Tema: Tito
Pogledajte jednu poruku
Old 06.12.2006, 03:59 PM   #15
UNICORN

UNICORN's Avatar

Status: Diskutant
Korisnik od: 10.08.2006
Pošaljite poruku pomoću MSN-a korisniku UNICORN

Citat: Autor citiranog posta jsladja
View Post
Dosta toga je Tito odradio u svoje vreme. Balansirao je on između zapada i istoka, rasparčao sopstvenu državu, uvalio je u kredite koje teško da može i iduća generacija da otplati. Činjenica je da je da su ga mnogi poštovali i da je imao i nezapamćenu sahranu 1980. godine. A onda je dobio grobnicu mauzolej koju i dan danas čuvaju počasne straže. I to ne u rodjenom Kumrovecu, nego u Beogradu. Užas. Smatram da je u celoj svojoj vladavini jedino uspešno uradio to da uništi srpski narod i što više im naudi, pa prema tome da ne zaslužuje takav grob u srpskoj prestolnici. Kao vođa komunista u II sv. ratu mnoge akcije kojima je komandovao imale su za posledicu streljanje mnogobrojnog srpskog stanovništva. Činjenica je da nikada nije posetio Jasenovac. Zbog čega? I apsolutno mislim da ne zalužuje mesto kakvo mu je godinama dodeljivano. Kao što neko reče (ali ne na ovoj temi) istoriju pišu pobednici, pa prema tome godinama udžbenici iz istorije bili su prepuni priča, anegdota iz vremena II svetskog rata. Generacije su odrastale na pričama koje nemaju veze s mozgom i koje su stvarale sliku lažnog savršenstva da živimo u zemlji koja nam omogućava "hleba bez motike". Sve se to sad vraća kao bumerang i treba će mnogo više vremena da prođe da se svi mi oslobodimo uljuljkanosti.
I da, da završim i meni ovaj malo konfuzni post, da se ja pitam Kuća cveća više ne bi postojala.
to mala , 5+ :D, izgleda se neko setio sremskog fronta, bombardovanja beograda od strane saveznika itd....