|
Citat: |
|
|
|
|
"If the ellipse is rotated about its minor axis, the surface is an oblate spheroid (somewhat similar to the shape of the planet Earth)."
Voleo bih da mi prevedes(neznam dobro english)ovo sto sam citirao,a preuzeo sam sa tvog linka koji si postirala(wikpedija)? |
|
|
|
|
Prevod: "Ako je elipsa rotirana oko svoje kraće ose, dobija se oblik (površina) SPLJOŠTENOG sferoida (unekoliko slična obliku planete Zemlje.)"
Vidim da si već dobio odgovor, ali da ne ostaneš bez mog prevoda.
Inače, mislim da sasvim dobro razumeš english, kao i ono što hoćeš da razumeš. Ono što nećeš da razumeš, izvrćeš. Odakle se sad pojavio pojam UDUBLJENO? U mojim postovima se ta reč nigde ne pojavljuje.
|
|
|
|
|
Ok,ali ne vidim svrhu zasto si ih spominjala? |
|
|
|
|
Ako ti nije jasno zašto nešto spominjem, vratiš se par postova unazad, da vidiš kako je priča započela, i lepo pročitaš svoje pitanje:
|
|
|
|
|
U slucaju da nisi postavio bih pitanje: kada je nauka dosla do otkrica da zemlja nije okrugla,vec da je zaobljena na polovima? |
|
|
|
|
I ja ti lepo odgovaram da su Njutn i HAJGENS,( ne Engels!), zaključili da je Zemlja SPLJOŠTENA, misleći da pitaš mene i da znaš da su oni živeli u 17. i 18. veku, što odgovara na tvoje pitanje "kada"! Ali u pravu si, nije trebalo da ih spominjem, ali mislila sam da će ti ta imena nešto značiti. Pogrešila sam, izvinjavam se.
|
|
|
|
|
Znaci,ni Kur'an se nije prihvatao jer govori da je zemlja okrugla,zanimljivo. |
|
|
|
|
Ne, Kur'an se nije prihvatao iz istih razloga iz kojih se ne prihvata od strane hrišćana i danas, što je, sigurna sam, jasno osobi tvoje inteligencije, pa ne vidim čemu ovakav komentar?
|
|
|
|
|
Iako rascjepljenje Mjeseca nije zabilježeno u historijskim knjigama, |
|
|
|
|
Mislim da ova rečenica sve govori o rascepljenju Meseca. Mesec se teoretski svake noći vidi na celoj jednoj Zemljinoj hemisferi, dok je, normalno, Sunce na drugoj. To znači da su Mesec te noći kada se rascepio mogli videti svi stanovnici Starog sveta (Afrike, Azije, Evrope), a ipak, NIKO ga nije video (osim tvog maharadže, bila bih ti zahvalna da mi kažeš gde bi se tačno geografski nalazila njegova država). Tada nije bilo ulične rasvete i jedino što se noću videlo su bili Mesec i zvezde, a ipak, ni obični ljudi, ni kraljevski astronomi Kine, Tibeta i Evrope ga nisu videli.