MARLI!! A da te pitam nesto:
Sta je bilo koji srbin kroz istoriju uradio za Srbiju a sto se kasnije ispostavilo kao dobro i pozitivno po nju samu?
Mislim da pricas nesto u sta nisi bas previse sigurna nego iz tebe govori neki velikosrpski i blago nacionalisticki jezik.
Dok je bio taj Tito (koga inace uopste ne preferiram nesto specijalno) svi srbi su ziveli tamo gde jesu i gde su im bili dedovi. Koliko ja znam u vreme Tita i kasnije neko vreme ni srbi ni siptari na Kosovu nisu placali nista - ali nista pod milim bogom - ni struju ni vodu ni poreze, vecina nije radila a dobijala je raznorazne pomoci itd. itd. Ta navika i bahato ponasanje im je i ostala do danas, pa po Srbiji gde je sada vecina njih svi voze neregistrovane automobile sa kosovskim tablicama, ne dao bog da ih nesto dirnes - sremni su na sve, kupuju kuce, stanove i imanja itd. itd.(barem vecina njih).
Da li je tu kriv Tito? On je non-stop "trubio" o bratstvu i jedinstvu za razliku od ovih sada koji trube o velikoj Srbiji, srpstvu i o glupostima tog tipa i naravno samo pale narod koji bi samo da zivi i radi i nista vise od toga.
Pa sve i nek je lagao 100% lagao je pozitivno i to ne moze niko da ospori. On nije govorio o klanju, ubijanju i ostalim stvarima.
Napravio je mit od svog rodjendana ali svi mladi su imali mesecima temu za razmisljanje - slet i vezba za slet. 25 maj se cekao sa zadovoljstvom, ljudi su kupovali TV u boji za taj dan i zar je to nesto lose???
On je napravio mit i od omladinskih radnih akcija gde je bilo veliko druzenje uz rad i sticanje pozitivnih navika.
Da li je to lose???
Da li je bolje sada kada omladini nije nista sveto, pocev od kuce i porodice pa nadalje???
Da li je za to kriv Tito???
I sta se hvatas vise za hrvate, siptare i sve druge? Sta da kazemo o skupu poput onog na Ravnoj gori? Da li nas srbe treba neko da proziva zbog toga? Sta se tamo velica i nudi??? Znaci - ekstremizam svuda postoji i po meni nije kriv Tito za to nego su svi podivljali posle njega. Dok je on bio ako se secas mogla si da odes u Hrvatsku na more i spavas bukvalno na klupi dok ne nadjes neki smestaj. Sa pasosem SFRJ si mogla u vise zemalja nego sa bilo kojim drugim. 90% ljudi je u to vreme kupilo plac, napravilo kucu ili obezbedilo stan. Struju dobijamo i dan danas iz elektrana izgradjenim u to vreme i molim te ne iznosi vise ni ti ni neko drugi neke nacionalisticke stavove- moderne danas, a koji nemaju veze sa realnim cinjenicama.
Sta danas ljudima u Srbiji nudi ta drzava Srbija i njeno rukovodstvo, a sta je nudila tadasnja SFRJ sa Titom?
Navedi mi samo jednu stvar slicnu ovim navedenim koju su uradili radikali, DSS, DS, SPO ili vec bilo koji od njih u zadnjih 10 godina.
I ako pricamo o Jasenovcu sta da kazemo za Srebrenicu i samo par dana "aktivnosti" tamo. Sta da kazemo o "heroju" iz te price?
Zlocini su svuda bili i ne moze se jednostrano gledati i razmisljati o tome.
Najlakse je svaliti krivicu na nekog ko nije tu i sve svoje i tudje gluposti danas pravdati tim vremenom i postupcima tadasnje vlasti.
Uostalom ovde koliko vidim svi koji diskutuju nisu ni bili rodjeni u vremenu o kome pricamo i mislim da nemaju prava da pricaju na osnovu onoga sta su razumeli iz kojekakvih prica.
Ili neka sagledaju cinjenice i ohlade glave od trenutne (inace lopovske i naopake)politike ili neka idu na temu "cvece u prolece" npr.
|