo ako imaš preko 40 godina i dvoje dece tinejdžera." (ili eventualno lekarski nalaz o sterilitetu, u poslednje vreme razmišljam da falsifikujem tako nešto, možda se zaposlim

)