Tema: Tito
Pogledajte jednu poruku
Old 02.06.2008, 10:44 AM   #291
MARLI

MARLI's Avatar

Status: Global Moderator
Korisnik od: 16.02.2007
Godine: 24
Pošaljite poruku pomoću MSN-a korisniku MARLI

Citat: Autor citiranog posta aleks
View Post
Marli, Marli
Mnogo si opterecena radikalskim idejama i uvek ih provlacis bez obzira sto nije tema o tome.
Zasto ne gledas realno na stvari i priznas prvo sebi a onda i drugima neke "suve"cinjenice iako se to kosi sa tvojim radikalskim i "srpskim" stavovima.
Nabroj ih ti, posto ja ne znam koje su.
Koje su to cinjenice ?

Ja pricam samo o istoriji i Titu.

Citat:
Da li je istorija ono o cemu sam pisao: sletovi, radne akcije, elektrane i fabrike, kuce i stanovi itd. JESTE jer sve je to tu ili je bilo u odredjenom periodu.
Ja nisam ni rekla da to nije istorija. Ja pricam o Titovim postupcima i kako su oni konkretno delovali na Srbe. Ti ocigledno to bas najbolje ne kapiras.

Citat:
I siguran sam da se na Ravnoj gori ne nudi seminar o sletanju srba na mesec, nego se propagiraju ideje te koje su i koje su nam svima poznate. Mozda ja ne znam detaljno ali znam sta je. Ja ne znam da sensem ni jaje, ali znam sta je mucak.
Ok. Ja sam rekla ako znas da kazes koje su.
To nije problem.
Moze sve da stane u jednu jedinu recenicu.
Ajde, nije tesko.

Sta se nudi na Ravoj Gori ?

Citat:
To sto meni danas fali jeste posledica losih na vlasti, ali sam siguran da ni svako drugi ne bi bio bolji i da su svi isti.
I kad bi tvoji radikali dosli na vlast mislis da bi stvarno bilo bolje. Evo ti jedan kratak scenario (zamisljeni):

....
Izvini, ali nemoj ovo da pises na drugim forumima.
Ja nista necu reci.

Citat:
Eto to bi bilo tako i jos pedeset puta gore i ne znam zasto tako slepo verujes tim radikalima, a osudjujes druge. I oni su se pokazali kao ljigavi, prevrtljivi i opasni po narod i to u vreme Milosevica zbog cega ih neizmerno... ne cenim (da ne kazem drugo).
Kako to da su se Radikali pokazali kao najljigaviji a bili su sa SPS-om na vlasti 98 i 99-te godine kada je bio rat, dok su na vlasti u najgore vreme bede i nemastine bile ove danasnje demokrate i Vuk. Koliko puta su samo demokrate podrzale Slobinu vlast, ako se ne varam sve ukupno 3 godine i malo vise. Cak je Djindjic bio gradonacelnik.

Citat:
Malo sam skrenuo sa teme ali si me izazvala tvojim "radikalizmom".
Izvini, opet cu ti ponoviti, ja nisam pricala o Radikalima.
Ocigledno imas neko predubedjenje o meni u bilo kojoj raspravi.
Radikal sam i to svi znaju, ali ovde pricam samo o Titu i o istoriji.

Citat:
Tito je bre organizovao epohu u kojoj su pravljene i fabrike i hale i putevi i pruge i sve ono sto imamo danas. I to je istorija i cinjenica i zasto je sporiti. Cinjenica je i da je najveci deo toga u Srbiji: Zastava, IMT, Rakovica, Smederevo, Ei Nis, Min Nis, Jastrebac Nis, Djedap I i II, TE Bajina Basta, Kostolac, Trepca, RTB Bor, Ikarbus, FAP, Magnohrom Kraljevo, UTVA, Merima i da li treba jos nabrajati?
Jel' mislis da bi bilo svega ovoga i svega ostalog da je svaki srbin ili hrvat ili siptar vodio svoju politiku kao danas.
I u kuci sa tri clana porodice ako svi pametuju nema napretka, a ne u sistemu kao sto je bila SFRJ.
I Goli otok nije badava izmisljen i organizovan.

I sta pricati sa covekom koji opravdava postojanje Golog Otoka.

Izgleda da je ubistvo Djindjica bilo sasvim legalno sa tvoje tacke gledista, posto pazi, on je nekome neistomisljenik i ide protiv svog naroda. Tako treba sa nesitomisljenicima.

Jednom recju - jadno.