|
Citat: Autor citiranog posta aleks |
|
|
|
|
|
Marli, Marli
Mnogo si opterecena radikalskim idejama i uvek ih provlacis bez obzira sto nije tema o tome.
Zasto ne gledas realno na stvari i priznas prvo sebi a onda i drugima neke "suve"cinjenice iako se to kosi sa tvojim radikalskim i "srpskim" stavovima. |
|
|
|
|
Nabroj ih ti, posto ja ne znam koje su.
Koje su to cinjenice ?
Ja pricam samo o istoriji i Titu.
|
Citat: |
|
|
|
|
Da li je istorija ono o cemu sam pisao: sletovi, radne akcije, elektrane i fabrike, kuce i stanovi itd. JESTE jer sve je to tu ili je bilo u odredjenom periodu. |
|
|
|
|
Ja nisam ni rekla da to nije istorija. Ja pricam o Titovim postupcima i kako su oni konkretno delovali na Srbe. Ti ocigledno to bas najbolje ne kapiras.
|
|
|
|
|
I siguran sam da se na Ravnoj gori ne nudi seminar o sletanju srba na mesec, nego se propagiraju ideje te koje su i koje su nam svima poznate. Mozda ja ne znam detaljno ali znam sta je. Ja ne znam da sensem ni jaje, ali znam sta je mucak. |
|
|
|
|
Ok. Ja sam rekla ako znas da kazes koje su.
To nije problem.
Moze sve da stane u jednu jedinu recenicu.
Ajde, nije tesko.
Sta se nudi na Ravoj Gori ?
|
|
|
|
|
To sto meni danas fali jeste posledica losih na vlasti, ali sam siguran da ni svako drugi ne bi bio bolji i da su svi isti.
I kad bi tvoji radikali dosli na vlast mislis da bi stvarno bilo bolje. Evo ti jedan kratak scenario (zamisljeni):
.... |
|
|
|
|
Izvini, ali nemoj ovo da pises na drugim forumima.
Ja nista necu reci.
|
|
|
|
|
Eto to bi bilo tako i jos pedeset puta gore i ne znam zasto tako slepo verujes tim radikalima, a osudjujes druge. I oni su se pokazali kao ljigavi, prevrtljivi i opasni po narod i to u vreme Milosevica zbog cega ih neizmerno... ne cenim (da ne kazem drugo). |
|
|
|
|
Kako to da su se Radikali pokazali kao najljigaviji a bili su sa SPS-om na vlasti 98 i 99-te godine kada je bio rat, dok su na vlasti u najgore vreme bede i nemastine bile ove danasnje demokrate i Vuk. Koliko puta su samo demokrate podrzale Slobinu vlast, ako se ne varam sve ukupno 3 godine i malo vise. Cak je Djindjic bio gradonacelnik.
|
|
|
|
|
Malo sam skrenuo sa teme ali si me izazvala tvojim "radikalizmom". |
|
|
|
|
Izvini, opet cu ti ponoviti, ja nisam pricala o Radikalima.
Ocigledno imas neko predubedjenje o meni u bilo kojoj raspravi.
Radikal sam i to svi znaju, ali ovde pricam samo o Titu i o istoriji.
|
|
|
|
|
Tito je bre organizovao epohu u kojoj su pravljene i fabrike i hale i putevi i pruge i sve ono sto imamo danas. I to je istorija i cinjenica i zasto je sporiti. Cinjenica je i da je najveci deo toga u Srbiji: Zastava, IMT, Rakovica, Smederevo, Ei Nis, Min Nis, Jastrebac Nis, Djedap I i II, TE Bajina Basta, Kostolac, Trepca, RTB Bor, Ikarbus, FAP, Magnohrom Kraljevo, UTVA, Merima i da li treba jos nabrajati?
Jel' mislis da bi bilo svega ovoga i svega ostalog da je svaki srbin ili hrvat ili siptar vodio svoju politiku kao danas.
I u kuci sa tri clana porodice ako svi pametuju nema napretka, a ne u sistemu kao sto je bila SFRJ.
I Goli otok nije badava izmisljen i organizovan. |
|
|
|
|
I sta pricati sa covekom koji opravdava postojanje Golog Otoka.
Izgleda da je ubistvo Djindjica bilo sasvim legalno sa tvoje tacke gledista, posto pazi, on je nekome neistomisljenik i ide protiv svog naroda. Tako treba sa nesitomisljenicima.
Jednom recju - jadno.