Tema: Ucenje
Pogledajte jednu poruku
Old 12.06.2008, 06:05 PM   #9
sucubus

sucubus's Avatar

Status: Diskutant
Korisnik od: 12.01.2007
Godine: 18
Pošaljite poruku pomoću MSN-a korisniku sucubus

Da li mozete da ucite uz muziku,televizor?
Televizor nekad smeta, nekad ne... Uz muziku svakako ne mogu da ucim... doduse uz muziku mi je lakse vezbati zadatke iz matematike/hemije/fizike...

Da li ucite napamet i kampanjski?
Napamet nikako, kampanjski uvek.

Koliko se oslanjate na puskice i prepisivanje?
Mnogo. No, na faksu ne planiram da se oslanjam na ta sredstva, ipak treba da se prehranim od toga sto tada budem naucila.

Da li imate neki poseban nacin ucenja,npr.fotopamcenje (zapamtite po slikama iz knjige na primer gde je sta,radi lakseg snalazenja) ili pomocu mapa uma?
Nemam, ucim tako sto gradivo procitam jednom-dvaput.

Za svoj prvi test iz nemackog sam ucila na poseban nacin... Naime, u nemackom postoji tri roda imenica, i cesto se ne poklapaju sa rodovima reci na srpskom jeziku... Tada smo znali tek tridesetak reci... i ja sam ih lepo podelila na reci muskog, zenskog i srednjeg roda... i reci muskog roda povezala u jednu pricu (dakle ako su reci bile: konj, hotel, reka... ja sam to povezala u pricu koja je isla: konj je bio u hotelu pored reke....). Smislih price i za zenski i za srednji rod... Test sam super uradila.. ali eto to je bilo pamcenje kratkog roka. I stvarno ne znam da li postoji jos neka situacija u kojoj bi se takva vrsta pamcenja mogla primeniti. I bolje ako nema.