Pogledajte jednu poruku
Old 04.07.2008, 09:05 AM   #6
TinaOfTrades

Status : Diskutant
Korisnik od : 19.10.2006
Pol : Žensko
Album : Pogledaj album ovog korisnika

Nas konzulat ima svoj website tako da se sve potrebne informacije mogu dobiti tamo.
Zvala sam ih samo jednom- malopre (iz radoznalosti), i ukljucena je sekretarice sa potrebnim obevestenjima (na srpskom i engleskom), izmedju ostalog da danas ne rade zbog praznika ali i sa opcijom za hitne slucajeve.

Pasos kosta $225.00 (na 10 godina) za decu je i ovde na 2 godine, ali razumljivo. Ne znam koliko se tacno ceka i kakvo je osoblje, ali secam se da su rodjaci neki koristili usluge konzulata i verujem da bi spomenuli da su imali nekih neprijatnosti. Elem, meni je pasos istekao pre par godina, ali nije mi hitno...odn. izvadicu sebi nov i deci sledece godine kad budemo isli preko. Mislim da je ipak povoljnije u Srbiji. Mada, ko zna sta se sve moze promeniti do onda

Inace, evo kako nas konzulat predstavlja (naravno, ako je tacno):

Citat:
Američki senator Čarls Šumer je juče indirektno optužio srpski konzulat u Njujorku da je pomogao Kovačeviću da napusti zemlju.
- Čini se da je Konzulat Srbije omogućio da Kovačević nelegalno napusti zemlju. Zato su oni sada odgovorni da, u saradnji sa američkim vlastima, učine sve da se begunac vrati u SAD gde će mu biti suđeno - rekao je Šumer.

Kovačević je početkom maja, kako navodi policija, učestvovao u tuči u jednom noćnom klubu u Bingamtonu kada je teško povređen Brajan Štajnhauer (22), koji je od tada u komi.
U ponedeljak bi protiv Kovačevića, kao i dvojice njegovih saučesnika, trebalo da bude podignuta optužnica za težak napad što je, po predviđenoj zatvorskoj kazni (od pet do 25 godina), jednako pokušaju ubistva.
Kovačević je posle tuče pritvoren, a početkom juna je porodica preko konzulata uplatila kauciju od 100.000 dolara i srpski student je pušten da se brani sa slobode. Kako objavljuju američki mediji, policija osnovano sumnja da je Kovačević, koji je svoj pasoš prilikom polaganja kaucije ostavio u sudu, ipak napustio zemlju koristeći neki drugi pasoš.
U poteru za Kovačevićem uključio se i FBI, a prva saznanja ukazuju da je on sredinom juna napustio SAD tako što je avionom odleteo u Frankfurt. Američki zvaničnici veruju da je Kovačević trenutno u Srbiji.

U Konzulatu Srbije u Njujorku juče nije bilo moguće dobiti komentar ovog slučaja. Diplomatski predstavnici i konzularno osoblje dužni su da za svaku izjavu traže odobrenje Ministarstva spoljnih poslova u Beogradu.
Kako je za „24 sata” juče izjavio Miloš Oparnica, šef nacionalnog centralnog biroa Interpola Beograd, naši organi za sada nisu dobili nikakav zvaničan zahtev američkih vlasti u vezi sa ovim slučajem.

izvor: 24sata

* Peace. It does not mean to be in a place where there is no noise, trouble or hard work.
It means to be in the midst of all those things and still be calm in your hart. *
TinaOfTrades nije na forumu   Odgovori sa citatom