Bez obzira na to ko se pojavi kao svedok odbrane u slucaju koji hag ili vec neznam koji "vrag" vodi protiv Vojislava Seselja, ima vrlo kompleksan zadatak: Objasniti neminovnost pojave paravojnih formacija koje su ratovale ili bolje receno vodile tu i tamo po neku borbu, a ostalo vreme pljackale mesta koja su osvajali, i da ne postoji nikakava veza izmedju Seselja, tadasnje vlade Srbije i tih formacija. One su nastale kao neminovnost jer JNA i kasnije VJ nikada nije imala zadatak da ucestvuje u borbama za osvajanje bilo kakvih strateskih pozicija vec zastitu stanovnistva, pa su nas jedno vreme zvali i CIK-CAK vata jer smo bili "Tampon zona izmedju zaracenih strana". Tu je nastao pakao jer su Srbi bili uz JNA a ne uz hrvate i muslimane. Srbi su obezbedjivali osnovno: smestaj za vojsku, hranu, pa cak su svoja licna vozila davali kao prevozna sredstva. Ovi drugi su trazili nesto sto su dobili na izborima. To je manje bitno, bitno je da su oni JNA proglasili prvo okupatorskom - prva besmislica - drugo cetnickom - druga besmislica - i trece izdajnickom - e bas me interesuje koga je to JNA Izdala. Rata nikada ne bi bilo da su se tadasnje licnosti u ingerenciji same dogovarale. Kad god bi se postigao kakv takav dogovor nekom je to smetalo. Kad bi dolazilo do sukoba, dolazilo bi na mestima gde JNA nije imala jedinice. Medjutim tu su postojale druge jedinice koje su mestani prihvatali. Ne zelim da ih imenujem jer ja nisam imao prilike da ih vidim ali sam imao prilike da cujem i vidim mestane tih mesta koji su nam govorili:"Jebaj ga, dok vi stignete da nas odbranite ode nam glava, nemremo mi tolko vas cekati." Sve ostalo ste culi naculi pa i ja sam ali dok neko o tome ne bude zvanicno pricao ja ne mogu da komentarisem ili iznesem kao cinjenicu. A jedina cinjenica koju mogu da iznesem, nevezano sto je oslobadjajuca za mog politickog protivnika jeste da je bilo njegovih dobrovoljaca i da smo ih iz miloste zvali njegovim jer su bili izuzetno disciplinovani i stitili su zatecenu sada vec mogu da kazem decu (sa18godina se sluzila vojska tada) i izvrsavali bez pogovora sva moja naredjenja a moji pretpostavljeni nisu imali nikakve primedbe na moje rukovodjenje i komandovanje. O tome postoje i dokumenta jer se je vodila striktna evidencija o svakom vojniku. Gde se to sada nalazi neznam a i nije moje da znam jer su to dobile bezbednosne jedinice u kasnijem periodu. U svakom slucaju rat na prostorima bivse SFRJ nije posledica unutrasnjih neslaganja, vec algoritam koji se samo malo razlikuje od algoritma koji je primenjivao Hitler u drugom svetskom ratu. Trenutno se vodi svetski rat za dominaciju nad energentima kojih je sve manje a potreba sve veca. Mi smo u svemu ovome samo kolateralna steta jer smo se suprotstavili Hitleriz.... pardon, globalizaciji; da potsetim da je sluzbeni jezik u SAD engleski postao za samo jedan glas; drugi jezik koji je ucestvovao u trci za sluzbeni je nemacki... to mnogo govori... Dakle sve u svemu, imamo dva izlaza i ni jedan nije dobar za nas. Jedina nada ostaje da nam ne zatru seme jeste da japanci nisu zaboravili Hirosimu i Nagasaki i da ce vratiti amerima milo za drago.
* * *
Izjave Karadzica i Mladica su u najmanju ruku bespredmetne za proces, ovo moze da se protumaci kao klinacki zlobna provokacija ne bi li se isterao zec iz sume tj. da konacno se pojave na sceni ljudi kojima stvarno Seselj smeta. verovatno je da ni oni nisu toliko glupi ali nikad se nezna. Ne skriva se zmija ispod svakog kamena ali ako se kamenje skloni onda nema ni gde da se sakrije. Solidan pokusaj. Smesan mi je bio ovaj rom, gurbet ili ciganin, koji je toliko izbezumljen da ce veceras najverovatnije da izjavi kako su ova trojica bili na rucku u njegovoj kuci pre pominjanog napada. Cak i da su bili izjava je glupa ili tuzilastvo nije uradilo domaci zadatak - nije reklo svedocima da ne lupaju gluposti ili su im dali male pare. Kada je covek u nesto siguran da je prosao i video u stresnim okolnostima on to mora neminovno da zapamti od silne zelje da zaboravi jer je to jedan od mehanizama odbrane svakog normalnog coveka. Ovaj se seca kota 850 i 830 na pomenutom podrucju i zivog stita koji su navodno Srbi postavljali. Onda je morao da zna i polozaje sa kojih muslimanske jedinice nisu mogle da naidju, jer teren na karti nije bas svima jasam kao treren u prirodi. Dakle u prirodi nigde ne pise kota 850 i 830 niti se pominju radnom vodu ako je on bio pripadnik tog voda. Znaci on to ne bi mogao da zna sa terena nego sa karte. Ako zna sa karte imao je neku drugu ulogu ili mu je to neko sugerisao. Vrlo je verovatno da je trazio penziju od VRS pa kad su ga odbili kao smesnog odlucio je na ovaj nacin da se proseta do haga ili dobije radnu vizu sa zaposljenjem negde u Evropi. Neko ko tako lako plane na opaske a siguran je da ima ledja je obicna kukavica jer ne ume cak ni da ostane dosledan iza onoga sto izgovori bez obzira na tacnost.
Poslednju izmenu radio/la MARLI: 19.06.2008 u 04:11 AM.
Razlog: spoj
|