Tema: Tito
Pogledajte jednu poruku
Old 03.06.2008, 05:45 AM   #294
MARLI

MARLI's Avatar

Status: Global Moderator
Korisnik od: 16.02.2007
Godine: 24
Pošaljite poruku pomoću MSN-a korisniku MARLI

Citat: Autor citiranog posta Freelance
View Post
Marli, na zalost, ti se samo necega secas, a cega ni sama nisi svesna. Ako imas dokaze o doseljavanju Siptara na Kosovo, daj te podatke i izvor. Zasto ih krijes? Nista napamet i na secanje. Secanje vara, a posebno kada si ostrascena.
Citat:
Kad vec pretendujes da si ekspert za Kosovo i Metohiju, daj nam konkretne podatke o odnosu Albanaca i Srba na KiM u 18., 19. i 20. veku. Koliko je Srba iseljeno sa tim misterioznim Arsenijem III? Takodje, bilo bi veoma argumentovano kada bi nam rekla koliko je Srba naseljeno-kolonizovano na KiM od strane Vlade Kraljevine Srba, Hrvata i Slovenaca.. Takodje, bilo bi veom dragoceno da nam kazes koliko je Siptara naselilo Kosovo u vreme vladavine Tita, u vreme "otvorenih" granica.
Nemam potrebe da budem ostrascena. Evo npr podaci sa Wikipedie.

Klikni na sliku da je vidiš u originalnim dimenzijama.

Dakle, Arsenije III o kome ti pricas je u 17 veku pobegao sa Kosova i sa njim Srbi. Posle te seobe Srba o kojoj ti pricas , Srba je bilo na Kosovu (pise) - 64 %.

Onda da vidimo za vreme Tita sta je bilo ?

1948. godine je bilo 27% Srba.
1981. godine je bilo 15 % Srba.
Broj Albanaca ? Povecao se.

Citat:
Sto se tice sam istorije, ocigledno da si tu voma tanka. Ti jos uvek nisi pogodila ko je Arsenije III, ali pretendujes da meritorno tvrdis da nema "praznog prostora". Nazalost, ni taj ti pojam nije jasan iako on nema skrivenu sustinu. Jednostavno, jedna grupa ljudi napusti odredjenu teritoriju i ona (teritorija) se moze krstiti "prazan prostor". Jasno k’o dan.
Nenaseljen prostor ima svaka drzava, pa se i dalje taj nenaseljen prostor ne naziva prazan prostor i nicija zemlja. Znas koliko Kanada ima ''praznog prostora'' ? Pa jel taj prazan prostor i dalje Kanada ili nije ? O cemu ti pricas ?

Citat:
Takodje, morala bi malo vise da se informises o Jasenovcu, pa kad zauzimas stavove da nam kazes gde to pise da je logor Jasenovac (i dokumentacija) unisten? Uzgred, nisi mi odgovorila ko je autor predivnog spomenika u spomen jasenovackim zrtvama. I kada je on podignut?
Taj spomenik su podigli komunisti na mestu gde je masovna grobnica od oko 800 ljudi. Necu da ulazim u spor oko toga da je podignut na groblju, tj nad lesevima. Bitno je da su fasisti tj Ustase posluzili komunistima da se prikazu kao jedino dobro. To sto ne mislim da su komunisti bili dobri, ne mora da znaci da ja ne mislim da je podizanje spomenika dobro.

Cinjenica ostaje da Hrvati kao narod koji je vrsio zlocine i bio na strani nacista, nije uopste kaznjen i to zbog sacice Hrvata koji su se borili u NOB-u.

Receno je da je Jasenovac bio radni logor. Sta se tamo radilo ? Ako je bio radni logor, zasto su u njemu bila deca npr ? Postoji spisak zrtava inace, moze se naci na sajtu :
Jasenovac - Donja Gradina: Žrtve rata 1941-45.

Na spisku ima tacno 646.177 lica tj poznata su njihova imena. Broj ti je bio sporan ? Tu mozes naci bukvalno sve ovo sto sam pricala dosad, sta su komunisti uradili da se pobroje zrtve i kazne mesari. Podigli su taj spomenik i to na zrtvama. Nisu uradili nista vise osim toga.